100%-os Fekete köménymag olaj

A fáraók aranya

Hallottál már a Fekete köménymag olajról?
Ezt a típust használhatod külsőleg és belsőleg is!

fekete-komeny-olaj-ara-feketekomenymag-vasarlas.jpg

Ő az egyik legnagyszerűbb vércukorszint szabályzó olaj, amit inzulinrezisztenciások és II.-típusú cukorbetegek részére különösen javaslok! Emésztést elősegítő, görcsoldó, puffadás és felfúvódás elleni hatás is jellemzi, sőt az egyik legerősebb természetes gyulladáscsökkentő, és allergia elleni gyógyolajat tisztelhetjük benne.

A kömény olaj Immunstimuláló

Ami azt jelenti, hogy nem csak a védelmi rendszer erősítésére, de az immunrendszer túlműködése esetén, autoimmun betegségekben is alkalmazható.

Széleskörű tulajdonságait timokinon nevű hatóanyagának, és a benne található zsírsavaknak, illetve vírus és baktériumölő tápanyagainak együttesen köszönheti. Általánosan mindenki számára fizikai és szellemi energiát, vitalitást biztosít.

Nagyszerű Bőrészépítő tulajdonság

Gyógyító hatással van a bőrre is, amit bőrbetegségeknél használhatunk ki. Hatékonyan lép fel az égési sérülésekkel, a pikkelysömörrel (pszoriázis) és különösen az ekcémával szemben.

Ugyanakkor kozmetikai szépítő erejét sem becsülhetjük alá, mert feszesít és ránctalanít, szabályozza a bőr pH-ját, ami a száraz, érzékeny, és irritált bőrnek egyaránt áldás. Azonban, ha azt hiszed, hogy olajat csak száraz és irritált bőrre használhatsz, akkor nagyon tévedsz, mert a feketekömény olaj baktériumölő tulajdonsága a pattanások és furunkulusok ellen is hatékony!

feketekomenyolaj-borszepito-olaj.png

A fekete kömény olaj tehát ideális a napi arc- és testápoláshoz.

Tápláló, nyugtató és regeneráló hatásának köszönhetően egy egyszerű masszázst is igazi wellness kényeztetéssé varázsol. Hatása 2500 éve ismert, hiszen már az ókori Egyiptomban is használták, ott ragadt rá „a fáraók aranya” jelző, amit a mai napig használunk és ismerünk egyéb elnevezéseként.

A feketekömény-olaj egyre inkább válik emberek milliói számára a legjobb egészségvédő termékké világszerte.

Fekete kömény mag olaj Belsőleg;

 • Omega 3, 6 és 9 zsírsavakat tartalmaz, amelyekkel serkenti a szervezet természetes védekező rendszerét.

 • Csökkenti az asztmás rohamokat és allergiás reakciókat, különösen házi por, virágpor és állati szőr allergia esetén (bevált, biztos!).

 • Csillapítja a köhögést és a felső légúti megbetegedések tüneteit.

 • Fertőtleníti a bélrendszert, különösen alkalmas az elgombásodott bélrendszer megtisztítására.

 • Elősegíti az emésztést, gyomorhurut és bélhurut esetén nagy szolgálatot tehet.

 • Elbánik a bélgázokkal, enyhíti a puffadást.

 • Segít feloldani és kiüríteni a letapadt nyálkákat a belekben.

 • Erősíti a test védekező rendszerét, de az autoimmun betegségeket is kiegészíti

 • Vércukorszint szabályzó tápanyag

feketekomenyolaj-kussoleg-belsoleg.jpg

Fekete köménymag olaj Külsőleg

 • nagyszerű bőrszépítő!

 • Azt ajánlom, hogy éjszakai krém helyett használd, és reggelre gyönyörű lesz a bőröd. És, ha azt gondolod, hogy csak a száraz bőrre használhatsz olajat, akkor ezt most felejtsd el, mert a feketekömény olaja tökéletes zsíros, pattanásos, sőt aknés bőrproblémákra is!

 • Ugyanakkor olyan bőrbetegségek esetén is képes segíteni, mint a pikkelysömör, atópiás ekcéma vagy a neurodermatitis.

 • Ha pedig ez mind nem lett volna elég, akkor ráadásként még a fogínygyulladást is csökkenti.

Rövid történelmi áttekintés a fekete kömény olajról

 • Kleopátra természetes szépítő tulajdonságai miatt használta

 • Nofertiti a haja és körmei fényesítésére alkalmazta a feketekömény olajat

 • Hippokratész emésztési- és anyagcsere-zavarokat kezelt vele

 • A régészek azt is megerősítették, hogy Tutanhamon tartott egy üveg feketekömény olajat a sírjában – ha szükség lenne rá a túlvilágon…

 • Mohamed azt tartotta az olajról, hogy a feketekömény-magok a halálon kívül bármire orvosságot jelentenek

 • Így aztán nem meglepő, hogy a feketekömény olajat az Ayurvéda és a tradicionális kínai gyógyászat gyakorlói is évezredek óta alkalmazzák

 • Az egész Közel-Keleten ezt az olajat tartják a valaha létezett legerősebb gyulladáscsökkentő kivonatnak

Közel-Kelet, a Földközi-tenger vidéke és India területén, az alkalmazását kisebb fejfájástól és bőrirritációtól egészen az egyébként menthetetlen esetekig ajánlották.

Az utóbbi években tudományos teszteknek is alávetették, melyek megerősítik a régóta leírt hatását az egészségre. Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy a feketekömény figyelemre méltó gyógyító és megelőző tulajdonságokkal bír, melyek az emberiség által ismert egyik legerősebb gyógynövénnyé teszik. 

Fekete kömény kutatások

Mit mond a tudomány?

Úgy tűnik, a Nigella Sativában lévő mágikus hozzávaló a timokinon nevű hatóanyag.

feketekomeny-mag-hatasa.jpg

A kutatók szerint a timokinon nem csak a prevencióban ígéretes megelőző intézkedés, de hasznos a mindennapi közérzet javításában és betegségekben, mint étrend-kiegészítő tápanyag a gyógyulási folyamatok elősegítésére. A feketeköményről sokféle betegség kezelésesével kapcsolatban végeztek kutatásokat. A legmeggyőzőbb indikációk a következők:

Immunműködés és az egészség

1959 óta a feketeköményt több mint 200 különböző, egyetemeken és laboratóriumokban végzett tanulmánnyal vizsgálták. A jól ismert gyógynövényhez, az Echinaceához hasonlóan a feketekömény immunerősítő.

Élénkítette az immunsejteket és megnövelte az interferontermelést (ezek védik meg a sejteket a vírusok káros hatásától). Ugyanakkor a feketekömény az Echinaceától nagyon eltérően működik. Ugyanis nincs negatív hatással az autoimmun betegségekre, ezért az ilyen megbetegedéssel küzdők nem csak, hogy használhatják a fekete kömény olajat, de erősen javasolt is számukra.

Antibakteriális tulajdonság

Védelem a többszörösen antibiotikum-rezisztens baktériumfajokkal szemben, melyek már most is a jövőnket veszélyeztetik.

1989-ben a Pakisztáni Orvosi Szaklapban publikáltak egy cikket a feketekömény fenomenális tulajdonságairól. Majd 1992-ben egy kutatást végeztek a Dhakai Egyetem orvostudományi karán (Banglades), ahol erős antibiotikumokkal mérték össze a feketekömény antibakteriális tulajdonságit. Az eredmények rendkívül érdekesek voltak – a feketekömény-olaj hatékonyabb megoldásnak bizonyult egyes baktériumfajok ellen, köztük gyógyszerekre erősen rezisztens törzsek ellen is.

Asztma és allergiás megbetegedések

1964 óta 458 tanulmány jelent meg a feketeköménnyel kapcsolatban – megerősítve a közel-keleti és észak-afrikai kultúrák évezredes tapasztalatait. Német kutatások kimutatták, hogy az allergiás betegségekben szenvedők 70%-ára – beleértve a pollen- vagy porallergiát – előnyösen hat a feketekömény-olaj terápia. A hosszú távú felhasználás (6 hónap, vagy több) sokszor olyan kimagasló eredményeket produkált, hogy a tűntek megszűntek illetve azokat a minimálisra csökkentette.

Rákprevenció

A dél-karolinai Hilton Head Island Rákkutató Laboratóriumban végzett kutatások megerősítették, hogy mellbevágó mértékben, 250%-al növelte a csontvelősejtek növekedési ütemét!

Állatkísérletekben a feketekömény olajat kapó egerek kétharmada túlélte a mesterséges rákkeltési kísérleteket több mint 30 napon át, miközben a kontrollcsoportban egy egér sem maradt életben.

A feketekömény különösen hatékony olyan agresszív rákfajták ellen, melyek növekedése a véredényképződéstől függ (az új erek növesztésének fiziológiai folyamata). Sejtekkel végzett kutatások alapján a feketekömény kivonat előnyösebb a fluorouracilnál a vastagbélrák növekedésének visszafogásában, ugyanis jóval biztonságosabban alkalmazható.Az állatkísérletek alapján a feketekömény-olajnak jelentős gátlóhatása van a vastagbélrák kialakulására egerekben, észlelhető mellékhatások nélkül.

A feketekömény olaj értékes kiegészítője a kemoterápiával kezelt betegeknek, mert a kemoterápia mellékhatásait enyhíti. Mivel a rák ezerarcú betegség, további kutatások szükségesek.

További fekete kömény kutatások

 • 2-es típusú diabétesz: napi két gramm feketekömény csökkentette az éhgyomri vércukorszintet, az inzulinrezisztenciát, növelte a béta-sejtek teljesítményét és csökkentette a glikohemoglobin (HbA1c) mennyiségét emberi alanyoknál.

 • Helicobacter Pylori fertőzés: a feketeköményben lévő anti- H. pylori hatás egy háromszoros antibiotikumos irtással ér fel.

 • Epilepszia: a feketekömény tradicionálisan ismert görcsoldó tulajdonságairól. 2007-ben feketekömény kivonat felhasználásával, olyan epilepsziás gyerekekkel végeztek egy tanulmányt, akiknek a betegsége nem reagált a szokásos gyógyszeres kezelésre. A feketekömény jelentősen mérsékelte a rohamokat.

 • Vegyi fegyver okozta sérülés: Mashhad Orvostudományi Egyetemen kimutatták, hogy a feketekömény olaja képes a vegyi fegyverek okozta tünetek, így a zihálás és egyéb légzőrendszeri problémák enyhítésére, sőt, a gyógyszeres kezelést is kiválthatja.

 • Ópiátfüggőség/-elvonási tünetek enyhítése: egy 35 alannyal végzett kutatás alapján a feketekömény hatékony az ópiátfüggőség hosszú távú kezelésében.

 • Sugárkárosodás mérséklése: a timokinon hatóanyag védi az agysejteket a sugárzás-okozta károsodástól. A kutatók szerint az anyag „egyértelműen képes az agysejtek védelmére a sugárzás-okozta nitrozatív stressztől.”

 • Műtét utáni hegesedés megelőzése: a műtét utáni helyi alkalmazással végzett tesztek alapján a Nigella sativa megvédi a hasfalat a hegesedéstől.

 • Parkinson-kór: a feketeköményből származó timokinon-kivonat kimutatottan védi az idegsejteket a Parkinson-kórral és demenciával járó károsodástól a Neuroscience Letters folyóiratban publikált tanulmány alapján.

Dr. Gary Null szerint „minden alkalommal, amikor feketekömény-olajat veszel be, az immunrendszert stimulálod és megnöveled a természetes ölősejtjeid számát.” Ezzel arra utalt, hogy az olaj javítja az immunrendszert és segít még a legádázabb támadásokat is sikeresen elhárítani, mint pl. a rák, vagy a HIV vírus.

A feketekömény mindezt azzal éri el, hogy élénkíti a csontvelő és az immunrendszer sejtjeinek a működését. Növeli az interferon termelését, védi az egészséges sejteket a kórokozóktól, segít elpusztítani a rákos sejteket és megnöveli a szervezetben található antitesttermelő B-sejtek számát.

A fekete kömény az egész szervezetre jótékony hatással van. Immunerősítő tulajdonságai és hatóanyagai bizonyítottan segítenek szinte végtelenül sok betegség és autoimmun rendellenesség legyőzésében. A feketekömény rendszeres fogyasztása még teljesen egészséges embereknek is jelentősen javítja a vitalitását és közérzetét!

Összetevők: Hideg sajtolással előállított, extra szűz 100% Nigella sativa seed (fekete köménymag) olaj. GLUTÉNMENTES TERMÉK.

Átlagos tápérték 100 ml-ben
Energiatartalom 3380 kJ /822 kCal
Zsír 91,4 g
ebből telített zsírsavak 13,8 g
Szénhidrát  < 0,1 g
ebből cukor  < 0,5 g
Fehérje  < 0,5 g
 < 0,01 g


Felhasználási javaslat: Belsőleg: napi 2-3x1 mokkáskanál étkezések előtt vagy közben. Külsőleg: Közvetlen, vékonyan bemasszírozva használhatod az arcodon, nyakadon, dekoltázsodon és az egész testeden. Nagyszerű, ha 100%-os natur, és adalékanyag-mentes aloe géllel kevered el felvitel előtt (még a szem környékére is!). Ebben az esetben végy egy mogyorónyi mennyiségű aloe gélt, adj hozzá egy mokkáskanálnyi feketekömény olajad, dolgozd össze a kettőt és vidd fel az érintett felületre. A fekete kömény olaj nem csak kozmetikai célra alkalmazható. Meghűlésnél mellkasra és hátra masszírozva, mozgásszervi panaszok esetén pedig helyileg masszírozd!

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Fogyasztása terheseknek, szoptató anyáknak nem javasolt. Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Gyereknek 12 éves kor alatt nem ajánlott!

Kiszerelés: 50 ml

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.