Anatur! Blog

5 terület, ahol segít a fermentált fekete fokhagyma!

Emésztés

Szerves fermentált fekete fokhagyma

A legerősebb fokhagyma kivonatot keresed, lehetőleg kellemetlen szag és utóíz nélkül? Ne menj tovább, a fekete fokhagyma erősebb a fehértől és se szaga, se utóíze. Támogatja az immunrendszert, jót tesz a szívnek, az agynak, segít stabilizálni a vércukrot, csökkenteni a hasi zsírt. Feltétlen próbáld ki!

A fekete fokhagyma erősebb a fehértől és se szaga, se utóíze

5 terület, ahol segít a fermentált fekete fokhagyma!

  1. Természetes immuntámogató az allergiától az autoimmun panaszokon át, az akut fertőzésekig
  2. Jót tesz a szívnek, a vérnyomásnak és érrendszernek, csökkenti a magas koleszterin és triglicerid szintet
  3. Segít csökkenteni a gyulladást, javít a kognitív funkciókon, memórián és küzd a demencia ellen
  4. Szabályozza a vércukorszintet és hozzájárul a cukorbetegség szövődményeinek megelőzéséhez
  5. Hozzájárul a hasi zsír és a hasi körtérfogat csökkentéséhez az elhízás és májpanaszok kiegészítő kezeléséhez
Jobb immunitás, erősebb szív, fitt agy és csökkenő hasi zsír

Mi a különbség a fokhagyma és a fekete fokhagyma között?

A fekete fokhagymát a friss fokhagymából fermentálják. Az eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehéres színe, barnás-fekete színre, csípős íze édeskés-sós ízvilágba fordul át, míg a szúrós szagért felelős összetevők eltűnnek és egy szagtalan kivonat keletkezik.

De a legfontosabb változás a hatóanyag tartalom! – a nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében jelentős mértékben megnő az antioxidáns tartalom és fokozódik biológiai aktivitása.

A fokhagyma allicin tartalma a folyamat során átalakul erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületekké, amilyen az S-allil-cisztein, a 5-hidroximetil-furfurol, a piruvát, a bioaktív alkaloidok és flavonoidok. A létrejövő antioxidánsok szabályozzák a sejtjelzést és csökkentik a gyulladást. Ráadásul neuroprotektív, antitrombogén, antidiabétesz és immunstimuláns tulajdonságokkal is rendelkeznek.

A fekete fokhagyma erősebb antioxidáns és magasabb aktivitása

Tudtad, hogy a fermentált fekete fokhagyma…?

  1. A fekete fokhagymát évszázadok óta használják egészség megőrző tulajdonságai miatt. A kínai mitológia szerint halhatatlanságot ad.
  2. A fekete fokhagyma az utóbbi években több nemzetközi figyelmet kapott, köszönhetően a főzőversenyeknek, ahol az ízek előcsalogatójaként mutatták be.
  3. Számos tanulmány kimutatta, hogy a fekete fokhagyma kivonatnak és főként SAC tartalmának nagyon is szerepe van az élettani hatásokban: például antioxidáns, antiallergén, antidiabétesz, gyulladáscsökkentő és antikarcinogén.
  4. Figyelembe véve, hogy a friss fokhagymával le lehet csökkenteni a megfázás idejét, a fekete fokhagyma megnövekedett antioxidáns kapacitása és gyulladáscsökkentő hatása még ígéretesebb.
  5. Spanyol kutatók azt találták, hogy a fekete fokhagyma kivonat étrendi dúsítása javította a magas cukor és zsírtartalmú étrend által kiváltott anyagcsere és érrendszeri változásokat. (forrás
  6. Egy 2012-es in vitro tanulmány értékelte a fekete és a nyers fokhagyma közötti különbségeket és azok immunválaszokra gyakorolt hatásait. A fekete fokhagyma erősebb antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezett, és erőteljesebben hatott az immunitás serkentésére is. (forrás

Mutasd mind

Kapcsolódó blogbejegyzések

Mutasd mind