Főmenü Termékeink
Blog

Vaspótlás természetesen!

Címkék: Immunerősítők
Szerkesztő: Somogyi Rita

Világszabadalommal védett vas-biszglicinát

Világszabadalommal védett vaskapszula, ami aminosav-kelát formában tartalmaz bioaktív vas-biszglicinátot. Az újgenerációs szerves vasformula, felszívódást elősegítő BioPerine® fekete bors kivonattal dúsított, növényi kapszulahéjba zárva. Már 3 éves kortól fogyasztható vegánok és vegetáriánusok számára is. 

Világszabadalommal védett vas-biszglicinát

Mire jó a vas-biszglicinát?

A vas energiát ad, az immunrendszert a legjobb hatásfokon működteti, erősíti a központi idegrendszert és frissen tartja az elmét. Kísérletek bizonyítják, hogy már az enyhe vashiány is jelentősen csökkentheti a felnőttek koncentrálási képességét, valamint rontja a tanulási teljesítményét.

6 tünet, ami vashiányra utalhat

 1. gyengeség, fáradékonyság, koncentrációs zavar
 2. csökkent immunitás, gyakori megfázás
 3. nyugtalan alvás, pszichés labilitás, légszomj
 4. hányinger, szédülés, látászavarok
 5. íny, szemhéj, körömágyak vértelensége, sápadtság,
 6. láb, lábfej zsibbadása, bizsergése

8 OK a vas-biszglicinát mellett

 1. Világszabadalommal védett Ferrochel™ vas kelát biszglicinát
  (US szabadalomszám 7,838,042, ezen a linken megtekinthető)  
 2. Biztonságos alkalmazás, mellékhatás nélkül
 3. Több száz tudományos publikáció
 4. Sejtszinten hasznosul és hipoallergén
 5. Nem irritálja a gyomrot és bélnyálkahártyát
 6. Nem halmozódik és nem raktározódik a felesleg a szervezetben
 7. Felszívódást elősegítő BioPerine® fekete bors kivonattal dúsított
 8. Már 3 éves kortól fogyasztható
8 OK a vas-biszglicinát mellett

A vas OXIGÉN – és a fáradtság ellen dolgozik 

Vas hiányában csökken a hemoglobintermelés, a vér nem lesz képes elegendő oxigént szállítani, ezért az izmok munkavégző képessége csökken. Ezért van az, hogy a krónikus fáradtságok hátterében igen sokszor alacsony vasszint vagy kifejezetten vashiány áll.

A vas az oxigén szállítás mellett többféle anyagcsere folyamatban is részt vesz: például a sejtlégzésben, a DNS szintézisben, a méregtelenítésben, a sejtosztódásban és az immunválaszban. A hemoglobin, a myoglobin és a ferritin alkotóeleme és több enzim kofaktora.

A vashiány kapcsolatba hozható a következő betegségekkel:

 • figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD)
 • nyugtalan láb szindróma
 • ismeretlen eredetű fáradtság

A vashiány problémája különösen érinti a:

 • várandósokat
 • tinédzsereket
 • fogyókúrázókat
 • a vegánokat és vegetáriánusokat
 • a sportolókat
 • és az idősebb korosztályt

Mivel vérvesztéssel a szervezet a vérrel együtt vasat is veszít, a nők vérében a vas szint gyakran alacsonyabb.

A vas OXIGÉN – és a fáradtság ellen dolgozik Csökken a vasfelszívódás:

 • krónikus hasmenés és fertőzések esetén
 • gyomorműtétek után és Helicobacter pylori fertőzésnél

Vasfelszívódási zavar jelentkezik:

 • cölikália, rövid bél szindróma, Crohn-betegség, cisztás fibrózis, krónikus hasnyálmirigy-gyulladás és parazitafertőzés esetén

Világszabadalom - Natur Tanya Vas-biszglicinát

EGYEDÜLÁLLÓ FELSZÍVÓDÁS:

A világszabadalommal védett Albion™ Ferrochel™ vas-biszglicinát, alacsony molekuláris tömegű (~ 204 Dalton) és aminosavakhoz van kötve, mellyel egy természetes organikus kelát jön létre, ami könnyedén át tud hatolni a bélfalon, magas és sejtszintű biohasznosulást eredményezve. Alacsony molekulatömege továbbá lehetővé teszi, hogy intakt (érintetlen) maradjon a gyomor-bél traktusban, a megfelelő felszívódás biztosítása érdekében. Ezt a technológiát a termék gyártója, az Albion Laboratories, Inc. Nemzetközi szabadalommal védette le, ami a világ 170 országára érvényes szabadalom.

HIPOALLERGÉN:

A szervetlen vaskészítmények - mint a vas-szulfát – rosszul szívódnak és nem kívánt mellékhatásokat okoznak, mint például a gyomoridegesség és hányinger. Ráadásul inaktiválhatnak vitaminokat, pl. az E-vitamint, vagy blokkolhatják olyan ásványi anyagok felvételét, mint a kalcium. Mindez a Albion™ Ferrochel™ kelátolt vas-biszglicinát esetében egyáltalán nem fordul elő. A kelát forma miatt nem reaktív a vas ion, ezért nem lép kölcsönhatásba más tápanyagokkal és egyáltalán nincs kellemetlen hatással az emésztő szervrendszerre. 

BIZTONSÁGOS:

Fontos, hogy az Albion™ Ferrochel™ kelátolt vas-biszglicinát felszívódását a test vaskészlete kontrollálja. Egy vashiányos-vérszegénységtől szenvedő test akár a vas 90%-át is felveheti, míg egy nem vashiányos test csak 10%-át, vagy csak épp annyit, amennyire a felhasználást mértéke volt az anyagcserében. A felesleg nem halmozódik fel, kiürül.

A biztonság és hatékonyság kiemelten fontos a gyermekek esetén is. A vashiányos vérszegénység szoros kapcsolatban lehet a halandósággal, a kései fizikai fejlődéssel, a kognitív funkciók elvesztésével, és a terhesség alatti, valamint csecsemőkori pszicho motorikus fejlődéssel. Fontos a Ferrochel™ azon tulajdonsága, hogy biztonságosan és hatékonyan szállítja ezt a létfontosságú ásványt a fejlődés eme szakaszai alatt.

Világszabadalom - Natur Tanya Vas-biszglicinát

SZABADALMAZOTT:

A kelát vas-biszglicinát technológiát az Albion Laboratories, Inc. Ferrochel™ néven, Nemzetközi szabadalommal védette le, ami a világ közel 170 országára érvényes. Sok gyártó tévesen használja a kelátos ásványi anyag kifejezést, mivel csak szervetlen ásványi anyagot kevernek aminosavval és ezt nevezik kelátnak. A szabadalmaztatott Albion™ TRAACS™ FTIR módszerrel (The Real Amino Acid Chelate System Fourier Transform Infrared Spectroscopy) ellenőrizni lehet egy kelát jelenlétét egy termékben és meg lehet határozni a százalékát is. Ez biztosítja a vevőt arról, hogy a termék valóban aminosav kelátos ásványi anyag.

Akkor lehetsz biztos benne, hogy valóban szerves és sejtszinten hasznosuló kelát vas-biszglicinát van a termékben, ha a csomagolásán látod az ALBION™ mellett a TRAACS™ logót is!

Vashiányra gyanakszol? Teszteld!

Itt egy gyors, egyszerű otthon elvégezhető vashiányt mérő teszt, mely megbízható eredményt hoz és mindössze egy csepp vér kell hozzá. A Vashiány teszt a vas megkötésére szolgáló fehérje (ferritin) mérésére szolgál így lehetőséget nyújt az esetleges vashiány kimutatására.

Nézz körül a webáruházunkban
SZERVES VEGÁN VAS szirup DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

SZERVES VEGÁN VAS szirup DUOPACK -10% kedvezménnyel

8 900 Ft
8 010 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 8 010 Ft
Vegán magnézium + aktív B6-vitamin. Világszabadalommal védett magnézium-biszglicinát Natur Tanya® Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.