Főmenü Termékeink
Blog

Immunerősítés gyerekeknek: tuti tippek az iskolai megbetegedések elkerüléséhez

Mit tehetünk a 6-12 éves gyerekek immunvédelme érdekében természetesen?

Iskolás korban a gyerekek immunrendszerének többféle kihívással kell szembenéznie: nem elég a számtalan kórokozó, az iskolai stressz is igénybe veszi az immunrendszert. Ha pedig válogatós a gyerek, esetleg sokat ül a számítógép előtt, akkor még gyengébb lábakon állhat az immunegészség. Nézzük hát, mit lehet tenni a 6-12 éves gyerekek immunvédelméért!

Immunerősítés gyerekeknek: tuti tippek az iskolai megbetegedések elkerüléséhez

4 tényező, ami ront a kisiskolás és kamasz gyerek immunvédelmén

 1. Nagyobb közösség, több kórokozó: közösségben megnő az esély arra, hogy a kisiskolás gyerek kórokozókkal találkozzon. Valójában ez szükséges is, hiszen a tanult immunválasz csak így tud kialakulni.
 2. Kevés mozgás, túl sok idő a számítógép előtt: ma már egyre kisebb korban egyre több időt töltenek a kisiskolás gyerekek a képernyő előtt. A friss levegő hiánya, a túl sok ülés az immunrendszer gyengüléséhez vezethet. Nem beszélve arról, hogy ilyenkor könnyebben siklanak el a gyerekek afölött, hogy éhesek, mert el vannak foglalva, elfelejtenek enni, vagy éppen ellenkezőleg: a képernyő előtt ülve nem veszik észre, ha túleszik magukat.
 3. Iskolai nyomás és az ezzel járó túl sok stressz: a kisiskolások le vannak terhelve, egyre több elvárás  irányul feléjük mind a szülők, mind a tanárok részéről. Az állandó teljesítési kényszert stresszként élik meg a kiskamaszok, ma pedig az már köztudott, hogy a stressz gyengíti az immunrendszert.
 4. Vitamin – és ásványi anyag hiányos táplálkozás: a növekedéshez, fejlődéshez szükséges tápanyagokat ma már egyre nehezebb biztosítani a csökkenő tápanyagtartalmú zöldségekből és gyümölcsökből, még rosszabb lehet a helyzet akkor, ha a gyerek válogatós, esetleg sok chipset, édességet, vagy éppen energiaitalt fogyaszt.
4 tényező, ami ront a kisiskolás és kamasz gyerek immunvédelmén

Mit tehetünk a kisiskolás és kiskamasz gyerek immunrendszerének egészségéért és egészséges fejlődéséért?  

 1. egészséges táplálkozás: ami tápanyagokban gazdag, változatos, és minél kevesebb feldolgozott, félkész- és kész élelmiszert tartalmaz
 2. rendszeres testmozgás: lehetőleg a szabadban
 3. megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás: a legjobb a tiszta víz, kevesebb cukros üdítő legyen
 4. megfelelő mennyiségű alvás: 6-12 éves kor között 10-11 óra alvásra szükség van a megfelelő fejlődéshez
 5. stressz ellensúlyozása: iskolai terhek csökkentése

Ha pedig mindez megvan, jöhetnek az olyan kiegészítő tápanyagok, melyek támogatják az immunegészséget!

Mit tehetünk a kisiskolás gyerek immunrendszerének egészségéért és egészséges fejlődéséért?

Milyen egy jó multivitamin kisiskolásoknak, kiskamaszoknak?

Egy jó multivitamin nemcsak a gyerekek immunrendszerének védelméért felel, hanem a testi és a kognitív képességek fejlődését is támogatja, elősegítve a koncentrációt, és könnyítve a tanulást.

A Natur Tanya® Junior Multivitamin pontosan ilyen!

5 érv a Junior Multivitamin mellett

 1. Az innovatív gyerek multivitamin 20-féle minőségi összetevőt, köztük védjegyzett vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.
 2. A vitamint bélflóra tápláló fekete bodzával és céklaporral is dúsították. Ez azért fontos, mert a mikrobiom (bélflóra) egészsége adja az immunrendszer egészségének 70%-át. Nem beszélve az agyi és idegrendszeri funkciókra gyakorolt hatásáról, mely a kisiskolás és kiskamasz gyerekek egészséges fejlődés szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír.  
 3. Nem tartalmaz mesterséges tartósítószereket, színezéket, hozzáadott cukortól mentes, gluténmentes és laktózmentes igazolással is rendelkezik. 
 4. A fogbarát multivitamin könnyen fogyasztható: a vitaminport csak fel kell oldani kevés folyadékban, azonnal oldódik, természetes, eper íze van, szívesen fogyasztják a gyerekek.
 5. Ennek a multivitaminnak további nagy előnye, hogy pontosan adagolható 6-12 éves kor között, a gyerekek igényeinek megfelelően.

Anatur tipp! Habár a Junior Multivitamin 12 éves korig fogyasztható, 10 éves kor felett már a Multi55 fermentált multivitaminra is válthatunk.

Milyen egy jó multivitamin kisiskolásoknak?

A kisiskolás gyerekek immunrendszerét számtalan kihívás veszi igénybe: a kórokozóktól kezdve az iskolai stresszen keresztül, egészen a növekedéssel együtt járó megnövekedett tápanyagigényig.  Az egészséges életmóddal tudjuk megteremteni az egészséges immunrendszer alapjait: ide tartozik az a táplálkozás, a rendszeres mozgás, a stressz ellensúlyozása és a megfelelő mennyiségű pihenés. Ha mindezek megvannak jöhetnek azok a célzott tápanyagok, melyek nemcsak az immunrendszer egészségét támogatják, de a kognitív képességek fejlődését is támogatják, mint pl. a Natur Tanya® Junior Multivitamin.

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: Gumivitamint vagy por állagú multivitamint válassz, ha gyermeked immunerősítéséről akarsz gondoskodni?
Blog bejegyzések: Gumivitamint vagy por állagú multivitamint válassz, ha gyermeked immunerősítéséről akarsz gondoskodni?
Blog bejegyzések: Immunerősítés gyerekeknek: tuti tippek az óvodai megbetegedések elkerüléséhez
Blog bejegyzések: Immunerősítés gyerekeknek: tuti tippek az óvodai megbetegedések elkerüléséhez
Nézz körül a webáruházunkban
JUNIOR MULTIVITAMIN – DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

JUNIOR MULTIVITAMIN – DUOPACK -10% kedvezménnyel

8 530 Ft
7 677 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 7 677 Ft
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.