Greenmark Bio vörös lencse, egész 500 g
A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas. Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben. Természetben előforduló formájában gluténmentes.
Ásványi anyagok: vas, magnézium
Vitamin: B1
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1534 kJ/ 362 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 27,2 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 54,9 g/ 2,3 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 2,6 g/ 0,6 g |
Rost (g / 100g) | 5,2 g |
Felhasználási javaslat: Gyorsan megpuhul, nem szükséges áztatni. Kiváló levesek, szószok, pürék készítéséhez. Ízletes lencse leves vagy lencse főzelék készíthető belőle vagy felhasználhatjuk kenyérre kenhető krémekhez. Kitűnő köret készíthető belőle főzve, enyhén fűszerezve, nem igényel áztatást. Vékony olajon egy fej hagymát megpirítunk, csipet tengeri sóval és zöld fűszerekkel meghintjük (szárított algákat is tördelhetünk bele), majd rádobjuk az alapra a gabonát és alaposan összekeverjük, hogy az ízek elegyedjenek, egyszeres mennyiségű vízzel felöntjük és 12-15 perc alatt készre főzzük.
Kiszerelés: 500 g
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.