A legjobb allergia elleni vitaminok és gyógynövények

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója ártalmatlan anyagokra. Ha a Te életed is évről-évre megnehezítik az allergiás tünetek, mint az orrfolyás vagy a szemviszketés és még a nyíló virágokra is félve gondolsz, akkor jól figyelj! Blogbejegyzésünkben felsorolunk 4 olyan lépést, mellyel felléphetünk az allergia ellen természetesen, és bemutatjuk a legjobb allergia elleni vitaminokat és gyógynövényeket is.

Az allergia enyhítése természetesen 4 lépésben

Csökkentsd az allergiás tüneteket 4 egyszerű lépéssel!

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója, téves válasza, olyan anyagokra (allergénekre), amely egészséges embereknél semmilyen panaszt nem okoz. Az allergénnel való találkozás során hisztamin szabadul fel, ami egy sokféle támadásponton ható molekula, ami a sejtek felszínén lévő ún. hisztamin receptorhoz kapcsolódik. A hisztaminnak tulajdoníthatóak a tipikus allergiás tünetek: orrfújás, tüsszögés, szemviszketés, nehézlégzés, bőrpanaszok, stb.

A feladat tehát, allergia esetén, hogy a hisztamin ellen hassunk és az immunrendszer működését normalizáljuk!

1. lépés: Alkalmazz természetes antihisztamint allergia ellen!

Az antihisztamin a hisztamin által okozott tünetek ellen hat.

Mutatjuk kínálatunkból a három legjobb allergia elleni antihisztamint!

  • A feketeköménymag olaj javítja az allergiás tüneteket a hisztamin felszabadulás gátlásával (antihisztamin), és a hisztamin receptorok blokkolásával.  Fontos tulajdonsága továbbá, hogy modulálja (kiegyensúlyozza) az immunrendszer működését, ezáltal csökkentve annak túlzott reakcióját. Természetes gyulladáscsökkentőként pedig a hisztaminfelszabadulás során keletkező gyulladásokat is csökkenti.
  • Gyors segítséget nyújt az allergia ellen természetesen az orvostechnikai eszköz minősítésű (ami egyben szavatolja a hatékonyságot is), 12 komponensű allergia elleni orrspray, az Allergicum MED antihisztamin orrspray. A benne lévő gyógynövény kivonatok gondoskodnak az orrnyálkahártya hidratációjáról, így csökkentve annak érzékenységét, az illóolajok pedig könnyítik a légzést. Megakadályozza, hogy a pollen az orr-nyálkahártyával érintkezzen, így csökkenti a szénanátha tüneteit és a gyógyszer-igényt, illetve jobb légzést tesz lehetővé orron át.
  • A 14 komponensű allergia elleni csepp, az Allergicum Drops pedig nemcsak pollen és parlagfű allergia, de állati szőr, penész, atkák, és házi por allergia ellen is bevethető. Az allergia elleni gyógynövények kivonatai a cseppben természetes módon segítenek csökkenti az allergiával járó kellemetlen tüneteket.  Az Allergicum csepp kellemes ízű, a napi adagot (20-50 csepp napi 2-3 alkalommal) egy pohár vízben kell feloldani. Kezdjük el fogyasztani már az allergia szezon előtt két hónappal, akut fázisban pedig emelhetünk is az adagon, ha szükséges.
Alkalmazz természetes antihisztamint allergia ellen!

2. lépés: Tegyél rendet a bélflórában!

Az egészséges bélflóra számos immunvédő anyagot és vitamint is termel, melyek kulcsfontosságúak az allergia ellen. A bélflóránk az immunrendszer 70%-át adja, de csakis akkor, ha egészséges, és egyensúlyban van! Étrenddel és a Ferzym® szinbiotikummal együttesen nagyszerűen lehet ezt az egyensúlyt visszaszerezni, és ezzel átvenni az irányítást az immunrendszer felett.

Tegyél rendet a bélflórában!

3. lépés: Harmonizáld az immunválaszt!

Az Echinacea az egyik legjobb allergia elleni gyógynövény. Az ESI koncentrált Echinacea kivonata hatásaként a sejtek egy természetes antivirális anyagot, az interferont fokozottabban termelik, így a kivonat határozottabban léphet feI az immunvédelem, az allergiák (sőt, a megfázások, bőrpanaszok) területén is. Ráadásul, ma már tudjuk azt is, hogy allergia ellen immunerősítés helyett inkább immunmodulására (azaz az immunrendszer működésének kiegyensúlyozására) van szükség, az Echinacea kivonat pedig ilyen immunmoduláló tulajdonsággal is bír! Kiegyensúlyozza az immunrendszer működését, ezért még autoimmun folyamatok esetén is segítségünkre lehet.

Harmonizáld az immunválaszt!

Mutatunk még egy immunmodulátort! Ismerd meg a béta-glükánt!

Tudtad, hogy a modern kori táplálkozásunkból hiányoznak a béta-glükánok, ez pedig összefüggést mutat az immunrendszer ellenállóképességének romlásával, és az allergiák megjelenésével?

A sörélesztő béta-glükánok modulálják, azaz egyensúlyba hozzák az immunsejtek működését, ezáltal csökkentik az allergiás tüneteket, különös tekintettel a szénanáthára és az asztmára, és le is rövidítik az allergiás időszakot.

Az előző pontban említettük, hogy mennyire fontos allergia esetén az egészséges bélflóra. Nos, a béta-glükánok nemcsak az immunsejtek működését befolyásolják, hanem segítik a bélmikrobiom felépítését, a jó bélbaktérium fajok szaporodását, ezzel pedig tovább csökkentik az allergiás reakciókat és gyulladásokat.

Mutatunk még egy immunmodulátort! Ismerd meg a béta-glükánt!

4. lépés: Csökkentsd a gyulladásokat!

Az allergének miatt aktivizálódó immunrendszeri túlműködés gyulladásokat vált ki a szervezetben. De fordítva is igaz! Ha gyulladások vannak a szervezetben, az már egy jelzés, hogy az immunrendszer nem működik megfelelően, és így nagyobb az esély az allergia kialakulására. Erre tökéletes választás az EPID® alkoholmentes Propolisz csepp, különösen úgy, hogy maga a propolisz bár jó allergia ellen, a sima propolisz kivonatok okozhatnak allergiát, de ebben a változatban az allergéneket a gyártás során leválasztották egy hasznos baktérium segítségével, így bátran fogyaszthatjuk allergia esetén is.

Olvass bővebben az egyedülálló EPID® szabadalomról! >>

Csökkentsd a gyulladásokat!

Összegezzük: napi cselekvési terv allergia ellen 

  1. Indítsd a reggelt Ferzym® szinbiotikummal, hogy bélflórádon keresztül megtámogasd immunrendszered egészségét, ezáltal normalizáld a túlzó immunreakciókat! Az ampullát önmagában, vagy egy pohár vízben elkeverve is fogyaszthatod.  
  2. Naponta 2x keverj el egy pohár vízben 20 cseppet az Allergicum Dropsból, és idd meg, már két hónappal az allergiaszezon előtt. (Akut fázisban, ha szükséges emelj az adagon.)
  3. Naponta vegyél be 1 kapszula fermentált béta-glükánt  (lehetőleg akkor, amikor üresebb a gyomrod) így nemcsak az allergiás tüneteket csökkentheted, hanem a mikrobiomot is táplálod, ami hozzájárul az immunrendszer egészségéhez.
  4. Tisztítsd meg a légutakat és csökkentsd az orrnyálkahártya irritációját a hozzászokás veszélye nélkül az Allergicum orrspray-vel!

Összegezzük: napi cselekvési terv allergia ellen

Allergia ellen természetesen: mit tehetsz még?

Az allergia kialakulásában az öröklött tényezők mellett az életmódnak is óriási szerepe van, ezért azt is felül kell vizsgálnunk az allergia elleni fellépés során!

  • Rendszeres testmozgás – bizonyított, hogy a mozgás enyhíti az allergiás tüneteket, és oldja a stresszt és szorongásokat, melyek szintén rontják egy allergiás egyén javulási esélyeit.
  • Minőségi táplálkozás – érdemes mellőzni minden olyan élelmiszert, ami savanyítja a testfolyadékokat, pl. a tej, fehér cukor, fehér liszt, glutén. Ha ezeket jó minőségű és friss alapanyagokra cseréljük, melyek magas tápanyag tartalommal rendelkeznek, képesek lehetünk javítani az immunrendszer túlzó reakcióján is. Növeljük tudatosan a rostfogyasztást és a folyadékfogyasztást!
  • Stresszcsökkentés – a stressz csökkenti az immunrendszer ellenállását, ezáltal pedig felerősíti annak túlzó reakcióit, pl. allergia esetén. Nagyon fontos, hogy az egyensúlyi állapotunkat visszaszerezzük, és fordítsunk elegendő időt magunkra is!

Tudtad?

Atópiás alkatról akkor beszélünk, ha valaki hajlamos a különféle allergiás reakciókra. Ennek oka legtöbbször veleszületett, vagy genetikai okokra vezethető vissza. De még ebben az esetben is az életmóddal és a fenti 4 lépéssel az allergiás tünetek jelentős mértékben csökkenthetőek.

Mit tehetsz még allergia ellen?

Amiről még beszélnünk kell:

A hisztaminintolerancia kezelése természetes módszerekkel

Az allergia egyik súlyos fajtája, a hisztaminintolerancia, ami ma már egyre több embert érint (ennek okai az életmódra vezethetőek vissza). Hisztaminintolerancia esetén a magas hisztamin-tartalmú élelmiszerek fogyasztása során felszabaduló hisztaminra válaszol a szervezet allergiás reakcióval. A hisztamintolerancia tünetei leggyakrabban a légutakban (nehézlégzés, köhögés) vagy a gyomor- és bélrendszerben jelennek meg (hasi fájdalom, görcsök, hasmenés, puffadás, stb.) formájában.

A hisztaminintolerancia kezelése során ugyanúgy a fenti lépéseket kell megtennünk, egy különbséggel: itt valóban kulcsfontosságú a diéta! A hisztaminintolerancia étrend mellőzi a feldolgozott és a tartósított élelmiszereket. Általános szabály: az ételek minél frissebbek és minél kezeletlenebbek legyenek! Ez pontosan az a betegség, amit akkor tudunk kordában tartani, ha magunknak főzünk: reggelente irány a piac friss húsért, friss túróért, friss zöldségekért!

Fontos megjegyezni, hogy a hisztaminintolerancia egy nagyon sokarcú betegség, ezért nagyon nehéz általános szabályokat felállítani: ami az egyik egyénnél allergiás reakciót vált ki, az más esetben nem. A hisztaminintoleranciás egyének rendszerint pontos listával rendelkeznek azokról az élelmiszerekről, melyeket fogyaszthatnak.

Összegzés

Az allergia (és annak súlyos fajtája, a hisztaminintolerancia) az immunrendszer túlzó, hibás működésével hozható összefüggésbe. Éppen ezért, az allergia elleni küzdelemben nem kerülhetőek meg azok az életmódbeli változtatások (különösen igaz ez hisztaminintolerancia esetén), melyek az immunrendszer egészségét szolgálják: kiegyensúlyozott, egészséges, rostokban bővelkedő táplálkozás, a rendszeres mozgás és a stresszcsökkentés. 

A tünetek csökkentése érdekében szükségünk van az immunrendszer működését normalizáló tápanyagokra is. Továbbá fontosak és ún. antihisztaminokra, melyek a potenciális allergénekkel való találkozás során felszabaduló hisztamin által okozott tüneteket ellensúlyozzák. Ezeket a tápanyagokat mind megtalálod lejjebb görgetve a kapcsolódó termékeknél!