A tökmagolaj értékes összetevőinek és teljes ízének megőrzése érdekében az olajat ne tegyük ki hosszabb ideig hőhatásnak. A konyhában a tökmagolaj tökéletes salátaöntet, de szinte minden ételhez hozzáadható, így krémlevesekhez, főzelékekhez, rántottához, pácokhoz, kenhető pasztákhoz, tepsis zöldségekhez, húsokhoz, halakhoz, pirítósra kenve, de desszertekhez, fagylaltokhoz is.
- Próbáld ki! >>> Sütőtök krémleves tökmagolajjal
Mikor elkészült a krémleves csak csurgassunk rá egy evőkanálnyi tökmagolajat a tálalás előtt. Isteni!
- Próbáld ki! >>> Vanília fagylalt tökmagolajjal és sóval
Más… de szuperkönnyű és nagyon finom. Vanília fagylalt megöntözve egy kevés tökmagolajjal és egy leheletnyi sóval. - Próbáld ki! >>> Tökmagolajjal „festett” csöves kukorica
Vannak dolgok, melyek összetartoznak, ilyen a kukorica és tökmagolaj. Könnyű elkészíteni, sima kenőecsetet használunk.