Főmenü Termékeink
Blog

Csak a falevelek hulljanak, ne a hajad!

Bevált praktikák őszi hajhullás ellen

Az őszi hajhullás egy természetes jelenség. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet tenni ellene. Nézzük meg, milyen okok állnak az őszi hajhullás mögött, és melyek azok a természetes tápanyagok, melyekkel visszaszerezhető a hajkorona egészsége. Olvass tovább érte!

Bevált praktikák őszi hajhullás ellen

Az őszi hajhullás okai

Az őszi hajhullás - akárcsak a tavaszi - az ún. szezonális hajhullások közé tartozik. Az őszi hajhullás okait pontosan még a szakemberek sem ismerik, de az biztos, hogy több tényező is szerepet játszik abban, hogy több hajszálunkat veszítjük el az ősz beköszöntével.

6 gyakori tényező, ami hozzájárul az őszi hajhullás kialakulásához

  1. nyári károsodások együttes utóhatásai: az erős napsugárzás, a sós tengervíz, vagy éppen a medence klóros vize károsítja a hajszálakat
  2. őszi hideg: a nagyobb hőingadozás miatt, és az őszi szeles időben a fejbőr könnyebben megfázhat, ami hajhullást eredményez
  3. csökkent folyadékbevitel: a melegebb idő elmúlásával hajlamosak vagyunk csökkenteni a folyadékbevitelünket, ez pedig hajszálaink egészségét is befolyásolja
  4. vitaminhiány: az ősz beköszöntével többnyire olyan gyümölcsökhöz juthatunk, melyek sokat utaznak, hogy ide érjenek vagy üvegházban, fóliasátorban nevelik őket, így ezeknek kisebb a vitamintartalmuk, amit pótolnunk kell étrend-kiegészítő formájában
  5. hangulatingadozások: a nyári szabadság végével és a borongós idő beköszöntével járó lehangoltság, stressz negatívan befolyásolja a hajkoronánkat is
  6. lassabb hajnövekedés: ősszel és télen lerövidül a hajszálak növekedésének időtartama, nyugalmi fázisban van a haj

TUDTAD? Az őszi hajhullás inkább a nőkre jellemző. Mértéke normálisnak mondható akkor, ha naponta kb. 50-100 hajszálunk hullik ki. Ha ennél több, vagy esetleg foltokban hullik a hajunk, akkor érdemes felkeresni mihamarabb az orvosunkat, hiszen a tápanyagpótlásnál többre lehet szükségünk!  

Az őszi hajhullás okai

A legfontosabb tápanyagok az őszi hajhullás ellen

Természetes szilícium vegyületek

A szerves szilícium (természetesen nagy mennyiségben a mezei zsurlóban fordul elő) a hajhagymáknak tápanyagként szolgál, ez pedig megfelelő muníciót jelent az őszi hajhullás elleni harcban. 

Gyulladáscsökkentő kénes aminosavak

A kénes aminosavak, mint amilyen az L-metionin és L-cisztein csökkentik a gyulladásokat, elősegítik a toxikus anyagok kivezetését. Ezzel hozzájárulnak a haj szerkezetének javításához és a hajhullás csökkentéséhez.  

B-vitaminok

Gondoltad volna, hogy a hajhullás összefüggést mutathat a B-vitaminok hiányával is? Különösen a B7-vitamin (biotin), a B9-vitamin (folsav) és a B-12 vitamin hiánya okozhat hajhullást. A B-vitamin hiány gyakorlatilag bárkit érinthet: mivel a B-vitaminok felszívódása csökken akkor, ha a bélflóra egyensúlya zavart szenved, ha nem elég kiegyensúlyozott a táplálkozunk, ha pl. sok kávét vagy cukrot fogyasztunk.

Kollagén

Ha szeretnénk megállítani az őszi hajhullást, pótoljuk a kollagént! A kollagén, mint a test elsődleges fehérjéje részt vesz a haj felépítésében is. Az idő előrehaladásával azonban a test kollagéntermelése csökken, ezért nem árt serkenteni. Már csak azért is, mert a kollagénpótlás elősegíti a nyár hajkárosító hatásai után a haj regenerációját.

A legfontosabb tápanyagok az őszi hajhullás ellen

Mit szólsz, ha azt mondom, hogy a legfontosabb tápanyagokat az őszi hajhullás ellen megtalálod egy kapszulában?

A Natur Tanya® Szerves Szépségvitamin mezei zsurlóból kivont szilíciummal, kénes aminosavakkal, B-vitaminokkal, kollagénnel, valamint további vitaminokkal és ásványi anyagokkal hajhullás elleni vitaminként járul hozzá az őszi hajhullás megállításához!

A legfontosabb tápanyagok az őszi hajhullás ellen

Milyen tápanyagokra lehet még szükséged az őszi hajhullás ellen?

Vas: jól felszívódó szerves formában

Az őszi hajhullás kialakulásához hozzájárul a vas hiánya is. Vagyis, ha a hajhullás mellett azt érzed, hogy alig tudod kihámozni magad az ágyból reggelente, akkor gyanakodj: itt bizony vashiányról van szó!

Vaspótláshoz válaszd a vas szirupot, ami nemcsak jól felszívódó szerves vasat kínál, hanem mellette bioaktív foláttal, zöldség, valamint gyümölcs kivonatokkal is dúsított!

Milyen tápanyagokra lehet még szükséged az őszi hajhullás ellen?

Szelén: a legmagasabb biohasznosulással alkalmazva

A szelén, ez az antioxidáns nyomelem elengedhetetlen a haj egészségéhez. Szelén hiányában romlik a haj állapota és hajhullás alakulhat ki. Pusztán táplálékkal nehézkes elegendő szelénhez jutni, mivel a földek szeléntartalma csökken. Így, ha biztosra akarsz menni a pótláshoz, olyan szelént válassz, ami nemcsak jól szívódik fel, hanem jól is hasznosul. A Szelén extra pontosan ilyen, hiszen a benne lévő, közel 100%-os felszívódási profillal rendelkező l-szelenometionint biohasznosulást fokozó BioPerine (fekete bors) kivonattal egészítették ki.

Milyen tápanyagokra lehet még szükséged az őszi hajhullás ellen?

Anatur Tipp! Kollagénből sosem elég! Kortyolj el a hideg őszi reggeleken egy isteni cappuccino ízű Kollagén porból készült italt, aminek egy adagjával 9000 mg hidrolizált marha-és halkollagénhez juthatsz.

3 tipp! Mit tehetsz még hajad egészségéért és az őszi hajhullás megállításáért?

  1. Figyelj oda a táplálkozásra! Válogass a hazai szezonális gyümölcs- és zöldségkínálatból: egyél minél több céklát, sütőtököt, almát, szőlőt!
  2. Ellensúlyozd a stresszt! Sajátíts el valamilyen hatékony stresszoldó technikát, vagy hívd segítségül a stresszoldó tápanyagokat!
  3. Méregteleníts! Bizony, nem csak a tavasz alkalmas időszak a méregtelenítésre, hanem az ősz is! Ráadásul egy őszi méregtelenítés nemcsak a külsődnek, és így a hajadnak fog jót tenni, hanem az immunrendszerednek is, mert növeli az ellenállóképességedet!

3 tipp! Mit tehetsz még hajad egészségéért és az őszi hajhullás megállításáért?

Ne feledd! Az őszi hajhullás szezonális jelenség, általában október-november környékén jelentkezik. Éppen ezért, már szeptembertől javasolt azoknak a tápanyagoknak a pótlása, amelyek támogatják a haj egészségét. Amennyiben egy-két hónap alatt nem hoz javulást, esetleg még romlik is az állapot, érdemes orvoshoz fordulni, és felkutatni a kiváltó okot, ami a hajhullás hátterében megbújik.

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: 5 ok, ami hajhullást és hajritkulást vált ki!
Blog bejegyzések: 5 ok, ami hajhullást és hajritkulást vált ki!
Blog bejegyzések: Így erősítsd a hajhagymáidat
Blog bejegyzések: Így erősítsd a hajhagymáidat
Blog bejegyzések: Biotin hatása a hajra
Blog bejegyzések: Biotin hatása a hajra
Nézz körül a webáruházunkban
Szerves szépségvitamin – Haj, bőr és köröm vitamin DUOPACK, -10% kedvezménnyel Natur Tanya® Akció
SZELÉN EXTRA - szerves szelén és világszabadalommal védett BioPerin® Natur Tanya® DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

SZELÉN EXTRA - szerves szelén és világszabadalommal védett BioPerin® Natur Tanya® DUOPACK -10% kedvezménnyel

4 420 Ft
3 978 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 978 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.