A fokhagymát a népi gyógyászat régóta alkalmazza, mint természetes antibiotikumot, de jelentősek vírus- és parazita ellenes tulajdonságai is. Az utóbbi időben a tudomány is felfedezte magának! A fokhagyma kísérletekben is bizonyított, mint olyan természetes antibiotikum, ami hatásos a szalmonella, az E.Coli, sőt, olyan antibitoikum rezisztens fertőzések esetén is, mint a tuberkolózis.
Tudtad? A fokhagyma olyan kéntartalmú hatóanyaga, mint az allicin, nagy segítséget jelenthet a tüdő bakteriális megbetegedéseinél.
A fekete fokhagyma, a fehér fokhagyma kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C), magas páratartalom (70-90%) mellett történő, megközelítőleg 60 napon keresztüli fermentálásával készül.
A folyamat során nemcsak a színe változik meg, de hatóanyag tartalma is átalakul, és kb. 40-100x megnő a biológiai hasznosulása is.