Szorongástól szenvedsz?

Váratlanul meghíztál vagy minden ok nélkül sokat fogytál? Álmatlanság kínoz, mellé még rosszakat is álmodsz?
Ha emellett ismerős tünet számodra a mellkasi fájdalom, a szívdobogás, szédülés, tenyérizzadás, a nem szűnő nyugtalanság vagy a nem múló fáradtság, akkor sajnos valószínűleg Te is szorongástól szenvedsz. 

Természetes megoldások 

Szinte mindenki szorong valami miatt az életben, ki jobban, ki kevésbé. 
A szülők azért, hogy a gyerekeikkel, minden rendben legyen, a gyerekeket az iskolai gondok nyomasztják, a cégvezetők az anyagi felelősség miatt stresszesek, sokakat pedig úgy általában a mindennapok nehézségei terhelnek le túlságosan.

Szerencsére a szorongások enyhíthetők, a nyugodt, pihentető éjszakák ismét elérkezhetnek egy természetes megoldással!mindenkit-erint-a-szorongas.jpg

Immunrendszer és egészség

Állatkísérletekkel igazolták, hogy ha kitartóan stressz alatt tartunk egy élőlényt, akkor először az immunrendszere megy tönkre, majd röviddel ezután szív vagy gyomorproblémák miatt egyszerűen elpusztul.

Ezek a hatások ránk, emberekre még fokozottabban érvényesek, hiszen számunkra a lelki megpróbáltatások is erőteljes rizikófaktorként jelennek meg. Kijelenthetjük tehát, hogy a tartós szorongás és a miatta kialakult alvászavarok tönkreteszik az egészséget.

A feszültség, a félelem a stressz egy bizonyos szintig még teljesen egészséges, hiszen teljesítőképességünket növeli, és felkészít a fenyegető veszélyek ellen - így tudjuk eldönteni, hogy szembeszálljunk vagy elfussunk egy kockázatosnak ígérkező helyzetben.

Immunrendszer és szorongás

Azonban ha a nyugtalanság túlnő a konkrét gondon, és az élet minden más területére is átterjedve alapvető életérzéssé válik, akkor már komolyabb problémáról, a szorongásról van szó.

Ez egy olyan érzés, amely gyakran egy beazonosíthatatlan külső ok nélkül jön létre, ebben különbözik például a félelemtől, amiről mindig pontosan tudható, mi okozza.
A hirtelen jött düh és idegesség sem tévesztendő össze egy szorongó állapottal, hiszen ezeknek is mindig vannak közvetlen kiváltó okai.

szorongas-az-egeszseget-is-tonkreteszi.jpg

Akkor járunk a legközelebb a szorongás leírásához, ha a félelem és a tehetetlenség érzésének egy olyan keverékekét képzeljük el, amikor az ember úgy érzi, hogy nem bír hatni a körülötte zajló történésekre, amikor azt gondolja, hogy nincs befolyása a saját élete felett.

„Aludj el szépen, kis Balázs”

Már egészen kicsi gyermeknél is megfigyelhető a szorongó állapot, aminek okai egészen az anyától való elszakításig nyúlik vissza. Később, a bölcsődei, óvodai beilleszkedés során újabb és újabb stressz éri a kicsiket.

Egy számunkra talán szóra sem érdemes apróságnak tűnő megpróbáltatás az ő edzetlen lelküknek viszont komoly frusztrációkat okozhat, amiknek gyorsan kialakulnak a fizikai tünetei is.

szorongas-gyerekeket-is-erinti.jpg

Természetes segítség a kicsiknek

A gyerekkori szorongások kialakulásáról árulkodik az ágybavizelés, az éjszakai sírva ébredések. Ha az erről folytatott beszélgetések, a nyugtatás nem hoz eredményt, hiba lenne pánikba esni, a természet ilyenkor is a segítségünkre siet, és biztonságos módszert kínál a kicsik (és szüleik) megnyugtatására.

Az „éjszaka füveiből” összeállított, alkoholmentes és finom ízű cseppek már 3 éves kortól alkalmazhatók gyerekeknek is a szorongások oldására, és a nyugodt éjszakák biztosításához.

Az alváshiány súlyos következményei

Felnőtteknél a szorongások okozta alvászavarok komoly veszélyeket hordoznak magukban. A kialvatlanság és a rémálmok miatti nyugtalanság tovább növelik az ébren töltött időben a feszültséget, ez pedig tartósíthatja és még tovább is erősítheti a már meglévő gondokat.
Kialvatlanul csökken a teljesítőképesség, több hiba csúszik be a munka során, megnő a balesetek előfordulásának esélye.

De nem „csak” a fáradtság és a növekvő stressz miatt fontos a jó alvás.

Aki keveset vagy nem pihentető módon alszik, annak a bőre gyorsabban öregszik, több ráncra és rugalmatlanabb bőrre számíthat. A tartós alváshiány olyan mértékű károsodásokat tud okozni az agyban, amely végül az agysejtek pusztulásához is vezethet, ráadásul főként a tanulási képességet szabályozó és az összpontosításhoz szükséges agyi területek sérülnek ilyenkor.

szorongas-nyugtalansag-alvashiany-stressz.jpg

Akik keveset alszanak, azoknál nagyobb eséllyel jelenik meg bélrendszeri vagy prosztatadaganat, valószínűbb a csontritkulás kialakulása, szívbetegségek üthetik fel fejüket, és szélütés is gyakrabban éri őket.

Már néhány napi alváshiány molekuláris szinten alakítja át szervezetünk immunrendszerét, emiatt nem csak a stressz lesz képes még hatékonyabban gyötörni minket, de a magas vérnyomás és az elhízás is bizonyítottan hamarabb jelentkezik a rossz alvóknál.

Pihentető alvás - friss, kiegyensúlyozott nappalok

Szerencsére tudok ajánlani megoldást ahhoz, hogy jobban aludj, pihenten ébredj és az ébren töltött idődben is nyugodt és kiegyensúlyozott maradhass.
Persze nem egy kőolajból facsart gyógyszertári kemikáliára hívom fel a figyelmed, hanem egy természetes, gyógynövényi alapú, teljesen biztonságos és mellékhatásoktól mentes relaxációs cseppre!


Célzott gyógynövények egy palackban 

A LietoSON relax csepp ráadásul nem csak alkoholmentes, de még finom is! Hogy mit tud? Az idegrendszer szerkezeti működését és épségét támogatja, segíti a napi stresszhez való alkalmazkodást és a lelki egyensúly visszaszerzését.

Az összetevők oldják a feszültséget, az idegességet és a szorongást, elősegítik a pihentető mély alvást. Természetes gyógynövény összetevői eloszlatják a szorongást, ezzel is lehetővé téve a pihentető, mély alvást.

Miben segítenek az "éjszaka füvei"?

A kivonatok által előidézett alvás a természetes, fiziológiai alváshoz hasonlatos, amit kábulat és depressziómentes, gyors felébredés követ. Altató, görcsoldó és nyugtató hatású azok számára, akik szoronganak, akiknek nehézséget jelent az elalvás.
Kiegyensúlyozza a keringési rendszert és izom relaxációt eredményez, ezáltal megszünteti az éjszakai felébredéseket. 
Az alkoholmentes cseppeket 3 éves kortól gyermekek részére is ajánljuk; ágybavizelés, szorongás, nyugtalanság és alvászavarok esetén.