A bio quinoa pehely rengeteg fontos vitamint és nyomelemet tartalmaz.
Különösen gazdag kalciumban, vasban, valamint káliumot, magnéziumot, B vitaminokat, C-, E-vitamint és karotint is tartalmaz. A quinoát sokan nagyon magas fehérjetartalma miatt, mások béltisztító hatása miatt fogyasztják. A quinoa a természetben előforduló formájában nem tartalmaz glutént. Glikémiás indexe alacsony.

Felhasználási javaslat: Fogyasztható vízbe, tejbe, kefírbe keverve, felhasználható töltelékekhez, süteményekhez, gyümölcsökkel ízesíthető. A quinoa pelyhet öntsük le forró vízzel vagy tejjel, hagyjuk 10 percet pihenni, ízesítsük és már fogyasztható is reggelire. Sütemények tésztájába minden előkészület nélkül is belekeverhető, a nedves hozzávalókkal érintkezve tömörebb állagú lesz a tészta.

Kiszerelés: 200 g