Szerezd Te is vissza az irányítást az emésztésed felett! 

A testem haspuffadással, hasfeszüléssel, szellentéssel, kérődző büfögéssel és szélsőséges emésztési zavarokkal (hasmenés és székrekedés váltakozásaival) jelezett, hogy valami nincs rendben az emésztésemmel. Változtatnom kellett.

Töröld ki a beleidből a helytelen életmód okozta károkat Cotifibra bélradírral!

Életmódbeli változtatások a jó emésztésért 

Ebben az időszakban rengeteg volt a munka és a családi probléma is, AMIT NEHEZEN EMÉSZTETTEM. Étkezéseim rendszertelenek voltak, keveset mozogtam, szinte alig ittam, és ha ittam is, kávé és diétás üdítő szerepelt a repertoárban. Tudtam, hogy ez a kiváltó oka a tüneteimnek, így elindultam a reform úton. A tüneteim enyhültek is, de sajnos nem szűntek meg teljesen, mert nagyobb volt már az egyensúlyvesztés.

Természetes megoldások az emésztés támogatásához

Elkezdtem kutakodni olyan természetes hatóanyagok után, amelyek jó társak lehetnek az emésztőrendszerem restaurálásához, és segítenek a beleimben okozott egyensúlyvesztés mielőbbi visszaállításában. Így kerültek górcső alá:

a bélradírozó prebiotikumok
a védő probiotikumok
a májtámogató articsóka
és máriatövis
illetve az Omega zsírsavak

1. Felismerés; A bélflóra nagyon fontos a jó emésztéshez

A bélflóra mikroorganizmusai segítenek az ételek bakteriális lebontásában, vitaminokat termelnek, sőt még az immunrendszer 70%-át is ők biztosítják. A prebiotikus rostok táplálják a hasznos bélbaktériumokat, melyek ettől a mannától” sokasodnak és mennyiségük növelése bélflóra egyensúlyt eredményez, ami létkérdés a jó emésztéshez.

A bélflóra csakis akkor kerül egyensúlyba, ha a biomasszának a 80%-a hasznos bélbaktérium (probiotikum). Ilyenkor a kisebbségben élő patogének mint az E.coli baktérium vagy a Candida nem tudnak szaporodni. A tüneteim pont ezért nem tudtak teljesen megszűnni, mert életvitelemmel sikerült ezeket a patogéneket megerősítenem. Ugyanis ahogy csökken a hasznos bélbaktériumok mennyisége, úgy nő a patogének száma.

2. Felismerés; A máj nagyon fontos a jó emésztéshez

A májat a kiválasztó funkciók megfelelő működése érdekében vezetékek kapcsolják össze szorosan az epehólyaggal és a belekkel, hogy segítse az emésztést. A máj pont úgy helyezkedik el a szervezeten belül, hogy egyenesen bele érkezzen a belek felől jövő vér. Ezzel az elrendezéssel a máj egyből feldolgozhatja az ételből felvett tápanyagokat és a vérben lévő egyéb anyagokat. Számos biokémiai funkciójának köszönhetően a májat a szervezet biokémiai laboratóriumának is nevezik.

Életvitelem a májamat elzsírosította, ezért két célzott növényi kivonat mellett döntöttem az egyik az articsóka, ami gyomor-bél traktus erősítő, mivel csökkenti a máj zsírosodást, táplálja a bélflórát és pozitív hatással van a gyomorra, ráadásul segít a testsúlycsökkentésben is. A másik a máriatövis, ami visszaszorítja a Candiát és regenerálja a károsodott májsejteket.    

3. Felismerés; A stressz visszaszorítása nagyon fontos a jó emésztéshez

Nemrégiben igazolást nyert, hogy oda-vissza ható kommunikáció történik az agy és az emésztés között. A stressz, a lelki problémák és hangulatingadozások hatással vannak az egész emésztőrendszerre és mindez visszafelé is igaz, a rossz emésztés agyi ködösödést okoz és hosszú távon még komolyabb pszichés panaszokat is előidézhet.

Ezért van az, hogy amikor ideges vagyok összeszorul a gyomrom. Ahhoz, hogy javuljon az emésztés javítani kell a bél-agy tengely (GBA) azaz a bél és az agy közötti kétirányú kommunikációs rendszeren. Ehhez tökéletesek az Omega zsírsavak, mert képesek harmonizálni az agy érzelmi és kognitív központját a perifériás bélműködéssel. Az Omega zsírsavak segítenek enyhíteni a stresszt, jelentős tápanyagai az agynak és a bélflórának is, létfontosságú gyulladáscsökkentő wellness molekulák, melyekből ráadásul egyáltalán nem fogyasztunk elegendő mennyiséget étkezésekkel.

Cotifibra bélradír – 7000mg rövidláncú prebiotikus rosttal a napi adagban!

Ma már az emésztésem és Én, jó barátok vagyunk!