Az időszakos fejfájások természetes megoldása

Fejfájás, frontérzékenység, másnaposság

Az időszakos fejfájás és a napokon át tartó fejfájás mögött különböző okok húzódhatnak meg. Ezeket csak a fejfájás jellegzetességeinek felismerésével lehet megszüntetni.

lenimyr0-blog.jpg

A fejfájást kiválthatja:

  • egy élelmiszer
  • kialvatlanság
  • fizikai és érzelmi stressz
  • túlzott alkoholfogyasztás, másnaposság
  • megerőltető munka
  • hormonális változások (főleg nőknél)
  • egy vagy több étkezés kihagyása
  • hideg levegő a légkondicionálóból…
  • …vagy a súlyosabb esetekben mélyebb és összetettebb problémák, melyek lehetnek genetikai hátterűek, például a koponyát átszövő erek rendszere.

Tehát a sok-sok ok közül elég egyetlen egy, hogy hirtelen elkezdjen lüktetni a halántékunk és fájjon a fejünk környéke. Azonban más a helyzet, ha a roham rendszeresen vagy gyakran visszatér. Van, akinél havonta többször jelentkezik és sokáig tart. Ezekben az esetekben a fejfájás valódi betegség, melynek utána kell járni és specialistának kell kezelnie.

Tápanyagok, tippek, hogy sakk-mattot adjunk a fejfájásnak!

1. Naplóvezetés

Hogy megértsük, mi váltja ki a fejfájás rohamot, az orvosok szerint fontos naplót vezetni. Írjuk fel az ételeket, az italokat és minden mást a napi rutinból, így lehet azonosítani vagy legalább szűkíteni az esetleges kiváltó tényezők körét azoknál, akik erre hajlamosak. Számos nemzetközi tanulmány megerősített bizonyos kölcsönhatásokat.

fejfajas-naplo.jpg

A bűnös adalékanyagok között találjuk a nátrium-glutamátot, mely a leveskockákban, a szójaszószban, bizonyos dobozos élelmiszerekben található meg, a káros vegyületek között szerepel a tiramin, mely az érlelt sajtokban és a csokoládéban található; valamint a tanninok, melyek főleg a vörösborban találhatók és a nitrátok a szalámikban. A fejfájás és a túlzott alkoholfogyasztás közötti kapcsolat jól ismert.

Végül meg kell vizsgálnunk az életmódunkat is: hány órát alszunk, diétázunk-e, nehéz ételeket eszünk-e? A stressz és a szorongás a rohamok 36%-ért felelős, ezt a fizikai kimerülés követi 19 %-kal, majd a mentális kimerülés 10%-kal.

2.  A SPORT HATÉKONY SEGÍTSÉG

A szakértők első tanácsa az, hogy alakítsunk ki egészséges életmódot. Szabályos napirenddel, kiegyensúlyozott étkezéssel, megfelelő pihenéssel. A testmozgás is segít visszatérő fejfájás esetén.

sport.jpg

A Nemzetközi Fejfájás Szövetség 18.-ik kongresszusán, melyet Vancouverben rendeztek 2017-ben, bemutatták a Basilea egyetem kutatását, melyet Dr. Alice Linghetti vezetett, és melyből kiderült, hogy az aerob testedzés hatására (ahol váltakoznak a magas intenzitású gyakorlatok a pihenő szakaszokkal, vagy kevésbé intenzív szakasszal) („interval training“) csökken a fejfájás rohamok száma. Az a hipotézis, hogy a testmozgás miatt jobb az oxigénellátottság és ez segít megelőzni vagy kontroll alatt tartani a betegséget.

3.  Természetes kiegészítők fejfájás ellen

Bárkinél megjelenhet időnként a fejfájás, legalább életében egyszer: gyerekeknél vagy felnőtteknél egyaránt. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a fejfájás az egyik leggyakoribb betegség, mely munkaképtelenné tesz minket. Léteznek jó nem-szteroid fájdalomcsillapító gyógyszerek, melyek blokkolják a fájdalmat, de a gyomorra káros mellékhatással vannak. A természet szerencsére ellátott minket néhány növényi funkcionális hatóanyaggal, melyekkel megelőzhetjük vagy kezelhetjük a fejfájás rohamokat. Számos előkelő nemzetközi lapban publikált kutatás támasztja alá ezek hatását.

fejfajas-ellen-termeszetes-gyogynovenyek.jpg

A Specchiasol® kutatási osztálya megalkotta a Lenimyr-t, egy teljesen természetes készítményt; gyömbér, mirha és koffein összetevőkkel.

“Egy gyömbér, mirha és koffein alapú táplálékkiegészítőről van szó“ - magyarázza Giuseppe Maria Ricchiuto, a Specchiasol® igazgatója. A szakirodalom szerint a gyömbérkivonat speciális receptorokra hat és fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és nagyon fontos neuroprotektív hatású. Egy 2017 májusában megjelent kutatás megerősíti, hogy a mirhakivonat is jelentős fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, erősítve a gyömbér hatását. A koffein érösszehúzó hatása egészíti ki a valóban hatásos formulát.

*Részlet a Corriere Salute, a Corriere della Sera 2019. március 31-i mellékletéből.

Feltétlen próbáld ki a Lenimyr-t! >>>

lenimyr-fejfajas-ellen-masnapossag-ellen.jpg