1. PROBIOTIKUMOK GYARAPÍTÁSA A BÉLFLÓRÁBAN
Az egészséges emberekhez képest a krónikus gyulladásos betegségekben, különösen a rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegek megváltozott bélmikrobiótával rendelkeznek, amelyet dysbiosisnak neveznek. Ez a hasznos bélbaktériumok csökkent mennyiségével és megnövekedett kórokozó baktériumok és gombák számával jár, ami összezavarja az immunválaszokat, autoimmun panaszok megjelenésével áll kapcsolatban és ellehetetleníti a gyógyulási folyamatokat. Mivel a bélbaktériumok mennyisége és fajtái mindenkinél egyedi, mint az ujjlenyomat a probiotikumok kolonizálásához prebiotikumokra van szükség. A probiozikumok prebiotikumokkal táplálkoznak és gyarapodnak a bélflórában az egyénnek megfelelő fajspecifikus mennyiségben.
» Szabadalommal védett prebiotikum
2. ÁSVÁNYI ANYAG RAKTÁRAK FELTÖLTÉSE
Az ásványi anyagok hiánya óriási közegészségügyi probléma, alacsony szintjük gyulladásokkal párosul és a szervezetet arra készteti, hogy a hiányukat a csontokból, kötőszövetből, hajas fejbőrből fedezze. Az ásványi anyagok elérhető mennyisége a tömegtermelésnek köszönhetően élelmeinkben jelentősen lecsökkent az utóbbi 60-80 évben. Mivel az ásványi anyagok szükségesek enzimreakciókhoz és vitaminok szintetizálásához is, sokféle tünetet és betegséget képesek előidézni.
» Korall por 74 féle nyomelemmel
3. ALAPVITAMINOK
A D és a C-vitamin önmagában is hatással van a porcok, ínak, csontok egészségére, továbbá szinte minden testünkben lezajló biokémiai folyamat részesei. A C és D-vitamin szint emelése nélkülözhetetlen lépés minden gyulladással járó folyamatban. A D-vitamin hozzájárul az immunválaszok javításához. A C-vitamin ezen felül növeli a tápanyagok felszívódását, természetesen a glükozaminoglikánokét is.
» 1000 mg C-vitamin és 2000 NE D3-vitamin
4. EPA ÉS DHA ZSÍRSAVAK
A prebiotikumok mellett az Omega 3 zsírsavak is emelik a jótékony hatású baktériumok számát. A legújabb kutatások igazolták, hogy az Omega zsírsavak kölcsönhatásba lépnek és kommunikálnak a béltraktusban élő mikrobiommal, gyarapítják az SCFA-termeléssel (különösen butirát) kapcsolatba hozható mikrobafajokat, ami gyulladásgátló, antimikrobiális és immunmodulátor hatásokkal áll kapcsolatban. Az Omega 3 zsírsavak erőteljes természetes gyulladáscsökkentő és immunmoduláló tulajdonságaik okán segítik a helyes immunválaszokat és mindenfajta gyulladásos állapot kiegészítő kezelésében és szerepet vállalnak, mint a csontok, mind az ízületek gyulladásainak és fájdalmainak csökkentésében, továbbá segítenek a csontok kalcium tartalmát emelni és javítani a csontsűrűségen (ehhez a lehető legjobb este lefekvés előtt bevenni őket).
» Omega-3 TG vadvízi halolaj, triglicerid formájú zsírsavakkal