Főmenü Termékeink
Blog

A hialuronsav és a kollagén hatása a megereszkedett bőrre

A Kollagén-Hialuronsav testvériség

A megereszkedett, öregedésnek indult bőr fiatalítására sokféle csodakencét árulnak. Hidd el, nincs szükséged eddig ismeretlen, mindenre is jó vegyületeket tartalmazó termékek használatára, ha itt van neked a már jól bevált, sokszor bizonyított kollagén és hialuronsav páros. Ha esetleg eddig csak a nevüket hallottad volna, tarts velem, most elmondom neked, milyen hatással van a hialuronsav és a kollagén a megereszkedett bőrre.

Hialuronsav és kollagén hatása a bőrre

Mindannyiunk teste termel kollagént és hialuronsavat, hiszen nem csak a bőrünk és a kötőszövetünk nagy részét adja a kollagén, de ott van az inakban, a csontokban, a porcokban és a szemben is.
Nézzük hát meg, miért annyira gyakran emlegetett alkotóelemei szervezetünknek, és azt is elárulom, hogy a kollagén bőrfeszesítő hatását hogyan tudod a legjobban kiaknázni.

A bőrfeszesítő kollagén

A kollagénrostokat úgy képzeld el, mint ahogy a lenti képen is látod: több vékony fonalból egy kötelet sodrunk, de a fonalunk ebben az esetben eleve rugalmas és nyújtható anyagból készül.

A bőrfeszesítő kollagén

Aztán ezekből a ruganyos kollagén rostokból készítünk egy hálót, – ezt elnevezzük kollagén mátrixnak, – aminek az egymást keresztező pontjait rendkívül nyúlékony elasztin gyűrűkkel kötjük össze, valahogy így:

 A bőrfeszesítő kollagén

A kollagén hatása a bőrre tehát rendkívül fontos: tulajdonképpen önmagában egy olyan hálós vázszerkezete bőrnek, ami hihetetlenül meg tud nyúlni, anélkül, hogy elszakadna. Ha ez a kollagén mátrix ép, azaz a háló a lehető legfeszesebb, akkor a bőr is vele együtt feszül, ha a kollagén háló ellazul, akkor a bőr is ernyedtté, ráncossá, gyűrötté válik.

De a kollagén nem csak a megereszkedett bőr feszesítéséhez szükséges, ezen kívül

a kollagén

  • a haj alapvető építő fehérjéje, javít a haj minőségén és mennyiségén,
  • serkenti a csontképző sejteket, növeli a csontsűrűséget,
  • enyhíti az ízületi fájdalmakat,
  • mozgékonyabbá teszi az ízületeket, porcokat,
  • és még az izomerőt is fokozza.

Hialuronsav hatása a bőrre

Azzal a címmel kezdtem ezt az írást, hogy a hialuronsav és a kollagén testvériséget alkot. Azért mertem ezt ilyen hatalmas betűkkel állítani, mert a hialuronsav feladata az, hogy megfogja a nedvességet, és ahol csak tudja, nedves, kocsonyás anyagként kitöltse a helyet, hogy a kollagén hálónk rostjai közötti teret kipárnázza, és ezzel biztosítsa a rendszer stabilitását.

Hialuronsav hatása a bőrre

Ha megfelelő mennyiségben termelődik, ­– és a kellő mértékben pótlod kívülről, – attól lesz szép telt a bőröd, de a hialuronsav teszi lehetővé azt is, hogy ízületeid végein síkosak legyenek a porcok, hogy akadálymentesen tudjanak egymáson csúszni, például amikor behajlítod a térded. Gondold csak el, milyen gyorsan ízületi kopás lenne belőle, ha a porcok nem ilyen síkosak lennének, hanem szárazon súrlódnának egymáson, mintha két bögre talpát súrolnád össze…

De miért kell pótolni a kollagént és a hialuronsavat, ha a szervezetünk megtermeli?

A kérdés jogosan merül fel benned. Igaz, hogy testmozgással és vízivással serkenthetjük a létrejöttüket, azonban már 25 éves korunkban eléri a termelés a maximumát, és onnantól egyre kevesebbet leszünk képesek előállítani belőlük. Így pedig fokozatosan elvész a kollagén bőrfeszesítő hatása a bőrre.

Biztos láttál már egymás mellett egy fiatal, üde, feszes bőrű lányt és egy idős, ráncos hölgyet. A néni azért olyan ráncos, mert már drámaian lecsökkent a kollagén és hialuron termelése, (a már meglévők minősége, állapota pedig leromlott), elszakadnak a „kollagén-kötelek”, a megmaradtak pedig már nem nyúlnak annyira, megmerevednek, magukba roskadnak és kialakulnak a bőrben a redők.

Ezért kell pótolni a kollagént és a hialuronsavat

Viszont, ha ezeket az anyagokat bevisszük, akkor nem csak pótoljuk a hiányukat, de azzal serkentjük is a sejtjeinket arra, hogy jobban termeljék őket, és azt is támogatjuk, hogy a meglévő hálónk lassabban kezdjen el szétszakadozni.

Nagyon fontos azonban, hogy milyen formában és minőségben visszük be ezeket a tápanyagokat!

A Natur Tanya például háromféle kollagént kínál neked. Közös bennük, hogy mindegyik nagyon kicsi molekula méretű kollagént tartalmaz, amit sokkal könnyebben tud hasznosítani a szervezet, mint amihez élelmiszerekből – például mondjuk a kocsonyából – hozzájut.

Ha szeretnél magadnak egy reggeli kávépótló, napindító italt kikeverni, akkor válaszd a Natur Tanya® Good morning! Kollagén cappuccino port! Ezt a jól átgondoltan megtervezett kollagén mátrixot magas minőségű hal és marhakollagén peptidek egyedi és tökéletes arányú kombinációja alkotja. Biotint, C-vitamint és cink-biszglicinátot is tartalmaz a lehető legjobb élettani hatásokért, és hogy a kollagén hatása a bőrre maximálisan érvényesülhessen.

Natur Tanya® Good morning! Kollagén cappuccino

Ha a délutáni órákban szeretnél egy energialöketet, akkor azt a Natur Tanya® Good day! Kollagén por frissítő áfonya ízben biztosítja számodra! Hal és marha kollagén peptidei nagyon könnyen emészthetők, gyorsan felszívódnak a vékonybélben, majd a véráramba kerülve magas biohasznosulással oszlanak el a szervezetben, hogy a kollagén bőrfeszesítő képességeit egész nap kamatoztathasd.

Natur Tanya® Good day! Kollagén por frissítő áfonya ízben

Ha eleve oldott, folyékony állapotban szeretnél hozzájutni, akkor a Natur Tanya® Facelift®  a neked való. Halból származó kollagéntartalma mellett extraként még tengeri elasztint is tartalmaz. Kevés elasztinnal dúsított termék található a piacon, azokban viszont közel sincs annyi elasztin, mint a Facelift®-ben. Ráadásul kis molekulatömegüknek köszönhetően (kollagén peptidek 1000-3000 Dalton, elasztin peptidek 1400 Dalton) 95-99%-os sejtszintű hasznosulás jellemzi őket.

Natur Tanya® Facelift®

A hialuronsav is folyamatosan bomlik a szervezetben, ezért érdemes pótolni. Itt is lényeges elem a molekula méret, hiszen a hialuronsav önmagában egy óriás molekula, szét kell bontani apróbb darabkákra, hogy jobban használja a szervezet. A Natur Tanya® Fermentált Hialuronsav nagyon kicsi molekulaméretű (1 millió Dalton), ráadásul baktériumok fermentálják teljesen növényi alapon, nem pedig kakastaréjból vonják ki oldószerek segítségével. Mindezeknek köszönhetően 10-szer jobban hasznosul, mint egy nem fermentált kiegészítő. 

A nagy dózisú, kis molekulatömegű, magas hasznosulású Natur Tanya® Fermentált Hialuronsav kontúrt ad az arcnak, volument a kötőszövetnek, táplálja a szemeket, viszkozitást nyújt a porcoknak és felgyorsítja a sebgyógyulási folyamatokat. Összeségében a hialuronsav fiatalos megjelenést és fiatalos mozgást kölcsönöz. 

Hialuronsav

A kollagén és a hialuronsav kapcsolata, – ahogy a fentiekből is kiderült, – sajnos nem megbonthatatlan, de a most megismert kiegészítőkkel Te segíteni tudsz nekik abban, hogy jó testvérek legyenek. Nagyvonalú jófejségedért cserébe ők pedig támogatni fognak téged a bőröd feszességének, rugalmasságának és szépségének megőrzésében.

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: Melyik a legjobb kollagén por?
Blog bejegyzések: Melyik a legjobb kollagén por?
Blog bejegyzések: Ezért kell nyáron extra kollagén
Blog bejegyzések: Ezért kell nyáron extra kollagén
Blog bejegyzések: 13 dolog, amire jó a kollagén!
Blog bejegyzések: 13 dolog, amire jó a kollagén!
Blog bejegyzések: A sportolók fehérjéje, a kollagén
Blog bejegyzések: A sportolók fehérjéje, a kollagén
Nézz körül a webáruházunkban
FERMENTÁLT HIALURONSAV - 1 millió Dalton hialuronsav és savmentes C-vitamin Natur Tanya® Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.