Főmenü Termékeink
Blog

Az allergia és a cinkhiány összefügg!

Allergia megelőzése? Cinkes, de megoldjuk!


A cink hiánya és az allergia megjelenése között szoros összefüggéseket talált a tudomány. Ebben az írásban elárulom, hogyan lehetséges, hogy a túl kevés cink allergiához vezet, de arra is mutatok megoldást, hogyan előzheted meg a cinkhiányos állapotot.

Allergia megelőzése? Cinkes, de megoldjuk!

Az allergiát az immunrendszer túlérzékenysége okozza. Ez nem azt jelenti, hogy az immunrendszer alulműködik, hanem éppen ellenkezőleg. Az immunrendszer szervezetünk védelmezője, folyamatosan ellenőrzi a testet, fenyegetéseket és betolakodókat keresve. Amikor azonosít valamit, amiről azt gondolja, hogy veszélyes lehet, például egy vírust, akkor aktivál egy védelmi mechanizmust. Allergiás reakció akkor fordul elő, ha ezt rendszert olyan dologra kapcsolja be, ami egyáltalán nem jelent veszélyt, mint például egy kis virágpor vagy macskaszőr.

A cink feladatai

Lehet, hogy nem gondolnád, de ha elolvasod ezt a cikket, a cink lesz a kedvenc esszenciális nyomelemed! A cinknek ugyanis az immunrendszerre és az idegrendszerre gyakorolt hatásait számos vizsgálatban kimutatták. Nélkülözhetetlen a sejtek normál szerkezetének és élettani működésének fenntartásához. A sejtközi cink jelátvitel szabályozza az immunreakciókat, és a cink alapvető szerepet játszik számos enzim aktivitásának fenntartásában is.

Tudományos konszenzus van arról, hogy a cink kiürülése az immunrendszer károsodásához vezet.

A cink hiánya

  • csökkenti az ölősejtek aktivitását
  • lassítja az antitestek által közvetített válaszokat
  • akadályozza a kórokozók és daganatok elleni védekezést
  • növekedési visszamaradást okoz
  • immunhiányt eredményez
  • idegi degenerációt idéz elő

A cinkhiány sajnos nem ritka jelenség, de a fentiekből következően számos krónikus betegséget is képez okozni. Ez visszafelé is igaz: a cink mennyiségét erősen csökkentik az olyan egészségügyi problémák, mint a

  • gyomor-bélrendszeri betegségek
  • májzsugorodás
  • krónikus hasmenés
  • sarlósejtes vérszegénység
  • cisztás fibrózis
  • rák bizonyos típusai
  • hasnyálmirigy-elégtelenség
  • vesebetegség
  • autoimmun ízületi gyulladások.

Ezt okozza a cink hiánya

A cinkhiány fokozza az allergia tüneteit

A magasabb hisztaminszint növeli az allergiás reakciók mértékét és felerősíti a meglévő tüneteket. A szervezetben lévő többlet hisztamin olyan allergiával kapcsolatos gyakori és kellemetlen tüneteket eredményez, mint az orrfolyás, tüsszögés, szem- és bőrviszketés és a csalánkiütés.

A fehérvérsejtek hisztamint (is) tartalmazó részei, a hízósejtek pedig fontos szerepet játszanak olyan allergiás reakciókban, mint az anafilaxia, az asztma és a gyerekek körében gyakori bőrgyulladás: az atópiás dermatitis.

A cink hiánya elősegíti az allergia okozta tüdőgyulladás és az asztma kialakulásának kockázatát is, hiszen az allergiában és asztmában szenvedők szervezetében mindig alacsony a cinkszint.

Ezért lehetséges, hogy a különféle allergiák a cinkhiány egyenes következményei. A cink kulcsszerepet játszik ugyanis a testben felszabaduló hisztamin mértékének alakulásában. A cink úgy vesz részt a hízósejtek által közvetített allergiás válaszok szabályozásában, hogy jelenlétével visszafogja a hisztamin-kibocsátás mennyiségét.

A cink tehát nélkülözhetetlen tényező allergiás tünetek esetén. Ha kevés a testünkben a cink, akkor több hisztamin képes felszabadulni, ami több allergiás reakciót okoz.

A cinkhiány fokozza az allergia tüneteit

Az étrendi cinkpótlás enyhíti az allergia tüneteit

Magyarul: ha táplálékként, ­­– például étrendkiegészítőben – fogyasztunk cinket, akkor az allergia tüneteit enyhíthetjük vagy akár meg is előzhetjük.

Nem árulok zsákbamacskát, azt is elárulom, hogy szerintem melyik a legjobb erre a célra!

A Natur Tanya® szerves Cink-biszglicinát biohasznosulása 143%-kal magasabb, mint az általában elterjedt egyéb cink-formuláké. A Natur Tanya® szerves Cink-biszglicinát alacsony molekulatömegének (azaz a hatóanyag kis méretének) köszönhetően könnyedén átjut a sejtmembránon. Teljesen biztonságosan alkalmazható, nem okoz intoleranciát és gyomor-bélrendszerei panaszokat sem.

A cinkpótlás enyhíti az allergia tüneteit

Ha régóta kínoz az allergia és biztonságos, természetes megoldást keresel ellene, mindig jusson eszedbe Natur Tanya® szerves Cink-biszglicinát! Innen meg is rendelheted akár most azonnal »

Kapcsolódó tartalmak
Termékek:
Termékek:
Nézz körül a webáruházunkban
Natur Tanya® Cink-biszglicinát DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

Natur Tanya® Cink-biszglicinát DUOPACK -10% kedvezménnyel

4 344 Ft
3 910 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 910 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.