A szódabikarbóna fantasztikus dolog, amit egyetlen háztartás sem nélkülözhet! Lelassítja vagy megakadályozza a pH-egyensúly további eltolódását, amit pufferhatásnak is neveznek. Változatosan felhasználható: savtalanít, szagtalanít, sütéshez, fürdéshez és mosáshoz is jó.
Arról nem is beszélve, ha a szódabikarbónát mindenki aktívabban használná, akkor az a borzasztó környezetszennyezés, ami a tisztító- és tisztálkodó szerek miatt keletkezik, és a lefolyókon át bekerül a vízvezetékrendszerbe és olyan hajmeresztő dolgokat eredményez, mint pl. a triklozán vegyület, (sok termékhez adják baktériumölőként) ami már delfinekben is kimutatható, lassítható, megállítható lenne (kicsit tudom utópisztikus).
Úgyhogy mindenkit arra bíztatok, hogy a szódabikarbónát túl azon, hogy biztonságosan és hatékonyan enyhíti a gyomorégést, refluxot vagy enyhébb savmérgezést, szélesebb körben is alkalmazza, melyhez alább, néhány tippel is szolgálok.