Mire jó az olíva olajos K2 és D3-vitamin?
K2 és D3-vitamin együtt, olíva olajjal
A K2-vitamin visszafordítja az érelmeszesedést, a csontritkulást, a fogkő képződést, csökkenti a belső gyulladásokat és javítja az immunitást. Mégis szinte mindegyikünk K2-vitamin hiányos, köszönhetően az étkezési szokások változásának, az élelmiszeripar hatásának és eltolódott bélflóra egyensúlyunknak.
9 OK a K2-vitamin fogyasztása mellett!
- SEGÍT KIVÉDENI ÉS VISSZAFORDÍTANI AZ ÉRELMESZESEDÉST
- SEGÍTI A VESÉK EGÉSZSÉGÉT, MEGELŐZVE A VESEMESZESEDÉST, VESEKÖVEKET
- SEGÍT KIVÉDENI ÉS VISSZAFORDÍTANI A CSONTRITKULÁST
- SEGÍT KIVÉDENI ÉS VISSZAFORDÍTANI A FOGAK SZUVASODÁSÁT ÉS FOGKÖVEKET
- JAVÍTJA A HORMONEGYENSÚLYT, DOLGOZIK AZ ELHÍZÁS ÉS INZULINREZISZTENCIA ELLEN
- CSÖKKENTI A BELSŐ GYULLADÁSOKAT, KÜLÖNÖSEN REUMÁS ÍZÜLETI GYULLADÁSBAN
- JAVÍTJA A SPORTTELJESÍTMÉNYT ÉS IMMUNVÁLASZOKAT
- FELLÉP A BŐRÖREGEDÉSSEL, RÁNCOKKAL ÉS BŐRHIBÁKKAL SZEMBEN
- BIZTOSÍTJA A SZABÁLYOS FOGAK ÉS SZÉP, SZIMMETRIKUS ARC FEJLŐDÉSÉT
A K2-vitamin két fehérjét (MGP, osteocalcin) aktivál a szervezetben. Az első az érelmeszesedés, a második a csontritkulás ellen dolgozik, védve a szívet, a szívkoszorúerek és lágyszövetek egészségét, mint a vesék (veséinkben nagy koncentrációban van jelen a K2-vitamin).
A K2-vitamin a vérben keringő kalciumot a csontokhoz szállítja és ezzel megakadályozza, hogy kalcium rakódjon le az érfalakon, de ha ez már megtörtént eltávolítja és ezzel megállítja az érelmeszesedést.
D3-vitaminnal kombinálva a K2, dolgozik az egészséges immunválaszokért, az elhízás és inzulinrezisztencia ellen, és nem utolsó sorban ez a két vitamin belső ránctalanító is! – Igen, a K2-vitamin megakadályozza, hogy a bőr rugalmasságát biztosító fehérje kalciumba ütközzön a rugalmas rostokban, ezzel késleltetjük a ráncok megjelenését és simább marad a bőr. A D-vitamin és a K-vitamin együtt, ezen felül hatékonyan halványítja a striákat, sötét foltokat, a bőr kipirosodását és hegeket.
Világszabadalommal védett vitaMK7® K2-vitamin
Az Oliva K2+D3-vitamin, olíva olajban oldott, világszabadalommal védett, természetes és fermentált K2-vitamint tartalmaz (vitaMK7®), Quali® K1- és D3-vitaminnal, melyek minőségi alapanyagból és fenntartható, nyomon követhető, megbízható gyártásból származó vitaminok (Quali®-K, Quali®-D).
A vitaMK7® K2-vitamin a Bacillus subtilis natto baktériumok egy szabadalmaztatott mikrobiális törzsén alapszik, amit a German Collection of Microorganisms and Cell Cultures (DSMZ) gyűjteményében helyeztek letétbe DSM 17766-os leltári szám/regisztrációs szám alatt.
Gyártása egy ipari szabadalmaztatott fermentációs folyamatra támaszkodik, mely lehetővé teszi a vitaMK7® természetességének és megkülönböztethetetlen erejének megtartását. A vitaMK7® teljesen természetes, a gyártási folyamat semmilyen vegyszert nem használ és több mint 99%-nyi, ún. all-transz menakinont (MK-7) tartalmaz. Az olíva olajjal való kombinálás bizonyítottan tovább növelte a vitaMK7® K2-vitamin biohasznosulást.
Csontritkulás és érelmeszesedés
A csontritkulás és az erek meszesedése igen gyakori panasz a felnőtt lakosság körében. A csontritkulás fokozottan érinti a menopausán átesett hölgyeket, míg az érelmeszesedés fokozottabban jelenik meg cukorbetegeknél és növeli meg a halálozás kockázatát.
A K2-és D3-vitaminoknak fontos szerepe van a sporttáplálkozásban is, és gyermekkortól egészen időskorig, egész életen át támogatja az erős csontokat.
Ne feledd! Csontritkulással kapcsolatban érdemes a K2+D3 vitaminok mellé könnyen hasznosuló Magnézium + Aktív B6 formulát is alkalmazni.
A K-vitamin hiányának tünetei
A K2-vitamin hiányának tünetei annyira gyakoriak, hogy szinte normálisnak tekinthetők társadalmunkban.
Ilyenek az: érrendszeri meszesedés, aorta meszesedés, szívkoszorúér meszesedés, szív-és érrendszeri betegségek, szívinfarktus, hirtelen szívhalál, csontritkulás, csonttörések, fogpanaszok és még a fogszabályzók használata is.
K-vitamin és további kutatások
Egyre nagyobb számú öregedéssel összefüggő betegség kapcsolódik a K2-vitamin elégtelenségéhez. Ilyenek az érelmeszesedés és csontritkulás mellett, az ízületi gyulladás és az egészséges agyműködés. A K-vitamin segít megvédeni az agyat a szabad gyökök által okozott oxidatív stressztől. Az oxidatív stressz károsíthatja sejtjeit, és akár olyan állapotok kialakulásához is vezethet, mint az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór.
Tudtad a K2-vitaminról hogy…?
- Egy friss tanulmány összefüggést mutatott a K-vitamin alacsony szintje és a Covid 19-el fertőzöttek gyógyulási esélyei és hossza között.
Forrás: https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciaa1258/5898121
- A K2-ben gazdag ételek napi fogyasztása sajnos nem elegendő a szervezet szükségleteinek kielégítésére. Ahhoz, hogy EGY EGÉSZSÉGES EMBER a minimális, azaz 45mcg K2-vitaminhoz hozzáférjen naponta, el kellene fogyasztania:
- 4kg marhahúst
- 5 liter tejet
- 140g tojássárgáját
- 80g lágy sajtot
- 59g kemény sajtot vagy
- 5 liter teljes tejből készült joghurtot