Forró ital nyirkos időben! A nyugat-ázsiai eredetű indigófa gyökerét (Radix Isatidis, Banlangen) ősszel gyűjtik be, majd miután a földet eltávolították róla, napon szárítják. Ezután granulálják, majd mint teát fogyasztják. Kínában igen közkedvelt gyógynövény, 2003-ban a SARS vírus megjelenésekor többszörösére nőtt a népszerűsége. A hagyományos kínai orvoslás is előszeretettel alkalmazza, főként esős, hűvös, megfázásos időszakban a légúti rendszer megnyugtatására és védelmére. Forró vízben vagy teában feloldva azonnal fogyasztható.
A megfázásos időszakban naponta 3 csésze tea fogyasztása javasolt.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.