Főmenü Termékeink
Blog

5 tipp hasfájás ellen

Szerkesztő: Somogyi Rita

Emésztést segítő házi praktikák

A gyomorpanaszok kezelése sokakat érdekel, hiszen az emésztőrendszer gondjai a népesség jelentős részét érintik. Nekik következik ez az 5 gyorstipp arról, hogy mi is a jó emésztés titka, és hogy mit tehetünk a gyomor- és bélpanaszok, és úgy általában a hasfájás ellen.

5 tipp hasfájás ellen

1. Mindig egyél jót és igyál eleget!

Banálisnak tűnhet ez a tanács, de tapasztalataink szerint sokak számára még mindig nem nyilvánvaló, hogy az egészséges emésztőrendszerhez egészséges táplálkozás szükséges. Silány minőségű, nagy kalóriatartalmú, egyszerű szénhidrátokban gazdag, értékes tápanyagban azonban szegény táplálkozás mellett nagyon gyorsan elhízás és gyomorpanaszok fognak jelentkezni. Azaz az örök tanácsunk, hogy egyél több zöldséget, rostban gazdag táplálékot természetesen most is igazak. 

Hasfájás ellen is az legjobb módszer, ha azt sem hagyod, hogy egyáltalán megjelenjen. Ezért, ha bármilyen ételérzékenységed van, vedd komolyan az állapotod, és kerüld messzire a neked ártó tápanyagokat. Egyél sok növényi rostot, kevés füstölt húst, kerüld az ipari feldolgozás során tönkretett ételeket, de fogyassz sok idényjellegű, lakóhelyed közelében termő zöldséget és gyümölcsöt.

És könyörgöm: igyál, igyál, igyál!

Mindig egyél jót!

2. Fogyassz minél több fermentált ételt, étrend-kiegészítőt!

Átmeneti, hébe-hóba előforduló gyomorégés ellen elegendő lehet a nyáltermelés serkentése például rágózással, esetleg a túl sok gyomorsav semlegesítése szódabikarbónával. De amint a gyomorégés rendszeressé válik, akkor a reflux betegség kialakulása is szóba jöhet. Ilyenkor viszont már mindenképpen be kell vetnünk a gyomorsav okozta hasfájás ellen alkalmazható legnagyobb sztárt. Gyomorégés ellen igyál Fermentált Papaya koncentrátumot!

Ez az ital ugyanis olyan jól kompenzálja az emésztőenzimek és emésztőnedvek termelődését, hogy még a gyomorsav termelést is kiegyensúlyozza. E képességének köszönhetően nemcsak a reflux tüneteit szünteti meg, de a betegség okainak kezelésében is segíthet.

Gyomorégés ellen fogyassz papayát!

3. Támogasd a máj és epeműködést is!

Sokat segít a hasfájás ellen, ha megszüntetjük a puffadást, a böfögést, a kérődzést kiváltó okokat. Ehhez szükség van a májunk és epénk szerepének segítésére a méregtelenítésben és az emésztésben.  Erre a feladatra pont megfelelő a Vegán articsóka kapszula. Gondoskodik a jobb májfunkcióról és a megfelelő epetermelésről, aminek köszönhetőn növekszik a zsírbontás hatékonysága.

Az articsóka igazi nagyágyú a hasfájás ellen: segít rendben tartani a belek ph-értékét, így aztán nem tudnak elszaporodni a gáztermelésért felelős mikroorganizmusok. A jobb máj- és epeműködésért fogyassz articsóka kapszulát!

hasfajas-ellen-vegan-articsoka.jpg

4. A jobb emésztésért fogyassz gyomorbarát rostot!

A kevés mozgás, a nem elégséges folyadékfogyasztás, és a rostokban szegény táplálkozás egyaránt ahhoz vezet, hogy tömegek küzdenek puffadással, székrekedéssel. A következményeképpen jelentkező aranyérpanaszok és a hasfájás ellen úgy tudunk a leghatékonyabban védekezni, ha élelmi rostokkal dúsítjuk az étrendünket. A napi szükséges rostmennyiség egyszerűen biztosítható a Vegán gyomorbarát rost fogyasztásával.

Az indiai guarbab rostjai megszüntetik a bosszantó puffadást és gázosodást, és közben csökkentik a hasi zsírszövet mennyiségét.

A jobb emésztésért fogyassz gyomorbarát rostot!

5. Ne kerüld a mozgást!

A rendszeres, enyhén lefárasztó, kicsit megerőltető testmozgásra szüksége van szervezetünknek. A sportolásként végzett izommunka serkenti az anyagcserét, így közvetlenül is jó hasfájás ellen, hiszen emiatt csökken a székrekedés esélye. Régóta tudjuk, hogy a stressz emésztőrendszeri zavarokat is okozhat. Egy minden porcikát alaposan átmozgató tevékenységnél jobb stresszoldót nehéz találni. Az alakformáláshoz, zsírégetéshez is nélkülözhetetlen a mozgás. Ha pedig megszabadulunk az extra kilóktól, akkor persze, csinosabbak is leszünk, ami legalább olyan fontos, minthogy az emésztésünkön segítünk.

Ha más érv nem is győz meg a mozgás fontosságáról, legalább erre hallgass!

hasfajas-ellen-mozgas.jpg

Ennyire egyszerű a gyomorpanaszok kezelése

A most felsorolt emésztést segítő házi praktikák segíthetnek a gyomorégést okozó betegségek, puffadás, székrekedés, hasmenés esetén is. Nagyon fontos, hogy figyeld meg magadon, milyen ételre hogyan reagál az emésztésed, és ha szükséges élj valamelyik most ajánlott étrendkiegészítővel!

Ha pedig a panaszaid továbbra sem enyhülnek, mindenképp fordulj orvoshoz!

Támogasd a máj és epeműködést is! 

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: TOP7 emésztést segítő természetes tápanyag
Blog bejegyzések: TOP7 emésztést segítő természetes tápanyag
Blog bejegyzések: A papaya jót tesz a gyomornak és az emésztésnek!
Blog bejegyzések: A papaya jót tesz a gyomornak és az emésztésnek!
Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.