Lépj fel antioxidánsokkal a sejtöregítő oxidatív stressz ellen!

A szabadgyökök túlsúlya által okozott oxidatív stressz felelős az öregedési folyamatokért! Ezek a nagy reakcióképességű részecskék roncsolják a sejteket, gyulladásokat és betegségeket idéznek elő.  Életmódunk és a környezeti hatások serkentik a szabadgyökök felszabadulását, az antioxidánsok pedig képesek ellensúlyozni károsító hatásukat. Ha sokáig szeretnénk megőrizni fiatalságunkat tehát kulcsfontosságú, hogy ilyen éltető antioxidánsokkal töltsük fel magunkat!

Így függ össze az oxidatív stressz és az öregedés!

Mi az a szabadgyök?

A test sejtjei az anyagcsere folyamatok során oxigén vagy nitrogén alapú molekula melléktermékeket, ún. szabadgyököket termelnek. Ezek az instabil, nagy reakcióképességű részecskék párosítatlan elektronnal rendelkeznek, és mindent megtesznek azért, hogy ezt a hiányzó elektront megszerezzék. Képesek bármelyik másik sejtben kárt tenni, akadályozva azok normál működését, nem ritkán pusztulásukat is okozzák, miközben ők maguk is megsemmisülnek.

A szervezet antioxidánsokat (antigyök) is termel a szabadgyökök ellensúlyozására - az antioxidánsok leadnak egy elektront a szabadgyököknek- és ideális körülmények között ez az antioxidáns mennyiség elegendő is az egyensúly visszaállításához. A probléma akkor merül fel, ha pl. az életmód vagy a környezeti tényezők hatására jóval több szabadgyök szabadul fel, mint amennyi antioxidánst a szervezet termelni tud.

TUDTAD? A szabadgyökök nem minden esetben károsak, megvan ugyanis a maguk feladata a szervezetben. Pl. kórokozókat pusztítanak el, vagy szabályozzák a véralvadást, vérnyomást.

Mi az a szabadgyök?

Mi az oxidatív stressz jelentése?

Oxidatív stresszről akkor beszélünk, ha a szabadgyökök és az antioxidánsok egyensúlyi aránya megbomlik a szervezetben, ami olyan káros folyamatokat indít el, mint a sejt - és szövetkárosodás.

Az elszabaduló és ellenőrizhetetlen oxidatív folyamatok felelnek az öregedésért.

Melyek az oxidatív stressz okai?

 • UV- sugárzás
 • táplálkozás pl. vörös húsok, telített zsírsavak, finomított szénhidrátok
 • dohányzás, alkoholfogyasztás
 • túlsúly
 • környezeti ártalmak (pl. légszennyezés, méreganyagok stb.)
 • gyógyszermellékhatás
 • stressz
 • kimerítő fizikai, szellemi munka (pl. intenzív sportolás)

Melyek az oxidatív stressz okai?

Az oxidatív stressz 7 hatása a szervezetben

 • rombolja a sejtfalakat, a sejtek DNS-ét, ezzel felgyorsítva a sejtek öregedését
 • öregíti a bőrt, ráncokat, pigmentfoltokat idéz elő
 • csökkenti a szervezet energiáit, kimerültséget, fáradtságot okoz
 • neurodegeneratív betegségeket okozhat, mint a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór
 • felgyorsítja a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását
 • krónikus gyulladásokat válthat ki
 • olyan krónikus betegségek előidézője lehet, mint a cukorbetegség, magas vérnyomás

Az oxidatív stressz 7 hatása a szervezetben

Töltsd fel magad antioxidánsokkal az oxidatív stressz káros hatásai ellen

Taurin

A taurin egy mitokondriális, öregedésgátló és antioxidáns tápanyag. A taurin szintjének optimalizálása növeli az ATP szintézis mértékét, és antioxidánsként csökkenti a reaktív oxigén gyökök (szabadgyökök) mennyiségét. A taurin jelentős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása révén segít megvédeni szervezetünket a szükségtelen sejtpusztulástól és szövetkárosodástól.

Kattints ide az adalékanyagmentes, tiszta taurinért! » 

Gránátalma

A gránátalma egy igazi antioxidáns bomba! A bioaktív polifenolok, antocianinok, az ellagsav származékai és a punicalagin lassítja az öregedési folyamatokat. Ez a Gránátalma koncentrátum ráadásul nem csak a gyümölcs húsát gránátalma koncentrátum ráadásul szerves szelénnel is dúsított. Ez a nyomelem a szervezet antioxidáns védelmi rendszerében részt vesz, gátolja a szabadgyökök DNS-molekulákat károsító hatását.

Kattints ide a szelénnel dúsított Gránátalma koncentrátumért! »

Gránátalma

Szelén

A szelén az antioxidáns glutation-peroxidáz enzim alkotóelemeként segít gátolni azt a folyamatot, amikor a sejtek működése csökken és nem osztódnak többé. Védi a sejteket az oxidatív stressztől és csökkenti a DNS károsodást, és serkenti az új, fiatal sejtek létrejöttét.

Kattints ide egy jól felszívódó és jól hasznosuló szelénért! »

Acai berry

Az Açainak van az egyik legnagyobb antioxidáns tartalma az ember által ismert bármely étel közül. A magas polifenol- és antocianin tartalom erős antioxidáns hatást fejt ki, ami felveszi a harcot az öregítő, rozsdásító szabad gyökökkel. Ezáltal az acai bogyó koncentrátum jelentősen hozzájárulhat a bőr és az egész szervezet elöregedésének megelőzéséhez.

Kattints ide a fiatalító Acai berry koncentrátumért! » 

Acai berry

K2+D3-vitamin

A K-vitamin segít megvédeni az agyat a szabad gyökök által okozott oxidatív stressztől. Az oxidatív stressz károsíthatja ugyanis az agysejteket, és akár olyan állapotok kialakulásához is vezethet, mint az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór. Ha pedig D-vitaminnal és olíva olajjal is kombináljuk (Omega-zsírsavak) hatékonyabban veszi fel a küzdelmet a szabadgyökök káros hatásai ellen.

Kattints ide az olíva olajos K2- és D3-vitaminért! »

Válogass az éltető antioxidáns bombák közül, és ellensúlyozd a szabadgyökök sejtkárosító és sejtöregítő hatását!