Főmenü Termékeink
Blog

Kinek és mikor ajánlott a Multi55 Fermentált multivitamin?

Szerkesztő: Somogyi Rita

Innovatív multivitamint keresel? Megtaláltad!

A Multi 55 Fermentált multivitamin 36 féle fermentált zöldség, gyümölcs, gyógynövény és 19 féle vitamin és ásványi anyag egyetlenegy tablettában, amit a szervezet könnyedén, nagy százalékban és sejtszinten tud hasznosítani. A szellemi, fizikai vitalitást és az immunrendszer egészségét egyszerre segíti a tápanyagok sokszínűsége és a bélmikrobiom színesítése, ahol az immunsejtek 80%-a található. 

Natur Tanya Multi 55 innovatív, fermentált multivitamin

6 ok a Multi 55 Fermentált multivitamin összetevői mellett

 1. A fermentáció megnöveli a zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények tápanyag tartalmát, mint vitamin, ásványi anyag, fehérje és aminosavak.

 2. A fermentáció megnöveli a tápanyagok biológiai hozzáférhetőségét, vagyis azt a mennyiséget, ami valóban eléri sejtjeinket.

 3. A fermentáció új vegyületeket is létrehoz, mint mikrorostok, SOD-szerű anyagok, zsírsavak (SCFA-k), prebiotikumok, bioaktív polifenolok és peptidek. 

 4. A zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények fermentálása azzal is támogatja az immunrendszert, hogy gyarapítja és színesíti a probiotikumok mennyiségét a bélmikrobiomban.

 5. A fermentumra a baktériumflóra egész ökoszisztémája aktiválódik, mely elősegíti a bél-agy kommunikációt, immunitásunk és mentális teljesítményünk zálogaként.

 6. A fermentált multivitamin ezen felül 19 féle vitaminnal, ásványi anyaggal is rendelkezik, melyek között féle világszabadalommal is védett.

6 ok a Multi 55 Fermentált multivitamin összetevői mellett

36 féle fermentált zöldség, gyümölcs és gyógynövény

A zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények egy szabadalommal védett, speciális 4 lépcsős fermentálási folyamaton mennek keresztül.

A folyamat nem csak koncentrálja az alapanyagok bioaktív vegyületeit, de új vegyületeket is létrehoz.
 Bővebben a 4 lépcsős fermentációról ide kattintva »

19 féle szerves ásványi anyag és vitamin

A fermentált összetevőket 19 féle vitamin és ásványi anyag egészíti ki, köztük, algából kivont D3-vitamin, világszabadalommal védett biológialiag aktív Quatrefolic® folát (US szabadalomszám 7,947,662), világszabadalommal védett Abion™ Ferrochel™ vas-biszglicinát (US szabadalomszám 7,838,042), és világszabadalommal védett vitaMK7® K2-vitamin (US szabadalomszám 7,718,407).

36 fermentált zöldség, gyümölcs, gyógynövény

Mikor ajánlott a Multi 55 fermentált multivitamin?

 1. Az immunrendszer támogatásához, az immunválaszok javításához.

 2. A mindennapi közérzet javításához és a mentális erőnlét fokozásához.

 3. fizikai erőnlét javításához, sportolóknak a teljesítmény növeléséhez.

 4. sejtek védelméhez, az oxidatív károsodásokkal szemben.

 5. Hideg, téli időszakokban a meghűlések és fertőzések esélyének csökkentésére, illetve betegség utáni lábadozáskor.

 6. Krónikus gyulladások, bakteriális vagy gombás fertőzések esetén.

 7. Tavaszi fáradtság, levertség és koncentráció hiány esetén.

 8. Emésztőrendszeri panaszokkal élőknek és idősebb korosztálynak, a tápanyagok csökkent mértékű felszívódása esetén.

Mikor ajánlott a Multi 55 fermentált multivitamin?

Hogyan támogatják a fermentált élelmiszerek az egészségünket?

A fermentálás egy ősi erjesztési folyamat, amit az élelmiszeripar tömegtermelése egy időre elfelejtetett azt emberekkel. Ma a fermentálás reneszánszát éli. Ez elsősorban a bélmikrobiom kutatásoknak köszönhető.

Azt találták, hogy a fermentált termékeknek más a tápértékük, a fermentációs folyamat során a mikroorganizmusok és enzimek kifejtette hatásnak köszönhetően. Továbbá, hogy a fermentált élelmiszerek fogyasztása színesíti és gyarapítja a bélmikrobiom hasznos baktériumait, ami az egész szervezet egészségét befolyásolja, mivel:

 • A bélmikrobiom kétirányú kommunikációt tart fenn az aggyal oda-vissza hatva egymásra, az agytörzstől egészen a hasi részig lenyúló bolygóidegen és ingerület átvivő anyagokon keresztül.
 • A bél-agy tengely kommunikáció részesei: az immunrendszer (citokinekekkel), az idegrendszer (neurotranszmitterekkel) és a hormonrendszer (hormonokkal, bélpeptidekkel).
 • A bélmikrobiomban található az immunsejtek 80%-a és ott zajlik a neurotranszmitterek (dopamin, szerotonin és norepinefrin) termelésének zöme, mely a belet a szervezet legnagyobb endokrin szervévé teszik. 

Így a bélmikrobiom egyensúlyzavara hatással van a gondolkodásunkra, viselkedésünkre és képes hangulatingadozásokat vagy immunrendszeri zavarokat előidézni, az agy pedig felborítani a bélmikrobiom és a hormonok egyensúlyát vagy rontani a helyes immunválaszokat és ezzel emésztőrendszeri vagy éppen autoimmun panaszokat előidézni.

Hogyan támogatják a fermentált élelmiszerek az egészségünket?

Nézz körül a webáruházunkban
MULTI 55 Fermentált multivitamin DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

Szerves, fermentált növényi COQ10 (UBIKINON) Natur Tanya®

5 290 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 290 Ft
FERMENTÁLT HIALURONSAV - 1 millió Dalton hialuronsav és savmentes C-vitamin Natur Tanya® Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.