Természetes tápanyagok és bevált tippek a porallergia tünetei ellen

Jellemzően este vagy reggel jelentkező orrfolyás, tüsszögés, száraz, erőltetett köhögés, esetleg viszkető bőr, csalánkiütések – ezek mind a porallergia tünetei. Ha téged is érint, feltétlenül olvasd el a blogbejegyzésünket, és tudd meg, mit lehet tenni ellene. Természetes tápanyagok, tippek és praktikák következnek a porallergia tüneteinek enyhítéséhez.  

Mit tehetsz porallergia ellen?

Mi az a porallergia?

TUDTAD? Porallergia esetén nem konkrétan a porra vagyunk allergiásak, hanem az abban jelen lévő, szabad szemmel nem is látható élőlények, a poratkák ürülékére.

A porallergia jellemzői:

 • légúti és bőrtünetek is jellemzőek, de erősen allergiás egyéneknél a szemeken is megjelenhetnek tünetek
 • a tünetek egész évben velünk vannak
 • a téli időszakban a panaszok súlyosabbak lehetnek - több időt vagyunk zárt helyen, nagyobb a páratartalom, ami kedvez az atkáknak

Hogyan lehetsz biztos, hogy porallergiád van?

Ha a tünetek alapján megvan a gyanú, jelentkezz be mielőbb allergiavizsgálatra! Az ún. Prick teszttel és vérteszttel egyértelmű megállapítható az allergia megléte.

Mi az a porallergia?

Mit tehetsz a porallergia ellen? A legjobb természetes tápanyagok a porallergia tünetek enyhítéséhez

Regeneráld a bélflórát a porallergiás tünetek csökkentéséhez!

A bélmikrobiom egyensúlyának eltolódása rossz immunválaszokhoz, és allergiákhoz vezet, azért bármilyen allergia, még porallergia esetén is az elsődleges feladat a bélflóra regenerálásának megkezdése!  

 • sörélesztő béta-glükánok támogatják a bélmikrobiom egyensúlyának a helyreállítását, a jó baktérium fajok szaporodást, ezzel csökkentve az allergiás reakciókat. Ráadásul, az immunsejtek működését is kiegyensúlyozzák (modulálják), ami ugyancsak elengedhetetlen az allergiás tünetek csökkentése szempontjából.
 • Saccharomyces cerevisiae var. boulardii az egyetlen nem baktérium eredetű probiotikumnak elismert gomba nagymértékben hozzájárul a bélmikrobiom egészségéhez és egyensúlyához. Szabadalommal védett fermentált guarbab prebiotikummal együtt megtalálod a Flórabiotikumban!

Regeneráld a bélflórát a porallergiás tünetek csökkentéséhez!

Használj természetes antihisztamint porallergia ellen!

 • A 14 komponensű allergia elleni csepp, az Allergicum Drops porallergia esetén is tökéletes választás!  Az allergia elleni gyógynövények kivonatai a cseppben természetes módon segítik allergiával járó kellemetlen tünetek csökkentését, legyenek az légúti vagy bőrtünetek.   Az Allergicum csepp kellemes ízű, könnyen fogyasztható: a napi adagot (20-50 csepp napi 2-3 alkalommal) egy pohár vízben kell feloldani.
 • Gyors segítséget nyújt a porallergia légúti tünetei ellen a 12 komponensű allergia elleni orrspray, az Allergicum MED antihisztamin orrspray. A gyógynövény gondoskodnak az orrnyálkahártya hidratációjáról, csökkentik annak érzékenységét. A hatóanyagok megakadályozzák, hogy az allergén az orr-nyálkahártyával érintkezzen, és könnyítik a légzést is.

Használj természetes antihisztamint porallergia ellen!

Pótold az alapvető tápanyagokat az porallergiás tünetek csökkentéséhez!

A spirulinánál jobb természetes tápanyagbombát keresve sem találhatnánk! A benne lévő vitaminok, ásványi anyagok, enzimek és antioxidánsok hatásosan veszik fel a kesztyűt a porallergia tünetei ellen.

Pótold az alapvető tápanyagokat az porallergiás tünetek csökkentéséhez!

Mit tehetsz még? 5 tipp porallergia esetén a tünetek csökkentéséhez

 • Takaríts alaposan! Rossz hír, hogy poratkák még a tökéletesen tiszta lakásban is élnek! Ugyanakkor, egy alapos nagytakarítást (ami a szőnyegek, függönyök, bútorok takarítását is jelenti) lényegesen csökkentheti a számukat.
 • Tedd ki az ágyneműt a napra! A napfény ugyanis elpusztítja az atkákat
 • Szellőztess! Reggel és este is!
 • Ügyelj a páratartalomra! 40-60 % közötti páratartalom az ideális.
 • Életmóddal is támogasd az immunrendszer egészségét! Az allergia mindig az immunrendszer túlzott reakciója, ha az immunegészség rendben van, az allergiás tünetek is csökkennek.

5 tipp porallergia esetén

A porallergia tüneteiért, mely légúti és bőrtünetekben is megnyilvánulhatnak a porban élő parányi élőlények, a poratkák a felelősek. Sajnos poratka még a legtisztább lakásban is van, ezért ilyenkor a legtöbb, amit tehetünk a tünetek csökkentése: szerencsére ehhez ma már természetes tápanyagok is a rendelkezésünkre állnak. Porallergia esetén, mint az allergiáknál általában, az elsődleges feladat a bélflóra egyensúly visszaszerzése, valamint természetes antihisztaminok fogyasztása.