Greenmark Bio quinoa pehely 200 g
Származási ország: Peru
A quinoa rengeteg fontos vitamint és nyomelemet tartalmaz: különösen gazdag kalciumban, vasban, valamint káliumot, magnéziumot, B vitaminokat, C-, E-vitamint és karotint is tartalmaz. Sokan nagyon magas fehérjetartalma miatt fogyasztják. A quinoa a természetben előforduló formájában nem tartalmaz glutént. Glikémiás indexe alacsony.
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, fluor, szilícium
Vitaminok: A, B1, B2, B3
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1488 kJ/ 355 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 12,9 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 62,44 g/ 1,6 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 5,94 g/ 0,53 g |
Rost (g / 100g) | 6,86 g |
Nátrium (mg / 100g) | 3 mg |
Felhasználási javaslat: Fogyasztható vízbe, tejbe, kefírbe keverve, felhasználható töltelékekhez, süteményekhez, gyümölcsökkel ízesíthető. A quinoa pelyhet öntsük le forró vízzel vagy tejjel, hagyjuk 10 percet pihenni, ízesítsük és már fogyasztható is reggelire. Sütemények tésztájába minden előkészület nélkül is belekeverhető, a nedves hozzávalókkal érintkezve tömörebb állagú lesz a tészta.
Kiszerelés: 200 g
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.