Főmenü Termékeink
Blog

Szép álmok, nyugodt nappalok

Szerkesztő: Somogyi Rita

Felejtsd el a szorongást, és aludj újra jól!

Álmatlanság kínoz, mellé még rosszakat is álmodsz? A testsúlyod is változott az utóbbi időben minden ok nélkül? Ha emellett ismerős tünet számodra a mellkasi fájdalom, a szívdobogás, szédülés, tenyérizzadás, a nem szűnő nyugtalanság vagy a nem múló fáradtság, akkor valószínűleg Te is szorongástól szenvedsz. Hogyan függ össze mindez az egészségeddel, és hogyan léphetsz fel ellene? Mutatjuk! 

lietososn-blog.jpg

Stressz, szorongás és immunegészség

Állatkísérletekkel igazolták, hogy ha kitartóan stressz alatt tartunk egy élőlényt, akkor először az immunrendszere megy tönkre, majd röviddel ezután szív vagy gyomorproblémák miatt egyszerűen elpusztul.

Ezek a hatások ránk, emberekre még fokozottabban érvényesek, hiszen számunkra a lelki megpróbáltatások is erőteljes rizikófaktorként jelennek meg. Kijelenthetjük tehát, hogy a tartós szorongás és a miatta kialakult alvászavarok tönkre teszik az egészséget.

A feszültség, a félelem a stressz egy bizonyos szintig még teljesen egészséges, hiszen teljesítőképességünket növeli, és felkészít a fenyegető veszélyek ellen - így tudjuk eldönteni, hogy szembeszálljunk vagy elfussunk egy kockázatosnak ígérkező helyzetben. Azonban ha a nyugtalanság túlnő a konkrét gondon, és az élet minden más területére is átterjedve alapvető életérzéssé válik, akkor már komolyabb problémáról, a szorongásról van szó.

lietososn-relax-csepp-.jpg

A szorongás okozta alváshiány súlyos következményei

A szorongások okozta alvászavarok komoly veszélyeket hordoznak magukban. A kialvatlanság és a rémálmok miatti nyugtalanság tovább növelik az ébren töltött időben a feszültséget, ez pedig tartósíthatja és még tovább is erősítheti a már meglévő gondokat.
Kialvatlanul csökken a teljesítőképesség, több hiba csúszik be a munka során, megnő a balesetek előfordulásának esélye.

De nem „csak” a fáradtság és a növekvő stressz miatt fontos a jó alvás.

Aki keveset vagy nem pihentető módon alszik, annak a bőre gyorsabban öregszik, több ráncra és rugalmatlanabb bőrre számíthat. A tartós alváshiány olyan mértékű károsodásokat tud okozni az agyban, amely végül az agysejtek pusztulásához is vezethet, ráadásul főként a tanulási képességet szabályozó és az összpontosításhoz szükséges agyi területek sérülnek ilyenkor.

Akik keveset alszanak, azoknál nagyobb eséllyel jelenik meg bélrendszeri vagy prosztatadaganat, valószínűbb a csontritkulás kialakulása, szívbetegségek üthetik fel fejüket, és szélütés is gyakrabban éri őket.

Már néhány napi alváshiány molekuláris szinten alakítja át szervezetünk immunrendszerét, emiatt nem csak a stressz lesz képes még hatékonyabban gyötörni minket, de a magas vérnyomás és az elhízás is bizonyítottan hamarabb jelentkezik a rossz alvóknál.

lietososn-relax-csepp.jpg

Pihentető, mély alvás, relaxáló gyógynövényekkel

A LietoSON relax csepp természetes, gyógynövényi alapú, teljesen biztonságos és mellékhatásoktól mentes relaxációs csepp. Ráadásul nemcsak alkoholmentes, de még finom is! Hogy mit tud? Az idegrendszer szerkezeti működését és épségét támogatja, segíti a napi stresszhez való alkalmazkodást és a lelki egyensúly visszaszerzését.

Az összetevők oldják a feszültséget, az idegességet és a szorongást, elősegítik a pihentető mély alvást. A kivonatok által előidézett alvás a természetes, fiziológiai alváshoz hasonlatos, amit kábulat és depressziómentes, gyors felébredés követ. Kiegyensúlyozza a keringési rendszert és izom relaxációt eredményez, ezáltal megszünteti az éjszakai felébredéseket. 

lietososn-pihenteto-alvas.jpg

Az "éjszaka füvei” gyermekeknek is!

A szorongás nem ritka a gyermekeknél sem, melynek oka szeparációs félelem, de a bölcsődei, óvodai beilleszkedés is járhat stresszel.

Az alkoholmentes cseppeket 3 éves kortól gyermekek részére is ajánljuk; ágybavizelés, szorongás, nyugtalanság és alvászavarok esetén.

Aludj jól, és légy boldog LietoSON relax cseppel!

Kapcsolódó tartalmak
Termékek fókuszban: Stressz? Szorongás? Pánik? Depresszió?
Termékek fókuszban: Stressz? Szorongás? Pánik? Depresszió?
Blog bejegyzések: Pihentető alvás, jobb közérzet
Blog bejegyzések: Pihentető alvás, jobb közérzet
Blog bejegyzések: Stresszkezelés: 3 egyszerű technika!
Blog bejegyzések: Stresszkezelés: 3 egyszerű technika!
Nézz körül a webáruházunkban

LietoSON - alkoholmentes Relax csepp. Pihentető, nyugodt alvás.

2 680 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 2 680 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.