Tudj meg mindent az Echinacearól!

Ha immunerősítésről van szó, a kasvirág (Echinacea) egyszerűen megkerülhetetlen. Ez a lila virágú növény Észak-Amerikában őshonos, Európában két fajtáját termesztik gyógyászati céllal: a bíborlevelű (Echinacea purpurea)  és a keskenylevelű kasvirágot (Echinacea angustifolia). Most összegyűjtöttük nektek, hogy mit érdemes tudni a legismertebb immunerősítő gyógynövényről.

echinacea-3.jpg

6 ok, amiért fogyassz Echinaceát!

1. Hatásaként a sejtek egy természetes antivirális anyagot, az interferont fokozottabban termelik, így segít elkerülni a náthát és az influenzát, lerövidíti a gyógyulási időt.

2. Alkalmazása különösen ajánlott felső légúti panaszok  és húgyúti fertőzések esetén.

3. Fogyasztása gyakran kiújuló betegségek leküzdésére is alkalmas, mint például az afta, a középfülgyulladás vagy a herpesz (nemi herpeszre, ajak herpeszre és övsömörre egyaránt).

4. Segíti a sebgyógyulást, és még a hegesedést is gyorsítja.

5. Csökkenti, így normalizálja az immunválaszt az allergiás reakcióknál.

6. Idült fáradékonyság kezelésére is használják.

echinacea.jpg

5 tény az Echinacearól

1. Neve a görög echinos (sündisznó) szóból származik.

1. Kúpvirág néven is ismert a népi gyógyászatban. 

3. Habár a gyógyászatban leginkább a gyökérzet használata terjedt el (ez tartalmazza a legtöbb hatóanyagot), nem elhanyagolható  a növény föld feletti részének (levelének, virágának) hatóanyagtartalma sem. 

4. Poliszacharidokat (arabinogalaktánokat), kávésav-származékokat (cikóriasavat), illóolajat, alkamidokat és poliineket tartalmaz, nekik köszönheti jótékony tulajdonságait.

5. Onnan tudod, hogy valóban hatóanyagban gazdag Echinacea készítménnyel van dolgod, hogy bizsergő érzetet kelt a nyelveden.

Mint az Echinaid® ECHINACEA készítmények. 
Válogass közülük! ->