Főmenü Termékeink
Blog

A papaya jót tesz a gyomornak és az emésztésnek!

Szerkesztő: Somogyi Rita

Emésztési panasz, gyomorfájás? Fermentált papayát rá azonnal!

A bélműködés zavarai szinte minden embert érintenek kortól és nemtől függetlenül. Ha nem vesszük komolyan emésztőrendszerünk jelzéseit, annak hosszútávon az egészségi állapotunk látja kárát. Mivel az emésztésünk adja az immunrendszerünk alapját – sőt a legújabb kutatások szerint teljes egészségünk és élettartamunk hosszát is –, a gyomor- és bélproblémák kezelése különösen fontos. Ugyanakkor nem kell bonyolult és költséges eljárásokon gondolni, elég, ha tartunk otthon egy kis fermentált papaya koncentrátumot!

mésztési panasz, gyomorfájás? Fermentált papayát rá azonnal!

A 9 leggyakoribb gyomor- és emésztési panasz

1. Gyomorhurut, reflux
2. Gyomorégés és savpanaszok (túl kevés vagy túl sok sav)
3. Gyomortáji felfúvódás és/vagy hasi puffadás
4. Gyomorgyulladás és/vagy bélgyulladások (Crohn, colitis)
5. Helicobacter pylori, E.coli, Candida túlszaporulat
6. Gyomorfekély
7. IBS, SIBO (általában kéz a kézben jár)
8. Ételérzékenységek
9. Ételallergiák

Emésztési problémák kezelése

Az egyik legelterjedtebb gyomorprobléma: a reflux

Az egyik leggyakrabban diagnosztizált emésztési rendellenesség a reflux. A reflux krónikus betegség, hátterében a bélflóra egyensúlyának zavara áll, amit módszeresen sokszor akár egy évtizeden át tartó kitartó munkával rombolunk le. Amikor sérül a bélmikrobiom, akkor csökken a hasznos bélbaktériumok száma és megerősödnek az olyan kis számban velünk élő patogének, mint a H. pylori, az E.coli vagy a Candida.

Az egyensúly elvesztését krónikus stressz, helytelen táplálkozás, mozgáshiány, elhízás és élvezeti szerek fogyasztásának túlzásba vitele idézik elő, de előfordulhat fertőzések, tartós antibiotikumos kezelés vagy szervi rendellenesség hatására is. Egy biztos, hogy életmódváltással a reflux és tünetei nagyon jól kezelhetők, és sok esetben a panaszok teljesen vissza is fordíthatók, különösen, ha időben elkezdjük a változást!

A reflux tünetei

Az egyik legelterjedtebb gyomorprobléma: a reflux

Az egyik legelterjedtebb gyomorprobléma: a reflux

Mit tehetünk, ha vissza akarjuk fordítani az emésztési és gyomorpanaszokat?

Természetesen kezdjünk életmódváltásba, ez mindig az első lépés. A problémát a fent említett a kiváltó okok ellensúlyozásával és kezelésével kell elindítani.
• Ha rendszertelenül, egyoldalúan táplálkozunk a visszafordulást a kiegyensúlyozott és vegyes étrend jelenti.
• Ha krónikus stressznek vagyunk kitéve keressünk fel egy szakembert, kezdjünk el meditálni, kirándulni.
• De a legfontosabb pontok között szerepel a bélmikrobiom vagy más néven a bélflóra táplálása, színesítése.

Miért ennyire fontos a bélmikrobiom táplálás?

Mivel az emésztőrendszeri panaszok és betegségek száma folyamatosan nő a nyugati világban, szerteágazó kutatások folynak a kiváltó okok felderítése érdekében. Az utóbbi 7 évben soha eddig nem látott publikáció került elő a világ minden tájáról bélmikrobiom kutatók által.

Bizonyítást nyert, hogy a bélflóra diszbiózisa (vagyis amikor a bélflórában élő mikroorganizmusok közötti egyensúly felbomlik), az nem csak emésztőrendszeri panaszokat és betegségeket idéz elő, de a bél-agy tengely kommunikáció következtében, idegrendszeri, mentális, immunrendszeri, hormonrendszeri panaszokat is, melyek mind visszahatnak újra és újra a bélflórára, azt károsítva és egy ördögi kört létrehozva. Szakíts meg a kört egészséges táplálkozással és fermentált papaya koncentrátummal!

A fermentált papaya segít az emésztési zavarokon és a gyomorgondokon

A fermentált ételek köztudottan jót tesznek az emésztés egészségnek. A bélmikrobiom kutatásokból az is kiderül, ha egy élelmiszert egy vagy több speciális mikroorganizmussal fermentálnak, teljesen szabályozott körülmények között és megfelelő gyártástechnológiai háttérrel, akkor nagyobb mennyiségű és lényegesen több egyedi terápiás vegyülettel gazdagítható a fermentum, és ezáltal válik valódi célzott terápiás segítővé.

Ez történik a papaya fermentálásakor is. A teljes papaya gyümölcsöt (húsát, héját, magjait) fermentálják, egy nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett speciális, probiotikus élesztőgombával a Saccharomyces Boulardiival. A fermentált papaya olyan terápiás vegyületeket koncentrál, ami az emésztőrendszer restaurálását teszi lehetővé, a gyomortól a vastagbélig.

A fermentált papaya segít az emésztési zavarokon és a gyomorgondokon

9 ok, amiért a fermentált papaya jó megoldás gyomor- és emésztési panaszokra

  1. Visszaadja a bélmikrobiom egyensúlyát, biztosítja a jó baktériumokfajok gyarapodását, a bélflóra ökoszisztéma színességét (biodiverzitását)

  2. Visszabillenteni a gyomrot és beleket az egyensúlyi állapotába

  3. Megnyugtatja és táplálja a gyomor és bélnyálkahártya sejtjeit

  4. Szabályozza a gyomorsav termelést, segít kevés és sok gyomorsav esetén

  5. Csökkenti a reflux-szal járó tüneteket

  6. Csökkenti és gátolja is a gyomor- és bélgyulladásokat

  7. Élősködőellenes: segít kordában tartani az olyan ártalmas élősködő mikroorganizmusok mennyiségét, mint az E. Coli, a Candida gomba vagy akár a Helicobacter pylori

  8. Segíti a tápanyagok felszívódását

  9. Csökkenti az olyan emésztőrendszeri kellemetlenségek, mint amilyen a székrekedés, hasmenés, puffadás, felfúvódás

9 ok, amiért a fermentált papaya megoldás gyomor- és emésztési panaszokra

Végszóként a legfontosabb az, ha figyeljük és megértjük testünk jelzéseit, és időben cseleszünk, ha megtapasztaljuk a gyomor és belek diszkomfort érzését. A cselekvési terv pedig egyszerű, életmódváltás és célzott kiegészítők.

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: 10 dolog, amire jó a fermentált papaya
Blog bejegyzések: 10 dolog, amire jó a fermentált papaya
Nézz körül a webáruházunkban
Fermentált Papaya koncentrátum DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.