Termékeink Főmenü
Kérdezz-felelünk
Csak bejelentkezett felhasználók kérdezhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Korábbi kérdések és válaszok

Kedves Rita! A stress control kapszula alatt már írtam egy kérdést de most az lenne a konkrét kérdésem, hogy B-vitamin komplex mellé (+folsav) érdemes lenne még spirulina algát és D3 vitamint szedni? Plusz a stress control persze ! 3 hete volt egy komoly rosszullétem utána pedig orvosról orvosra járás (volt aki annyit mondott, hogy hát maga pánikbeteg szedjen frontint s majd ha az nem elég tovább megyünk meg felírt egy komoly béta-blokkolót amit be sem szedtem). Minden negatív,vérkép alapján egészséges fiatal nő kellene legyek de a sok stressz megtette hatását, magas volt a pulzusom, kalapált a szívem, reggel már magas pulzussal "felriadva" keltem, szédültem, nem tudtam enni stb majd a kardiológus mondta ki a végszót miszerint stresszhormon "fröccsök" öntik el a szervezetem, aminek egy gyógyszere lenne szerinte mégpedig a rendszeres életvitel (sport, egészséges életmód) és a stressz csökkentése, nem adott sem béta-blokkolót sem a nyugtató (frontin) szedését nem támogatta. De ugye ezt az időszakot át kell vészelni még visszaáll minden, hiszen több hónap vezetett ide fejfájásokkal, fáradtsággal és émelygéssel, szédüléssel, amire nem figyeltem eleget.Nem szeretnék hetekig, hónapokig nyugtatót szedni, hogy "Kisimuljanak" az idegeim ebben az átvezető időszakban. A családom több tagja is szenvedett pánikbetegségtől de nem akarok eljutni odáig, hogy ez valójában fent álljon. Előre is köszönöm, a kosaramban már bent van az említett 3 termék de várom a válaszát! :)

2017-03-17
Elolvasom a választ

Kedves Rita! Segítséget szeretnék kérni egy számomra igen kellemetlen és már 10 éve húzódó problémámra. Annak idején korpás sheborreát (seborrhoea sicca) állapítottak meg nálam egyik napról a másikra. Akkor szteroidos krémet kaptam, amit rövid használat után próbáltam lecserélni káros hatásai miatt. Akkor találtam a Kék Lukácsnál egy krémet ami elég jó volt a tünetek kezelésére az arcomon, de sajnos megszünt. Azóta csapódok jobbra-balra mert nem találok számomra megfelelő krémet. A T zónám kissé zsíros, de az arcom mindkét oldala az állam és a homlokom viszont viszket, húzódik, finoman hámlik és sajnos a nem megfelelő krémek, lemosók hatására nagyon piros foltokkal reagál. Jelenleg csak natur shea vajat kenek rá, ami némileg enyhíti a tüneteket, de ez kevés. Csináltam már gomba-és féregölő kúrát fito tree-vel 3 hónapot, fehér lisztet, cukrot elhagytam. Hetente négyszer tornázok, csak tisztított vizet iszom, fluorid mentes fogkrémet használok,és jelenleg mindjárt 20 napja iszom a lipo plusz és puridren főzeteket méregtelenítés és a belek helyrerakása céljából. Nem tudom mit tehetnék még a jobbulás érdekében. Kérdésem az lenne, hogy tudna e ajánlani az arcomra megfelelő lemosót, tonikot, nappali-éjszakai krémet, pakolást bármit ami segítene. Illetve a fejbőrömre is, mivel arra is kiterjedt a betegség, korpásodik. Nagyon várom válaszát. Üdvözlettel: Hermina

2017-02-15
Elolvasom a választ

Kedves Rita! Köszönöm legutóbbi válaszát is! Szeretném immunrendszeremet még jobban megerősíteni. Így az lenne még a kérdésem, hogy a Fitotree kapszula kúra mellett lehet-e szedni Dr. Chen Multi-Max vitamin+20 mg Q10+szelén kapszulát a Dr. Chen Probikum 7 Forte kapszulával? A két Dr. Chen kapszulát (multivitamin és probikum) be lehet egyszerre venni (pl. ebéd előtt)? Valamint Vitacell cseppeket lehet szedni a kúra alatt? A Vitacell honlapja szerint: "Lehetőség szerint reggel, éhgyomorra kell bevenni, és a szájban hosszabb ideig tartani, hogy a száj nyálkahártyáján keresztül tudjon felszívódni. Nem jelent gondot, ha nincs lehetősége reggel bevenni a cseppeket, mert pl. mást is szed, esetleg az alkoholtartalma miatt gépjármű vezetés előtt nem akarja bevenni. Bármikor bevehető, de előtte és utána lehetőleg 15 - 20 percig ne egyen-igyon, és ne mosson fogat." A kérdés az lenne, hogy lehet úgy indítani a napot, hogy éhgyomorra a cseppek és reggeli közben a Fitotree kapszula? Vagy itt is legyen egy kis időeltolódás (pl. 1-2 óra)? A honlapjuk szerint a Fitotree kapszula "vírusok, baktériumok, gombák, paraziták okozta fertőzések"-re javasolt. Elpusztítja pl. az alábbi vírusokat, baktériumokat: - Cytomegalovirus - Epstein-Barr vírus - adeno vírus - streptococcus baktérium - meningococcus baktérium - pneumococcus baktérium ? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Varga Viktor

2016-12-11
Elolvasom a választ

Kedves Rita! Több vizsgálaton is túl vagyok, de évek óta fennálló problémával küzdök: a puffadással. Szinte bármitől, bárhol. Ha nagyon odafigyelek, akkor "csak" délután és este kezdődik. Elvileg ételallergia kizárva orvosi vizsgálat szerint, gyomortükrözésem is volt már, nem állapítottak meg bajt. Sajnos sok éven keresztül rendszertelenül étkeztem és sok édességet is ettem, de ha le is álltam ezekkel egy időre, akkor habár könnyebb volt a gyomrom, de még mindig volt valamilyen szintű puffadás. A laboreredményekkel nincs gond, kivéve eggyel, az össz. bilirubin szintem 30-40 között van mindig. Több orvos szerint nem kell vele foglalkozni.... Amúgy évek óta sötét karikás a szemem alatt is.Minden nap. Ön mit javasol? Annyi mindent olvasok a weboldalon, de nem tudom hol induljak el.Hepaplus articsóka kapszulára vagy a Máriatövis kapszulára, és a Cotifibra bélradírra gondoltam. Az útifű maghéjjal is szimpatizálok, ill. a Karbofin tablettával. Nem tudom melyikkel kellene kezdeni, keverni nem akarok sokat egyszerre. Mi lenne az ideális sorrend? Hatásosság szempontjából mennyi ideig/dobozzal érdemes ezen termékekből egy kúrát tartani? Rettenetesen kellemetlen, hogy egy műszakot sem bír ki a gyomrom normálisan a munkában. Amíg nem eszem jó, de ha eszem, összeomlik minden, úgy beindul az emésztés, s felpuffadok. Tudom, hogy természetes folyamat, de néha már soknak érzem. Lehet egy májtisztítás hiányzik és akár el is múlna a fokozott puffadás? Kérem, tanácsoljon valami hatásosat, mert lassan már minden reményemet elvesztem, hogy valaha helyesen fog-e még működni az emésztésem, mivel elég sokmindent kipróbáltam már és semmi sem segített. Eddig igazából a hasi dolgokra mentem rá, lehet tényleg a máj helyreállítása lenne a kulcs? Köszönettel: B.

2016-11-15
Elolvasom a választ

Kedves Rita! Tanácsodra folytatom a kúrát (kurkuma, hepaplus, lecytyna) és akkor mindegyiket (?) napi háromra növelem. Ilyen dózissal a 60 napos kúrára még 30 vagy 60 napot húzzak rá? A szemvitamint (napi egy) ezek mellett elkezdtem. Köszönöm a többi termék ajánlását is (szelén, cink, kelátolt ásványok), de miután még gyógyszereket is szedek, ez nekem úgy tűnik nagyon sok lenne egy nap. A pajzsmirigy értékem egyébként rendben van és folyamatosan ellenőriztetem. A nyombélfekély viszont néha-néha előjön és erre, valamint a refluxra napi kétszer is kell gyógyszert szednem, amit örömmel csökkentenék. Nagyon jókat írnak a fermentált papayáról, esetleg beépíthető ez is a kúrába a fent jelzett termékekkel együtt? (Esetleg a vita-min plus helyett)? Még abban kérnék tanácsot, hogy mit javasolsz a következő esetre: huszonéves fiatal, volt egy daganatos műtéte (heredaganat, de kemo nem kellett), hála isten már 6 éve panaszmentes. Viszont nem sportol, és sajnos kevés zöldség-gyümölcsöt eszik, korábban voltak allergiaproblémái is. Vitamin, immunerősítő? Egyébként nagyon jók a termékek, a kozmetikumok is. Mégis talán többünk szembesül a bőség zavarával! Szinte mindenre jó lenne valami és egy adott problémára többféle termék is van a választékban ( ahogy pl. a papaya vs vita-min plus, és amit még a boltban az üzletben láttam), így marad egy kis bizonytalanság. De ezzel a kérdezési lehetőséggel így is nagyon értékes segítséget kapunk és akinek csak tudom, ajánlom Önöket! Üdvözlettel: Ildikó

2016-08-22
Elolvasom a választ

Kedves Rita! Hashimoto-thyreoiditist diagnosztizáltak nálam nagyjából egy évvel ezelőtt. A néhány héttel ezelőtti vérvételem eredményei: TSH - 21,100*, T3 - 4,56, T4 - 10,87*, anti TPO - 1300*. A pajzsmirigy ultrahangot végző orvos azt írta a leletemre, hogy a jobb lebenyem teljesen elhalt (?), a bal lebenyben még fellelhető ép mirigyszövet. Letroxot írtak fel, de nem tudom és nem is akarom szedni egy életen át a hormont. Olyan szívdobogást és szédülést okozott a legkisebb adag is, hogy majdnem elájultam. Amikor közlöm az orvosokkal, hogy nem szedem a tablettát, akkor különféle "remek" megjegyzéseket kapok: akkor maga igen gyorsan meg fog halni (!), ha nincs gyereke, ne aggódjon, nem is lesz soha (!), hogy lehet ilyen felelőtlen, hogy nem törődik magával és hasonlók. Pedig igenis foglalkozom, keresem és ki is próbálok bármilyen alternatív vagy természetes gyógymódot. 30 éves vagyok, gyermeket tervezünk a férjemmel, de a nőgyógyász szerint tuti elvetélek, meg se próbáljam. Jelenleg napi 3 szem Selenorgot szedek, Béres Vita D3 Fortéból 2 darabot, króm-pikolinátot, emellett Trimeszter terhesvitamint (ami jód tartalmú), C vitamint, omega-3 kapszulát, kalciumot és magnéziumot. Utóbbiak nem szerves készítmények. A kérdésem, hogy szerinted mi vezetne eredményre, mert a TSH-m valóban a plafonon van. A másik, ami elég gáz, hogy felszaladt rám jó pár kiló, 177 cm magas vagyok, 87 kg, az örökös fáradtságról, hajhullásról és társairól nem beszélve. Nézelődtem az oldalon, láttam nagyon jó készítményeket ebben a témában, de nem szeretnék bekapkodni mindent, ami még eszembe jut, mert akkor egész nap tablettát falatoznék. :) Előre is köszönöm szépen a válaszodat! Nagy Timi

2016-07-22
Elolvasom a választ

Kedves Rita! Köszönöm a választ. Hát nekem nagyon nehezen megy ez az életmódváltás :( Mindig éhes vagyok hiányzik a paradicsomos tészta, sajt. Régen csináltam a gabonadiétát csak úgy megpróbáltam, mellé ittam a puridrent és lipot. De kb 3 hétig bírtam mindig éhes és rosszkedvű voltam akkor is pedig 5x ettem a gabonákból egy nap.Persze a puridrent és a lipot végig csináltam 6-6 üveggel de nem sok változást tapasztaltam. Utána se ettem egészségtelenül csak nem kifejezetten gabonákat. Néha paradicsomos tészta durumból, vagy párolt húsok stb. A cukrot amúgy is már rég elhagytam, szerintem már vagy 20 éve. Bár amiket etetnek velünk azokba biztos mindbe van. Mostanában a kókuszcukrot használtam amit ajánlott de mostmár azt sem lehet. Vettünk ma kecskesajtot mert van aki azt mondta lehet, most olvastam hogy ön szerint nem. Nekem nincs időm állandóan főzni meg összeállítani ezeket a dolgokat, meg receptek után kutatni mert mindenki mást mond. Tudom, hogy jobb lenne egy fix amit ön mondott de azt nem tudom csinálni a gabonadiétát :( Esetleg van olyan szállító aki kiszállít ilyen ételeket amik olyan embereknek vannak akiknek valami érzékenységük van? Régen rendeltünk pártól de ott nem nagyon voltak ilyenek, max diétás ételek vagy laktózmentes. Ha esetleg ön tud ajánlani ilyen ételkiszállító céget, örülnék. Ma a biorezonanciás kezelésen azt mondták, hogy tojást ehetek, Ön ugye múltkor mondta hogy nem. Azt mondták hogy a tojás kell, hogy beinduljon az epeműködés meg a kacsazsír is. Én már megrendeltem a kókuszolajat, borzasztó ez hogy nem lehet tudni pontosan hogy mit szabad és mit nem. Tojás helyett ajánlották a csicseriborsó lisztet, de ma azt mondták hogy abban van glutén. Hát én ezt már nem tudom követni. Most van benne vagy nincs? :) Lassan már semmit nem ehetek. Elnézést a kiakadásért, szeretek finomakat enni, utálok éhezni és ez nekem most olyan.

2016-07-21
Elolvasom a választ

Kedves Rita! Először is köszi, hogy jeleztél az észrevételemre, akkor írok ide, ahogy kérted. Körülbelül másfél évvel ezelőttig sikerült tartani a súlyomat (kb 60-63 kg, 168 cm vagyok), kisebb ingásokkal, de nem volt vele gond. Aztán megváltoztak az étkezési szokásaim és gyorsan felszaladt rám kb 8 kiló plusz. Aztán erre a súlyra várandós lettem négy hónapja és hirtelen hízásnak indultam, felszaladt pluszba még 8 kiló. Sajnos a baba időközben elment, de a súly maradt. A guggolás nehéz, fájdalmas, a karjaim duzzadtak, csak egy vékony pont van a karomon az a csuklóm csontjánál van épp. Úgy érzem magam, mint, akibe belepumpáltak legalább 6 liter vizet. Ahogy a baba elment és az orvos engedélyezte, elkezdtem a nyirokmasszázst, hátha megmozdul a víz és megvettem a Diurerbe Forte-t, hogy kihajtsam. Jelenleg már heti kétszer megyek mozogni is, mégsem látok változást, most már 12 napja. Tudom, hogy nem egy hét alatt jött fel a víz és nem is egy hét lesz míg lemegy. Sajnos ebben a súlygyarapodásban az étkezési szokásaim is közrejátszottak, így hát a víz csak részletkérdés, viszont fáj, ha guggolok, hajolok stb. Jelenleg a napi vízfogyasztásom olyan 2-3 liter, ha nem figyelek is megvan 1,5 l. Szóval, azért arra szoktam figyelni. Most a kajára is igyekszek már figyelni, mégsem történik semmi. Eléggé el vagyok keseredve emiatt. Ha erre újra várandós lennék, félek szétpukkannék a víztől. Olyan mintha kicsi lenne rám a bőröm, legalábbis a végtajaimon így érzem. Van esetleg valami ötleted, hogy mit tudnék még tenni az ügy érdekében? vagy esetleg hamar várok eredményt? Köszönöm előre is. Üdv. Nyanyi

2016-07-12
Elolvasom a választ

Kedves Rita! Az alábbi problémák megoldásához kérném a szíves segítségedet. Egy gyógynövényes lábfürdőt követően, mely nagyon melegre sikerült bedagadt mindkét térdem és a combok belső oldala. Szűk lett a nadrág szára!! Iszonyú fájdalmakat éltem át és ezzel élek jelenleg is. Kanyargós visszerek, seprűvénák, melyek nagyon kijöttek, kötőszöveti gyengeség. Ez kb. 5 éve történt és elkezdődött egy ördögi kör, az orvostól orvosig járás, de eredménytelenül. Végül a Szent István Nyiroködéma ambulanciájára mentem el, ahol megállapították, hogy másodlagos nyiroködémám van, egyébként zsirödémás alkat vagyok. Lement 15 nyirokmasszázs teljesen eredménytelenül, mert mérhető nyirokfolyadék nem távozott, csak a komfort érzetem javult kissé. Azóta kompesszíós harisnyát viselek. Mely semmit sem javított az állapotomon. Évente két alkalommal újra kezdjük a nyirokmasszázsokat, de a masszőrök már azt erősítik, hogy ez inkább zsirödéma, mint nyiroködéma és ezért is annyira fájdalmas. A térdekben és felette, a comb belső oldalán és a lábháton érzem az iszonyú feszítést, amit a felhalmozódott salakanyag okoz és nem tud kiürülni. Napi szinten lábikra, vádli görcsök. Tehát egy lovaglónadrág szerűség alakult ki. A combok szinte úgy néznek ki mint egy kimustrált matrac, szinte szivacsosak. Nem tud távozni a salakanyag.. Az interneten ezt a problémát azon betegségek közé sorolják, melyet nem lehet gyógyítani, jó esetben szinten tartani. Ez nem egy szívderítő perspektíva!!! Ha magamra nézek, akkor deréktól lefelé + 3 méret. Egyébként nem vagyok egy elhízott ember. Az a típus vagyok, aki nem adja fel, ezért is fordultam Hozzád. 9 hónapja járok egy természetgyógyászhoz, aki az első találkozás során már mondta a nyirok pangást a szervezetben, a vénás keringési rendellenességet, a kötőszöveti gyengeséget stb. Volt varix műtét, mely semmit sem oldott meg. Az életemet íróasztal mellett töltöttem, mozgás minimális. Életem legnagyobb tragédiáját éltem át, amikor 10 éve elveszítettem az egyetlen gyermekemet, amit képtelen voltam feldolgozni és csak a természetgyógyász segítségével sikerült némi lelki békét találnom. Ez a veszteség egy nagyon súlyos betegség formájában meg is nyilvánult (hólyagtumorral műtöttek 2013. decemberében.) Itt már sajnos nem esztétikai problémáról van szó, hanem egy napi szinten az ember életét megkeserítő és fájdalmakkal járó betegségről. Szíves tanácsaidat várva üdvözlettel Zsike

2016-07-11
Elolvasom a választ

Kedves Rita! Köszönöm a válaszát! Elnézést ha az előző levelemben megbántottam vagy félreérthetően írtam. Már nagyon régóta az Önök termékeit használom és eddig majdnem mind segített is, csak ezzel a puffadással nem jutok dülőre de biztos igaza van, hogy ételallergia és a stressz is okozhat ilyeneket. Mostanában voltak stresszes hónapok, pl. az egyik mikor nemrég leveleztünk Apukámmal kapcsolatban a béldolog kapcsán. Én úgy érzem, hogy bármit eszek ha vizet iszok attól is mintha nagyobb lenne a hasam. De nem olyan mintha zsír lenne hanem olyan kemény, mintha egy lufi lenne benne és már azt is takargatni kell nemcsak a vastag feneket meg combokat. Jó ezt csak én látom így mert a legtöbben mindig azt mondják, hogy milyen szép magas és karcsú vagyok de ruhába azért más mintha a strandon látnának. Igazából nem is fogyni szeretnék (bár most már lehet hogy az is rám férne de csak pár kg) hanem izmosodni, mert látom a fenekemen meg a lábaimon hogy elég petyhüdtek. Elkezdtem pár hónapja tornázni itthon, de aztán valahogy elmaradt pedig mindennap csináltam, büszke is voltam magamra, bár változás semmi nem volt. De aztán lett egy új munkahelyem és nem volt kedvem már este tornázni bevallom. A Gamble slimet lehet, hogy még nem próbáltam abból mennyit kéne meginnom és hogy? Reggel vagy étkezés után? Cotifibra bélradírom van itthon, azt tudom, hogy éhgyomorra kell és azt lehet együtt a gamble slimmel? A cotibibrát hány napig igyam? Köszönettel:R

2016-06-21
Elolvasom a választ

Kedves Rita! Köszönöm a válaszokat. Akkor most nem pontosan értem, hogy a két D vitamin közt mi a különbség. Akkor melyiket vegyem, a szerves d3 vagy a másikat? A lipo kúrát még pár éve csináltam, a puridrennel együtt és a gabonadiétát is próbáltam alatta, de állandóan éhes voltam, úgyhogy azt nem tudtam sokáig csinálni de azért nem ettem nehéz kajákat. Amúgy sem vagyok kövér 173cm/63 kg és 38 éves. De a combok kicsit vaskosabbak és mostanában a hasam is mintha nagyobb lenne pedig mindig szép lapos hasam volt. Lehet, hogy híztam is de szinte mindentől fel van fújódva, bármit eszek megnő. Kértem már beutalót liszt meg tejérzékenységre, mondjuk tejet nem szeretem már régóta nem is iszom, igaz ha palacsintát csinálok akkor abba teszek tejet. Lisztből a durumlisztet szoktam pl. rántásnak vagy a palacsintába. Tésztát elég sokszor eszem de az is durum, nagyon szeretem a paradicsomos tésztákat, de mindig is ettem tésztát. Folyadékot sokat iszom de csak vizet vagy teát. A cukros löttyöket nem szeretem szerencsére. Cukorból is a kókuszvirág cukrot használom. Mindig is próbáltam egészségesen élni némi bűnözéssel és nem értem, hogy mitől vaskosak mégis a combok meg most a hasam :( Visszatéve a laktóz és glutén beutalóra még nem szántam rá magam mert mondták hogy milyen mellékhatásai vannak a vizsgálatoknak meg szabit is kéne rá kivenni (én meg most kezdtem egy új helyen) mert legalább fél napos vizsgálat szóval még nem szántam rá magam. Olvastam pénzes allergiavizsgálatokról is de arra meg pláne nincs keretem. Fizeti az ember a tb-t és az ilyen vizsgálatok mégis pénzért vannak, pedig ezzel sokmindent meglehetne előzni. Akkor addig is nem tud ajánlani valamit amitől elmúlik a puffadás evés után? Meg jó lenne hasból is lefaragni, lehet hogy a korral is jár már. De a lipo nekem valahogy nem vált be igaz akkor lapos hasam volt de a puffadáson nem segített. Szerintem a kúra alatt is volt pici puffadás de az a sok gabonától lehetett és többször nagywc-znem kellett a gabonadiétától. Stressz az szerintem mindenki életében van, ha mindent arra fogunk akkor hiába szedjük ezeket a szereket, emrt úgy láttam hogyha valaki nincs megelégedve a termékekkel akkor mindig az a következő lépés hogy stresszes-e. de akkor meg feleslegesen dobja ki a pénzt ezekre a termékekre. Félreértés ne essék én is nagyon szeretem és bízom ezekben a termékekben de nekem is volt már olyan, hogy egyik másik nem segített. Köszönettel:R

2016-06-21
Elolvasom a választ