Főmenü Termékeink
Blog

Bélradír – töröld a megemészthetetlent!

Szerezd Te is vissza az irányítást az emésztésed felett! 

A testem haspuffadással, hasfeszüléssel, szellentéssel, kérődző büfögéssel és szélsőséges emésztési zavarokkal (hasmenés és székrekedés váltakozásaival) jelezett, hogy valami nincs rendben az emésztésemmel. Változtatnom kellett.

Töröld ki a beleidből a helytelen életmód okozta károkat Cotifibra bélradírral!

Életmódbeli változtatások a jó emésztésért 

Ebben az időszakban rengeteg volt a munka és a családi probléma is, AMIT NEHEZEN EMÉSZTETTEM. Étkezéseim rendszertelenek voltak, keveset mozogtam, szinte alig ittam, és ha ittam is, kávé és diétás üdítő szerepelt a repertoárban. Tudtam, hogy ez a kiváltó oka a tüneteimnek, így elindultam a reform úton. A tüneteim enyhültek is, de sajnos nem szűntek meg teljesen, mert nagyobb volt már az egyensúlyvesztés.

Természetes megoldások az emésztés támogatásához

Elkezdtem kutakodni olyan természetes hatóanyagok után, amelyek jó társak lehetnek az emésztőrendszerem restaurálásához, és segítenek a beleimben okozott egyensúlyvesztés mielőbbi visszaállításában. Így kerültek górcső alá:

a bélradírozó prebiotikumok
a védő probiotikumok
a májtámogató articsóka
és máriatövis
illetve az Omega zsírsavak

1. Felismerés; A bélflóra nagyon fontos a jó emésztéshez

A bélflóra mikroorganizmusai segítenek az ételek bakteriális lebontásában, vitaminokat termelnek, sőt még az immunrendszer 70%-át is ők biztosítják. A prebiotikus rostok táplálják a hasznos bélbaktériumokat, melyek ettől a mannától” sokasodnak és mennyiségük növelése bélflóra egyensúlyt eredményez, ami létkérdés a jó emésztéshez.

A bélflóra csakis akkor kerül egyensúlyba, ha a biomasszának a 80%-a hasznos bélbaktérium (probiotikum). Ilyenkor a kisebbségben élő patogének mint az E.coli baktérium vagy a Candida nem tudnak szaporodni. A tüneteim pont ezért nem tudtak teljesen megszűnni, mert életvitelemmel sikerült ezeket a patogéneket megerősítenem. Ugyanis ahogy csökken a hasznos bélbaktériumok mennyisége, úgy nő a patogének száma.

2. Felismerés; A máj nagyon fontos a jó emésztéshez

A májat a kiválasztó funkciók megfelelő működése érdekében vezetékek kapcsolják össze szorosan az epehólyaggal és a belekkel, hogy segítse az emésztést. A máj pont úgy helyezkedik el a szervezeten belül, hogy egyenesen bele érkezzen a belek felől jövő vér. Ezzel az elrendezéssel a máj egyből feldolgozhatja az ételből felvett tápanyagokat és a vérben lévő egyéb anyagokat. Számos biokémiai funkciójának köszönhetően a májat a szervezet biokémiai laboratóriumának is nevezik.

Életvitelem a májamat elzsírosította, ezért két célzott növényi kivonat mellett döntöttem az egyik az articsóka, ami gyomor-bél traktus erősítő, mivel csökkenti a máj zsírosodást, táplálja a bélflórát és pozitív hatással van a gyomorra, ráadásul segít a testsúlycsökkentésben is. A másik a máriatövis, ami visszaszorítja a Candiát és regenerálja a károsodott májsejteket.    

3. Felismerés; A stressz visszaszorítása nagyon fontos a jó emésztéshez

Nemrégiben igazolást nyert, hogy oda-vissza ható kommunikáció történik az agy és az emésztés között. A stressz, a lelki problémák és hangulatingadozások hatással vannak az egész emésztőrendszerre és mindez visszafelé is igaz, a rossz emésztés agyi ködösödést okoz és hosszú távon még komolyabb pszichés panaszokat is előidézhet.

Ezért van az, hogy amikor ideges vagyok összeszorul a gyomrom. Ahhoz, hogy javuljon az emésztés javítani kell a bél-agy tengely (GBA) azaz a bél és az agy közötti kétirányú kommunikációs rendszeren. Ehhez tökéletesek az Omega zsírsavak, mert képesek harmonizálni az agy érzelmi és kognitív központját a perifériás bélműködéssel. Az Omega zsírsavak segítenek enyhíteni a stresszt, jelentős tápanyagai az agynak és a bélflórának is, létfontosságú gyulladáscsökkentő wellness molekulák, melyekből ráadásul egyáltalán nem fogyasztunk elegendő mennyiséget étkezésekkel.

Cotifibra bélradír – 7000mg rövidláncú prebiotikus rosttal a napi adagban!

Ma már az emésztésem és Én, jó barátok vagyunk!

Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
Kedves Földes Valéria!

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy vendégeinket a kúraidő betartására ösztönözzük, hiszen az étrend-kiegészítők jótékony hatásukat csak kúraszerű alkalmazás mellett tudják kifejteni, és ez hatványozottan igaz a Cotifibra esetében.

Mivel a Cotifibra bélradír minimum kúraideje 60 nap, így ennek megfelelően a termék
4+1 akcióban érhető el. Ha így vásároljuk a terméket, akkor annak dobozára: 2.480 Ft.

Így máris hasonló áron kínáljuk a terméket, mint más, általad említett webáruházak. Ugyanakkor azt is elképzelhetőnek tartom, hogyha egy másik terméket választasz, az éppen nálunk lenne olcsóbb. Minden üzlet más és más akciókkal él.

Jó egészséget kívánok!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Földes Valéria
Én is rendeltem 3100Ft + postaköltségért. A hatásáról még nem tudok nyilatkozni, mert csak pár napja használom, ám felbosszantott a tény, amikor láttam a DM-ben, akció nélkül 2700 Ft-ért, valamint (sajnos utólag) az összes forgalmazó webáruházban 2400-2500 Ft-ért. Valószínűleg meggondolom, hogy valaha innen rendeljek bármit is!
Somogyi Rita
Kedves Gulyás Beáta Andrea!

Bizony nincs könnyű dolga annak, aki ilyen komplex intoleranciákkal és ételallergiákkal rendelkezik. Azonban 1 kiváló terméket figyelmedbe tudok ajánlani, jelenlegi problémáid mellett is.

A Ferzym® plus Bélflóra kapszula (az ampulla formája sajnos tartalmaz fermentált papaya-t, ami szintén hisztamin felszabadító hatással bír), kiváló bélflóra regeneráló és emésztést segítő készítmény. Glutén, tej-és tojásmentes, ami hisztamin érzékenység esetében is fogyasztható.

Szeretettel:
Somogyi Rita
Gulyás Beáta Andrea
Glutén, tej, tojás allergiás és hisztaminos vagyok. A kivi hisztamin felszabadító. Ami kellemetlen tüneteket okoz. Emiatt nagyon nehéz béltisztító és emésztést elősegítő enzimeket találnom.
Somogyi Rita
Kedves Kériné Helga!

Bár egy májtisztító kúrát a mai világban, évente egyszer prevenciós jelleggel mindenkinek ajánlanék, nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy panaszainkkal először mindig szakorvoshoz kell forduljunk! Ugyanis csak pontos diagnózissal a kezünkben tudunk célzott életmódváltásba kezdeni, melynek részesei lehetnek a magas tápanyag sűrűséggel rendelkező étrend-kiegészítők is.

A máj tíz üzenete közül a felsorolásunkban az 5. az epehólyag eltávolítása. Ha neked is eltávolították az epehólyagodat, akkor diétád hasznos kiegészítője lehet, már emiatt a pont miatt is a Hepaplus articsóka kivonat. Mellette fogyasztható a magas prebiotikus rostanyag tartalommal rendelkező Cotifibra bélradír névre hallgató kiegészítő is, ami az egész emésztőrendszerre hatást gyakorol.

A kúraidő minimum 60 nap.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kériné Helga
Érdeklődöm egyenlőre, hogy számomra melyik termék termék lenne a legmegfelelőbb. A máj 10 üzenete közül az első öt hat rám is érvényes, sokszor telt és puffadt a hasam valamint derék és hasi tájékon a plusszok is megtapadtak. Egy teljes tisztítást szeretnék, talán az megoldás lenne.
Köszönettel: Helga
Somogyi Rita
Kedves Ada!

Nem. Sőt! A prebiotikus rostanyagok elősegíti az ásványi anyagok, különösen a kalcium, a magnézium, a cink és a réz felszívódását. A hatás magyarázata, hogy az oligoszacharidok megkötik az ionokat és azokat a colonba juttatják.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Ada
Érdeklődni szeretnék,hogy a többi étrendkiegészítőt nem "mossa ki" a szervezetből?Mivel pl muszáj magnéziumot szednem orvosi javaslatra egy krónikus betegség miatt,ezért abból mindenképpen állandóan lennie kell a szervezetemben.A választ előre is köszönöm!
encike
ajánlom! nagyon jó!
Mama
köszönöm, sokat tanulltam ebböl az írásból!
_erika
Szupertermék!!!!! Nekem a hasam látható jelleggel laposabb lett!!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.