Kinek és mikor ajánlott a Multi55 Fermentált multivitamin?
Innovatív multivitamint keresel? Megtaláltad!
A Multi 55 Fermentált multivitamin 36 féle fermentált zöldség, gyümölcs, gyógynövény és 19 féle vitamin és ásványi anyag egyetlenegy tablettában, amit a szervezet könnyedén, nagy százalékban és sejtszinten tud hasznosítani. A szellemi, fizikai vitalitást és az immunrendszer egészségét egyszerre segíti a tápanyagok sokszínűsége és a bélmikrobiom színesítése, ahol az immunsejtek 80%-a található.
6 ok a Multi 55 Fermentált multivitamin összetevői mellett
- A fermentáció megnöveli a zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények tápanyag tartalmát, mint vitamin, ásványi anyag, fehérje és aminosavak.
- A fermentáció megnöveli a tápanyagok biológiai hozzáférhetőségét, vagyis azt a mennyiséget, ami valóban eléri sejtjeinket.
- A fermentáció új vegyületeket is létrehoz, mint mikrorostok, SOD-szerű anyagok, zsírsavak (SCFA-k), prebiotikumok, bioaktív polifenolok és peptidek.
- A zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények fermentálása azzal is támogatja az immunrendszert, hogy gyarapítja és színesíti a probiotikumok mennyiségét a bélmikrobiomban.
- A fermentumra a baktériumflóra egész ökoszisztémája aktiválódik, mely elősegíti a bél-agy kommunikációt, immunitásunk és mentális teljesítményünk zálogaként.
- A fermentált multivitamin ezen felül 19 féle vitaminnal, ásványi anyaggal is rendelkezik, melyek között 3 féle világszabadalommal is védett.
36 féle fermentált zöldség, gyümölcs és gyógynövény
A zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények egy szabadalommal védett, speciális 4 lépcsős fermentálási folyamaton mennek keresztül.
A folyamat nem csak koncentrálja az alapanyagok bioaktív vegyületeit, de új vegyületeket is létrehoz. Bővebben a 4 lépcsős fermentációról ide kattintva »
19 féle szerves ásványi anyag és vitamin
A fermentált összetevőket 19 féle vitamin és ásványi anyag egészíti ki, köztük, algából kivont D3-vitamin, világszabadalommal védett biológialiag aktív Quatrefolic® folát (US szabadalomszám 7,947,662), világszabadalommal védett Abion™ Ferrochel™ vas-biszglicinát (US szabadalomszám 7,838,042), és világszabadalommal védett vitaMK7® K2-vitamin (US szabadalomszám 7,718,407).
Mikor ajánlott a Multi 55 fermentált multivitamin?
- Az immunrendszer támogatásához, az immunválaszok javításához.
- A mindennapi közérzet javításához és a mentális erőnlét fokozásához.
- A fizikai erőnlét javításához, sportolóknak a teljesítmény növeléséhez.
- A sejtek védelméhez, az oxidatív károsodásokkal szemben.
- Hideg, téli időszakokban a meghűlések és fertőzések esélyének csökkentésére, illetve betegség utáni lábadozáskor.
- Krónikus gyulladások, bakteriális vagy gombás fertőzések esetén.
- Tavaszi fáradtság, levertség és koncentráció hiány esetén.
- Emésztőrendszeri panaszokkal élőknek és idősebb korosztálynak, a tápanyagok csökkent mértékű felszívódása esetén.
Hogyan támogatják a fermentált élelmiszerek az egészségünket?
A fermentálás egy ősi erjesztési folyamat, amit az élelmiszeripar tömegtermelése egy időre elfelejtetett azt emberekkel. Ma a fermentálás reneszánszát éli. Ez elsősorban a bélmikrobiom kutatásoknak köszönhető.
Azt találták, hogy a fermentált termékeknek más a tápértékük, a fermentációs folyamat során a mikroorganizmusok és enzimek kifejtette hatásnak köszönhetően. Továbbá, hogy a fermentált élelmiszerek fogyasztása színesíti és gyarapítja a bélmikrobiom hasznos baktériumait, ami az egész szervezet egészségét befolyásolja, mivel:
- A bélmikrobiom kétirányú kommunikációt tart fenn az aggyal oda-vissza hatva egymásra, az agytörzstől egészen a hasi részig lenyúló bolygóidegen és ingerület átvivő anyagokon keresztül.
- A bél-agy tengely kommunikáció részesei: az immunrendszer (citokinekekkel), az idegrendszer (neurotranszmitterekkel) és a hormonrendszer (hormonokkal, bélpeptidekkel).
- A bélmikrobiomban található az immunsejtek 80%-a és ott zajlik a neurotranszmitterek (dopamin, szerotonin és norepinefrin) termelésének zöme, mely a belet a szervezet legnagyobb endokrin szervévé teszik.
Így a bélmikrobiom egyensúlyzavara hatással van a gondolkodásunkra, viselkedésünkre és képes hangulatingadozásokat vagy immunrendszeri zavarokat előidézni, az agy pedig felborítani a bélmikrobiom és a hormonok egyensúlyát vagy rontani a helyes immunválaszokat és ezzel emésztőrendszeri vagy éppen autoimmun panaszokat előidézni.