Főmenü Termékeink
Blog

Ezt tedd, ha állandóan éhesnek érzed magad!

Állandóan éhes vagy? Itt a 6 leggyakoribb kiváltó ok!

Az éhség ugyan egy természetes jelenség, de ha ez az érzés állandósul, az már egyáltalán nem az! Mind tápanyaghiányt, mind pedig kezdődő betegségeket jelezhet. Mutatjuk az állandó éhségérzet leggyakoribb okait, és azt is, hogy milyen lehetőségek vannak a csökkentésére természetesen.

Ezt tedd, ha állandóan éhesnek érzed magad!

Az állandó éhségérzet 6 leggyakoribb oka. Mutatjuk, mit tehetsz ellene!

1. Ingadozik a vércukorszinted

Az alacsony vércukorszint éhségérzettel jár együtt. Ez előfordulhat kihagyott étkezés, túl kevés kalóriabevitel, vagy megerőltető testmozgás miatt is, de ha állandósul, nem árt résen lenni: ugyanis egy kezdődő cukorbetegség figyelmeztető jele is lehet.

Mit tegyél?

A króm hozzájárul az egészséges vércukorszinthez, csökkenti az étvágyat és a nassolás utáni vágyat is. Érdemes jól hasznosuló, szerves krómot választani egy króm kúrához, mint amilyen a króm-pikolinát.

2. Túlműködik a pajzsmirigyed

Ha túlműködik a pajzsmirigy, akkor a test funkciói felgyorsulnak: így az anyagcsere is sokkal gyorsabb lesz, ami állandó éhségérzetet eredményezhet.

Mit tegyél?

A pajzsmirigy egészségéhez nélkülözhetetlen a szelén. Ez a nyomelem az egész testben a pajzsmirigyben található meg a legnagyobb mennyiségben, ezért mind az alulműködő, mind a túlműködő pajzsmirigynek is az elsődleges tápanyaga.

Túlműködik a pajzsmirigyed

3. Keveset alszol

A túl kevés és nem megfelelő minőségű alvás negatívan befolyásolja a hormonokat, pl. az étvágyat serkentő hormon, a ghrelin szintjét. Ha nem aludjuk ki magunkat, megnő a ghrelinszint, ami az éhségérzet állandósulását eredményezheti.

Mit tegyél?

Aludj jól! Ha úgy érzed, hogy ehhez segítségre van szükséged, vesd be a népgyógyászatból is jól ismert relaxáló gyógynövényeket! A Lietoson relax csepp 5 ilyen gyógynövény szinergikus elegyét tartalmazza, ami hozzásegít a pihentető, mély alváshoz.

4. Sokat stresszelsz

Ha a stressz állandósul, akkor tartósan megnő a kortizol nevű stresszhormon szinte a szervezetben, ami növeli az éhségérzetet. Ilyenkor nem elég, hogy folyton éhesnek érezzük magunkat, jobban kívánjuk a zsíros, cukros, hízlaló ételeket.

Mit tegyél?

Ellensúlyozd tudatosan a stresszt, pl. adaptogén gyógynövényekkel! Ezek a gyógynövények kiegyensúlyozzák a szervezet működését, és segítik alkalmazkodását a fizikai-szellemi stresszhez.

Sokat stresszelsz

5. Túl kevés fehérjét eszel

A megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztás elengedhetetlen az éhségérzet csökkentéséhez, ugyanis serkenti azoknak a hormonoknak a termelődését, amelyek a teltségérzetet jelzik. Ha nem fogyasztunk elegendő fehérjét, helyettük az éhségérzetet serkentő hormonok szintje fog növekedni. 

Mit tegyél?

Ügyelj a fehérjefogyasztásra, és építsd be a növényi eredetű fehérjéket is a táplálkozásodba! A kendermag fehérje például a marha- és a bárányhúshoz hasonló minőségű fehérjét kínál, nagyszerű lehetőség a napi fehérjebevitel növelésére.

6. Hiányoznak a táplálkozásodból a rostok

Állandóan éhesnek érezheted magad azért is, mert nem eszel elegendő rostot. A rostok teltségérzetet keltenek a gyomorban, kiegyensúlyozzák a vércukorszintet, és serkentik az étvágycsökkentő hormonok felszabadulását is.

Mit tegyél?

Fogyassz prebiotikus rostokat, melyek táplálékot jelentenek a bélflóra hasznos baktériumai számára. Ha javítjuk a bélflórát egészségét, az étvágy is jobban szabályozható lesz.

Görgess lejjebb, és válaszd ki a számodra leginkább megfelelő természetes tápanyagot az állandó éhségérzet csökkentéséhez!

Nézz körül a webáruházunkban
Vegán Fehérjepor Natur Tanya® - Nyers, növényi protein, jól szívódó fehérje komplex 250g Akció

Vegán Fehérjepor Natur Tanya® - Nyers, növényi protein, jól szívódó fehérje komplex 250g

1 290 Ft
880 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 880 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.