Főmenü Termékeink
Blog

Tuti tippek köhögésre és torokgyulladásra

Címkék: Immunerősítők
Szerkesztő: Somogyi Rita

5 természetes tápanyag a köhögés és torokfájás otthoni kezeléséhez

Köhögés, torokfájás, torokgyulladás - kinek ne lenne ismerős mindez, különösen a téli időszakban. Okozza vírus vagy baktérium, a jó hír, hogy a legtöbb esetben házilag is csökkenthetjük a tüneteket, és felgyorsíthatjuk a gyógyulást.  Összegyűjtöttük, hogy mit tehetünk otthon a köhögés, torokgyulladás és torokfájás ellen, és melyek azok a természetes tápanyagok, melyek segítségünkre lehetnek, éppen ezért ott a helyük a házi patikában!

Tuti tippek köhögésre és torokgyulladásra

5 természetes tápanyag köhögésre és torokgyulladásra, torokfájásra

1, Propolisz

A propoliszt a méhek a kaptár fertőtlenítésére használják, torokfertőtlenítőként mi magunk is alkalmazhatjuk köhögés és torokgyulladás esetén! Vírusölő, kórokozó ellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságaival tökéletes választás a tünetek csökkentéséhez, és a test öngyógyító folyamatainak felgyorsításához.

Miben találod?

Ebben a szopogatós tablettában az EPID® szabadalomnak köszönhetően a propolisz 300 enzimét sikerült megőrizni, miközben azok a szennyeződések és molekulák, melyek az allergiáért felelősek, eltávolításra kerültek belőle.  A propolisz mellett a hozzáadott cink és az alpesi gyógynövények fokozzák a hatást, és segítenek a még jobb eredmény elérésében. Ráadásul, ez a szopogatós tabletta csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

5 természetes tápanyag köhögésre és torokgyulladásra, torokfájásra: propolisz

2, Echinacea

Az Echinacea vagy kasvirág a felső légúti betegségek szakértője. Számíthatunk rá, mind nátha, mind influenza és a velük járó torokfájás, köhögés esetén. Immunerősítő gyógynövényként a kiváltó ok ellen is fellép: vírusölő, segít legyőzni a baktériumokat, aktivizálja a szervezet védelmi rendszerét.

Miben találod?

A nagy dózisú, standardizált hatóanyagtartalmú Echinacea kapszula  nemcsak azért különleges, mert kétféle Echinacea került bele (Echinacea purpurea és Echinacea angustifolia), hanem, mert a növény különböző részeit (virágzat, levél, gyökér) egyesíti, a legjobb eredmény elérése érdekében.

5 természetes tápanyag köhögésre és torokgyulladásra, torokfájásra: echinacea

3, C-vitamin

A C-vitaminnak azonnal eszünkbe kell jutnia, ha köhögéssel, torokfájással, torokgyulladással küzdünk. Az immunrendszerünk turbózásához és a fertőzés mielőbbi leküzdéséhez emeljük meg a C-vitamin bevitelünket! A betegség ideje alatt nyugodtan fogyaszthatunk akár napi 3000-4000 mg C-vitamint.

Miben találod?

Az igazolt nyújtott hatóanyagleadású Szerves C Ultra tablettánként 1500 mg létfontosságú C-vitamint tartamaz, csipkebogyó bioflavonoid ágyban, a magasabb hasznosulás érdekében. 

5 természetes tápanyag köhögésre és torokgyulladásra, torokfájásra: C-vitamin

4, Cink

Köhögés, torokgyulladás, immunrendszeri gyengeség esetén jó, ha gondolunk a cinkpótlásra is! Ez az antioxidáns nyomelem ugyanis serkenti az immunrendszer ölősejtjeit, így segít megküzdeni a vírusokkal, baktériumokkal (a cink bizonyítottan hatásos vírusölő még az influenza esetén is!)

Miben találod?

A cink-biszglicinátot 143,4%-kal magasabb biohasznosulás jellemzi a cink-glükonáthoz és cink-citráthoz képest! Ráadásul, a Natur Tanya® Cink-biszglicinát alacsony molekulatömegű, így még könnyebben jut át a sejtmembránon.

5, Szelén

Ez a vírusölő immunerősítő nyomelem a vírusok szaporodását gátolja meg, miközben fehérvérsejtjeinket aktívabb működésre serkenti.  Így, ha mihamarabb szeretnénk elfelejteni a köhögést és a torokfájást, figyeljünk a szelénbevitelünkre is!

Miben találod?

A Szelén extrában  a majdnem 100%-os felszívódási profillal rendelkező L-szelenometionint fekete bors kivonat (BioPerine®) egészíti ki a magas biohasznosulás érdekében.

5 természetes tápanyag köhögésre és torokgyulladásra, torokfájásra: cink+szelén

Cselekvési terv köhögés és torokfájás otthoni kezeléséhez

  1. Reggeli után vegyél be egy C-vitamint. (A mielőbbi gyógyulás érdekében, napközben is bevehetsz még egy C-vitamin tablettát, ugyanis, ahogyan írtuk fentebb ilyenkor a 3000-4000 mg C-vitamin is megengedett.)
  2. A délelőtt folyamán szopogass el egy propoliszos tablettátÜgyelj rá, hogy utána egy ideig ne egyél, ne igyál.
  3. Ebéd közben vegyél be egy cink tablettát, után vegyél be 1 Echinacea kapszulát
  4. A délután folyamán szopogass el még egy propoliszos tablettát.
  5. Vacsora után pedig következhet egy szelén tabletta, majd még egy propoliszos tabletta. (A nap folyamán ne legyen több mint három.)
A kúraidő 60-120 nap legyen!
 

Mit tehetsz még köhögés és torokfájás ellen?

  • Pihenj!
    Akkor is, ha csak egy kis köhögésről, és főleg akkor, ha torokgyulladásról van szó! Ne felejtsd el, hogy ezt minden esetben valamilyen kórokozó okozza, amit le kell küzdeni! A szervezetnek ilyenkor nyugalomra van szüksége a védekezéshez.
  • Szellőztess!
    Nem csak azért, hogy a kiköhögött kórokozóktól megszabaduljon a szoba, hanem pl. a páratartalom helyreállítása miatt is, különösen fontos ez száraz köhögésnél.
  • Párologtass!
    Teafaolajat  és parajdi sót  felváltva. A teafaolaj fertőtlenítő a szoba levegőjét, belélegezve pedig a toroknak is jót tesz. A parajdi só ugyancsak vírusellenes és belélegezve nyugtatja a nyálkahártyát.
  • Hidratálj!
    A köhögés nagyon megviseli a nyálhahártyát, ezért fontos, hogy nedvesítsük. Parajdi sós vízzel akár gargalizálhatunk is.

Jó, ha tudod! Ha a köhögés, torokfájás magas lázzal társul, vagy a fenti lépések nem eredményezik a tüneteket csökkenését 3-4 napon belül (esetleg még rosszabbodik az állapotunk) az orvossal történő egyeztetés nem kerülhető meg!  

Mielőbbi jobbulást kívánunk!

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: Mit csináljunk, ha köhög a gyerek?
Blog bejegyzések: Mit csináljunk, ha köhög a gyerek?
Blog bejegyzések: 5 tipp a felső légúti betegségek kezeléséhez házilag
Blog bejegyzések: 5 tipp a felső légúti betegségek kezeléséhez házilag
Nézz körül a webáruházunkban
Propolisz szopogatós tabletta cinkkel dúsítva DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

Propolisz szopogatós tabletta cinkkel dúsítva DUOPACK -10% kedvezménnyel

2 880 Ft
2 592 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 2 592 Ft

ESI Echinaid® Echinacea, kasvirág koncentrátum 60db

4 165 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 4 165 Ft
ESI Echinaid® Echinacea, kasvirág koncentrátum DUOPACK – 10 % kedvezménnyel 2X60db Akció

ESI Echinaid® Echinacea, kasvirág koncentrátum DUOPACK – 10 % kedvezménnyel 2X60db

8 330 Ft
7 497 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 7 497 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.