Főmenü Termékeink
Blog

Te tudod mik azok a civilizációs betegségek?

8 leggyakoribb civilizációs betegség. Tudd meg, mit tehetsz ellenük!

A civilizációs betegségek azok az elsősorban fejlett országokra jellemző betegségek, melyek esetszáma az utóbbi időben látványosan megnőtt, és melyek fő kiváltó oka a helytelen életmód és környezeti ártalmak. Nézzük meg, melyek ezek a betegségek, és azt is, hogy mit tehetünk, hogy visszaszerezhessük egészségünket.

Te tudod mik azok a civilizációs betegségek?

A civilizációs betegségek 4 legfőbb oka  

 1. Táplálkozás: az ételek tápanyagtartalma csökken, kevés rostot, fehérjét és Omega zsírsavakat fogyasztunk, mindeközben pedig nő a velük bevitt káros anyagoknak a mennyisége. Sokszor jóval több kalóriát viszünk be, mint amennyit elhasználunk, és túl sok feldolgozott élelmiszert fogyasztunk
 2. Ülő életmód: sokan 8-10 órákat töltenek munka közben a számítógép előtt, és a szabadidőben is kevés a mozgás  
 3. Túlzott stressz, társadalmi elszigeteltség, szorongás, a nyomukban jelentkező alvásproblémák  
 4. Környezeti ártalmak – szennyezőanyagok, mesterséges fények, technológiai hatások pl. elektroszmog.

A civilizációs megbetegedések legfőbb oka tehát, hogy mint táplálkozásunkban, mind életmódunkban eltávolodtunk a természettől. Ha vissza szeretnénk szerezni az irányítást, éppen ezért érdemes a természet patikájához nyúlni.  

A civilizációs betegségek 4 legfőbb oka

A leggyakoribb civilizációs betegségek

 • Érelmeszesedés

 • Magas vérnyomás

 • Magas koleszterin

 • Szorongás és depresszió

 • Elhízás

 • 2. típusú cukorbetegség

 • Allergia

 • Zsírmáj

A leggyakoribb civilizációs betegségek

Milyen természetes tápanyagokra számíthatunk civilizációs betegségek esetén? Mutatjuk!

Szív-és érrendszeri betegségek

Gondoltad volna, hogy a szív-és érrendszeri betegségek az éves halálesetek kb. 50%-át okozzák Magyarországon? 

Érelmeszesedés

Habár az érelmeszesedés már az egyiptomiakat is érintette (a múmiák maradványaiból kimutatható), azonban előfordulása sokkal gyakoribbá vált a nyugati társadalmakban. Ráadásul, egyre fiatalabb korban jelent problémát: az érelmeszesedés ma már a középkorúak betegsége.

A tudományos kutatások bizonyították, az érelmeszesedés kialakulásában a K2-vitamin hiány döntő szerepet játszik, ami ma már annyira általános, hogy a lakosság 97%-át érinti. Ilyenkor nem történik meg az MGP fehérje aktiválódása, ami az érelmeszesedés ellen dolgozna.

Éppen ezért, ha növeljük a K2-vitamin szintet, és életmódunkon is változtatunk, akkor megelőzhetjük az érelmeszesedés kialakulását, sőt, bizonyos esetekben meg is tudjuk állítani azt.

 • K2-vitamin növeléséhez mindig válasszunk innovatív K2-vitamint! A vitaMK7® K2 pontosan ilyen, ami a legtermészetesebb, legjobban hasznosuló formája a K2-vitaminnak. Fermentációval állítják elő, olívaolajjal teszik még hatékonyabbá, mindezt pedig világszabadalom is védi, továbbá a formulát Quali® K1-vitamin és Quali® D3-vitamin is kíséri.

Tovább olvasnál? Nézd meg a témában írt blogbejegyzésünket is! » 

/blog/erelmeszesedes-visszaforditas-termeszetesen-k2-vitamin

Magas vérnyomás

Tudtad? Magyarországon a magas vérnyomás népbetegségnek számít! A lakosság közel 40%-át érinti, 60 éves kor felett ez az arány 60%-ra nő. 

Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a magas vérnyomás kialakulását előidéző genetikai tényezőket, az esetek nagy részében mégis leginkább az életmóddal függ össze.

Mit tehetünk a vérnyomás normalizálásáért? Dúsítsuk ásványi anyagokkal az étrendünket!

 • A kálium bizonyítottan csökkenti a magas vérnyomást és a stroke kockázatát, ugyanis ellensúlyozza a só és a savak negatív hatásait. A Szerves TRI-KÁLIUM MÁTRIX tabletta 3-féle szerves káliumot (kálium-glükonát, kálium-malát, kálium-citrát) egyesít.
 • A magnézium pótlása megkerülhetetlen magas vérnyomás esetén, ugyanis hiányában az erek jobban összehúzódnak, ami emeli a vérnyomást. Tovább, a magnézium hiánya felborítja az ásványi anyag egyensúlyt is (nátrium-magnézium, magnézium-kalcium, kálium-magnézium), ami ugyancsak emeli a vérnyomást. A magnézium-biszglicinátot jelenleg a leghatékonyabb magnézium kiegészítőtípusnak tartják, mind felszívódás, mind hasznosulás szempontjából. B6-vitaminnal dúsítva pedig még jobb eredményeket érhetünk el!

Tovább olvasnál? Nézd meg a témában írt blogbejegyzésünket is! » 

/blog/5-termeszetes-megoldas-magas-vernyomas-esetere

Magas koleszterin

A koleszterin nem eredendően rossz, sőt nagyon fontos eleme az egészségünknek! De ha koleszterinről beszélünk, meg kell különböztetnünk rossz és jó koleszterint.

A rossz koleszterin, azaz az LDL koleszterin ha sok, képes felhalmozódni, és lerakódhat az erek falán. A HDL koleszterin vagyis a jó koleszterin, a véráramban haladva, eltávolítja a felesleges, káros koleszterint az artériákból, és visszaszállítja a májba újrafeldolgozásra. Ha a két koleszterin aránya eltolódik, és a lerakódás hosszú távon jelen van, az jelentősen megnövelheti a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát.  

 • A fokhagyma csökkenti a magas koleszterin- és triglicerid szintet, megakadályozza azt is, hogy a koleszterin lerakódásokat hozzon létre az erekben, sőt, a már kialakult koleszterinlerakódásokat és fel tudja oldani.  Ez a tulajdonsága elsősorban az allicin nevű vegyületnek köszönhető.  Ha pedig fermentáljuk a fokhagymát egy még erősebb, 100x magasabb biológiai aktivitással jellemezhető kivonatot fogyaszthatunk, ami még eredményesebbé teszi kúránkat!

Tovább olvasnál? Nézd meg a témában írt blogbejegyzésünket is! » 

/blog/magas-koleszterinszint-csokkentese-termeszetes-modon

Szorongás és depresszió

A szorongás és a depresszió a lakosság közel 5%-át érintő probléma.

Ma már tudjuk azt, hogy a depresszió hátterében bonyolult biokémiai folyamatok állnak: összefüggést mutat a szerotonin-, a noradrenalin- és a dopaminszintekkel is, ilyenkor ezeknek az ingerületvivő anyagoknak (neurotranszmittereknek) az egyensúlya bomlik meg.

 • A folátnak kiemelkedő a szerepe a depresszió elleni fellépésben, ugyanis az agy folát mennyisége kapcsolatban áll mindennapi hangulatunkkal, a mentális funkciókkal. Minél magasabb a foláthiány, annál súlyosabbak a depressziós tünetek, a hangulatingadozás, a krónikus fáradtság. A 4. generációs Quatrefolic® folát (bioaktív folát) egy világszabadalommal védett, magas biohasznosulású formája a folátnak, ami még azoknál is jól hasznosul, akiket érint az MTHFR-mutáció.
 • A „természetes antidepresszánsokként” is nevezett adaptogén gyógynövények hozzájárulnak a szervezet egyensúlyi állapotának a visszaszerzéséhez. A Stress Control-R ötféle adaptogén gyógynövény szinergikus elegyével segít alkalmazkodni a minket érő fizikai és szellemi stresszhez, és így csökkenteni a szorongást és a depressziós tüneteket.

Tovább olvasnál? Nézd meg a témában írt blogbejegyzésünket is! » 

Szorongás, depresszió

Elhízás

A magyar lakosság több mint 60%-a elhízott, ezzel Európa második legsúlyosabb nemzete vagyunk, de a túlsúly az egész világon egészégügyi kihívást jelent.

Ma már tudjuk azt, hogy a bélmikrobiom egészsége meghatározó az elhízásra való hajlam szempontjából. súlyfelesleggel küzd annál megnő a Firmicutes törzshöz tartozó, hizlaló baktériumfajok mennyisége a bélmikrobiomban, ami kevesebb kalóriaégetést, több zsírraktározást és étvágyzavart jelent.

A feladat: gyarapítani a jó baktériumokat, ez ugyanis a kulcs az elhízás visszafordításához!

 • A Chili tablettában lévő kapszaicin vegyületek,  a védjegyzett inulin prebiotikum, és a zöld teából kivont EGCG antioxidáns táplálják a mikrobiomot, és segítenek helyreállítani a Firmicutes/Bacteroidetes arányt, ami kulcs szerepet játszik a lassú anyagcserében és az elhízásban.  Az összetevők csökkentik a bőr alatti és a szervek körüli zsigeri zsírokat, növelik a jóllakottság érzését, illetve számos anyagcsere útvonal szabályozásával serkentik az anyagcserét, ami már 20%-kal is több lehet akár, az első fél órában.
 • A Vegán bélradír pluszban lévő 3-féle védjegyzett prebiotikum táplálékot jelent a bélmikrobiom hasznos baktériumai számára. Ezzel a rostkomplex hozzájárul a testsúlycsökkentő probiotikumok mennyiségének növeléséhez, ami fokozza a Slimbiotikum kúra sikerét, felgyorsítja és eredményesebbé teszi a testsúlycsökkentést. 

legfobb-civilizacios-betegsegek-elhizas.png

2. típusú cukorbetegség

A diabétesz (cukorbetegség) az egyik leggyakoribb civilizációs betegség a 21.században, csak Magyarországon több mint egymillió cukorbeteg él!

A 2-es típusú diabetes szerzett cukorbetegség, ma már nem csak a 40 felettiek betegsége, hanem gyermekkorban is jelentkezhet, a cukorban, szénhidrátokban gazdag táplálkozásnak és a mozgáshiánynak köszönhetően. Azonban a jó hír, mint a korábbi esetekben itt is, hogy az életmód megreformálásával és a megfelelő étrend-kiegészítőkkel - a 2-es típusú cukorbetegség visszafordítható.

 • A kapor a népi gyógyászatban régóta alkalmazott gyógynövény, a cukorbetegség elleni gyógynövények közül az egyik legismertebb. Természetesen módon járul hozzá az inzulinszint és a vércukorszint szabályozásához (még 1-es típusú cukorbetegség esetén is segíthet).
 • Még jobb eredményt érhetünk el akkor, ha króm-pikolináttal kombináljuk, ugyanis a krómot, a „ glükóz tolerancia faktor” (GTF) összetevőjeként azonosították.

Tovább olvasnál? Nézd meg a témában írt blogbejegyzésünket is! » 

2. típusú cukorbetegség

Allergia

Az allergiák számának növekedése összefüggést mutat a városi léttel (természettől való eltávolodás, épen ezért jelentős különbség van az allergiák előfordulása között városban és vidéken), az immunrendszer gyengítő hatások, és sokféle kemikália amit táplálkozással, vagy éppen tisztálkodó szerekkel beviszünk.

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója tévesen olyan anyagokra, amelyek egészséges embereknél semmilyen panaszt nem okoznak. Az allergénnel való találkozás során hisztamin szabadul fel, melynek a tipikus allergiás tünetek tulajdoníthatóak. Vagyis, a feladat olyan antihisztaminok fogyasztása, melyek a hisztamin által okozott tünetek ellen hatnak!

 • A 14 komponensű allergia elleni csepp, az Allergicum Drops nemcsak pollen és parlagfű allergia, de állati szőr, penész, atkák, és házi por allergia ellen is bevethető. Az allergia elleni gyógynövények kivonatai a cseppben természetes módon segítenek csökkenti az allergiával járó kellemetlen tüneteket. 
 • Az allergiák megjelenése egyértelműen összefügg azzal a folyamattal, hogy a modern kori táplálkozásból hiányoznak a béta-glükánok. A sörélesztő béta-glükánok bizonyítottan modulálják, azaz egyensúlyba hozzák az immunsejtek működését. Ezáltal csökkentik az allergiás tüneteket, különös tekintettel a szénanáthára és az asztmára, és le is rövidítik az allergiás időszakot.

Tovább olvasnál? Nézd meg a témában írt blogbejegyzésünket is! » 

Allergia

Zsírmáj

A nyugati világban a leggyakoribb járvány szerű máj rendellenesség, a nem alkoholos eredetű zsírmáj (NAFLD), amit ma már 10-12 éves gyerekeknél is diagnosztizálnak. A kutatók azt jelzik, hogy 2030-ra a nem alkoholos eredetű zsírmáj áll majd a cirrózis és a legtöbb májdaganat mögött.

A zsírmáj mögött a cukor mértéktelen fogyasztása, az elhízás és a mozgás hiánya áll, de éppen ezért a megfelelő életmódbeli változtatásokkal, és célzott, májtámogató kiegészítőkkel vissza is fordítható!

 • Az articsóka a máriatövis után a legismertebb májtámogató gyógynövény. Tökéletesíti a zsíremésztést, gátolja a máj zsírosodását és tökéletes a puffadások enyhítéséhez. Az articsóka ezen hatásait cinarin nevű antioxidáns vegyületnek köszönheti, melyhez csak és kizárólag az articsóka feldolgozása során lehet hozzájutni. Ezért a legjobb eredmények érdekében érdemes olyan articsóka kivonatot választani, mely a fő hatóanyagra standardizált. A Vegán articsóka a napi adagban 800 mg articsóka kivonatot, és 40 mg cinarint tartalmaz.

Tovább olvasnál? Nézd meg a témában írt blogbejegyzésünket is! » 

Zsírmáj

Ne felejtsd el! A célzott tápanyagok mellett, melyet lejjebb görgetve meg is találsz, mindig az életmódon is változtatni kell!

Nézz körül a webáruházunkban
Zsírégető Chili tabletta – Védjegyzett, mikrobiom-barát testsúlycsökkentő Natur Tanya® Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.