5 terület, ahol segít a fermentált fekete fokhagyma!
Szerves fermentált fekete fokhagyma
A legerősebb fokhagyma kivonatot keresed, lehetőleg kellemetlen szag és utóíz nélkül? Ne menj tovább, a fekete fokhagyma erősebb a fehértől és se szaga, se utóíze. Támogatja az immunrendszert, jót tesz a szívnek, az agynak, segít stabilizálni a vércukrot, csökkenteni a hasi zsírt. Feltétlen próbáld ki!
5 terület, ahol segít a fermentált fekete fokhagyma!
- Természetes immuntámogató az allergiától az autoimmun panaszokon át, az akut fertőzésekig
- Jót tesz a szívnek, a vérnyomásnak és érrendszernek, csökkenti a magas koleszterin és triglicerid szintet
- Segít csökkenteni a gyulladást, javít a kognitív funkciókon, memórián és küzd a demencia ellen
- Szabályozza a vércukorszintet és hozzájárul a cukorbetegség szövődményeinek megelőzéséhez
- Hozzájárul a hasi zsír és a hasi körtérfogat csökkentéséhez az elhízás és májpanaszok kiegészítő kezeléséhez
Mi a különbség a fokhagyma és a fekete fokhagyma között?
A fekete fokhagymát a friss fokhagymából fermentálják. Az eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehéres színe, barnás-fekete színre, csípős íze édeskés-sós ízvilágba fordul át, míg a szúrós szagért felelős összetevők eltűnnek és egy szagtalan kivonat keletkezik.
De a legfontosabb változás a hatóanyag tartalom! – a nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében jelentős mértékben megnő (40-100x) az antioxidáns tartalom és fokozódik biológiai aktivitása.
A fokhagyma allicin tartalma a folyamat során átalakul erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületekké, amilyen az S-allil-cisztein, a 5-hidroximetil-furfurol, a piruvát, a bioaktív alkaloidok és flavonoidok. A létrejövő antioxidánsok szabályozzák a sejtjelzést és csökkentik a gyulladást. Ráadásul neuroprotektív, antitrombogén, antidiabétesz és immunstimuláns tulajdonságokkal is rendelkeznek.
Tudtad, hogy a fermentált fekete fokhagyma…?
- A fekete fokhagymát évszázadok óta használják egészség megőrző tulajdonságai miatt. A kínai mitológia szerint halhatatlanságot ad.
- A fekete fokhagyma az utóbbi években több nemzetközi figyelmet kapott, köszönhetően a főzőversenyeknek, ahol az ízek előcsalogatójaként mutatták be.
- Ha szétnyitod a kapszulatokot, akkor a fekete fokhagyma porral te is fűszerezhetsz! Kiemeli és feljavítja a húsok, szószok, mártások, levesek, saláták ízét és még egészséges is.
- Számos tanulmány kimutatta, hogy a fekete fokhagyma kivonatnak és főként SAC tartalmának nagyon is szerepe van az élettani hatásokban: például antioxidáns, antiallergén, antidiabétesz, gyulladáscsökkentő és antikarcinogén.
- A 800mg-os Natur Tanya fermentált fekete fokhagyma kivonat a napi adagban 12000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg, és ezen felül S-allil-cisztein (SAC) standardizált.
- Figyelembe véve, hogy a friss fokhagymával le lehet csökkenteni a megfázás idejét, a fekete fokhagyma megnövekedett antioxidáns kapacitása és gyulladáscsökkentő hatása még ígéretesebb.
- Spanyol kutatók azt találták, hogy a fekete fokhagyma kivonat étrendi dúsítása javította a magas cukor és zsírtartalmú étrend által kiváltott anyagcsere és érrendszeri változásokat. (forrás)
- Egy 2012-es in vitro tanulmány értékelte a fekete és a nyers fokhagyma közötti különbségeket és azok immunválaszokra gyakorolt hatásait. A fekete fokhagyma erősebb antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezett, és erőteljesebben hatott az immunitás serkentésére is. (forrás)