Évszázadok óta ízesítenek vele süteményeket, mézeskalácsot, kekszeket, s készül gyömbérsör is.

A gyömbér íze egyszerre kesernyés, csípős, édeskés, frissítő, fűszeres. Régóta ismeretes a gyömbérnek az emésztőrendszer működési zavaraira gyakorolt hatása. Szélhajtó és étvágyjavító. A növényt a hányingert és a hányást csökkentő hatása miatt a gyomorhurut kezelésére ajánlják, továbbá epe elválasztási és hasnyálmirigy elégtelenség esetén alkalmazzák. Külsőleg a gyömbér illóolaját reumatikus fájdalmak kezelésére használják.

Felhasználási javaslat: Az ételeket, csak a főzés utolsó szakaszában ízesítsük vele, így sokkal jobban kiemeli az ízeket. Nagyon intenzív aromájú, óvatosan adagoljuk, mert túladagolva kesernyés ízt ad az ételeknek.

Kiszerelés: 10 g

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.