Főmenü Termékeink
Blog

11 ok a C+D3+K2 vitamin étrendi dúsítása mellett!

Címkék: Vitaminok
Szerkesztő: Somogyi Rita

A tökétes kombináció a közérzeted javítására!

3 alapvitamin, melyek testünk minden rendszerét és funkcióját befolyásolják! A tabletták 1000mg C-vitamin mellett, 2000 NE D3-vitamint, természetes K2-vitamint, citrus bioflavonoidokat és csipkebogyó kivonatot is tartalmaznak! 

 alapvitamin, melyek testünk minden rendszerét és funkcióját befolyásolják
szinergikus összetevők erősítik egymás hatását, az immunrendszer, az idegrendszer, a szív és a csontok egészségére.  A tabletta folyamatos felszívódású, és egyenletes hatóanyag leadása, laboratóriumi vizsgálatokkal igazoltMagyar feldolgozású termék.  

11 ok a C+D3+K2 – vitamin étrendi dúsítása mellett

 • légző- és immunrendszer támogatása
 • krónikus fáradtság legyűrése
 • fizikai erőnlétet és sportteljesítmény fokozása
 • memória működés javítása
 • szív egészsége
 • érrendszer (artériák és vénák) erősítése
 • izmok és idegek normál működése
 • csontok erősítése és egészsége
 • jókedv, a jó közérzet, hangulatjavítás
 • haj, bőr és körmök szépsége, táplálása (lásd K2-vitamin ránctalanítás)

C+D3+K2 – vitamin, a tökéletesen jó közérzet kellékei

Ha megnöveled szervezeted C-vitamin, D3-vitamin és K2-vitamin szintjét, akkor garantálni tudom, hogy határozottan jobban fogod érezni magad!  Miért van ez így? Mert mindhárom tápanyagnak messzemenő és szignifikáns hatása van számos különböző területre az egész szervezetben. Úgy is mondhatnám a C+D3+K2 – vitaminok, a kirobbanó jó közérzet alapkellékei!

 • 1000 MG ANTIOXIDÁNS C-VITAMINNAL
 • BIOAKTÍV D3-VITAMINNAL
 • TERMÉSZETES, FERMENTÁLT K2-VITAMINNAL (MK-7)
 • ÚJ TECHNOLÓGIA! SZINERGISTA ÖSSZETEVŐK!
 • NYÚJTOTT FELSZÍVÓDÁSÚ TABLETTA
 • LABORBAN BEVIZSGÁLT, MEGBÍZHATÓ TERMÉK!
 • IGAZOLT RETARD HATÓANYAGLEADÁS!
  - 1 óra elteltével vizsgált hatóanya kioldódásának átlaga: 43,28%
  - 6 óra elteltével vizsgált hatóanyag kioldódásának átlaga: 85,28%
 • Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert.

1. A D3– vitamin

Például a D3-vitamin kedvezően befolyásolja génjeink több mint 10%-át, képes epigenetikusan befolyásolni és szabályozni – le- és felkapcsolni – az egészségünket befolyásoló géneket.

A D3-vitamin hatása

Ma már tudjuk, hogy a D3-vitamin hormonként működik testünkben, és minden szerv, illetve szervrendszer működésébe beleszól. Utóbbinak az az oka, hogy szinte minden sejtünknek szüksége van D3-vitaminra, egészséges működéséhez.

Az utóbbi idők legtöbb kutatási eredményével rendelkező vitamin, nem véletlenül lett az egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítő tápanyag, hiszen az egészséges immunrendszeren és hormonális rendszeren át a csontritkulásig és mozgásfunkciók javításáig, számos betegség megelőzésében játszhat és játszik szerepet. A D3-vitamin hatásának érvényesülését azonban, további 2 tápanyag; a K2-vitamin és a C-vitamin is befolyásolja.

2. A K2– vitamin

A K2-vitaminnak drámai szerepe van a csontok erejének megőrzése és az artériák tisztán tartása szempontjából!  A K2-vitamint, vagy menakinont a gyomor-bél traktus belsejében levő baktériumok állítják elő; a K2 egyenesen a véredények falába, a csontokba, és - a májon kívül - szövetekbe kerül.

A K2 vitamin hatása

Biológiai szerepe, hogy távol tartja a kalciumot az ereidtől, a lágy szöveteidtől, és azt benntartja a csontjaidban, fogaidban. A legújabb kutatások szerint a bélbaktériumok által termelt K2 mennyisége kevésnek bizonyul az egészség fenntartásához, és táplálkozással is csak a szükségesnek mintegy 10%-át, vagy még ennél is kevesebbet veszünk fel. Ez pedig kevés az optimális egészség, a csontsűrűség eléréséhez és a szív egészségének javításához, vagy éppen a bőrfiatalításhoz. 

Érdekes ugyanis, hogy fokozott K2-vitamin fogyasztás következtében kevésbé leszünk ráncosak, mert a K2-vitamin megakadályozza, hogy a kalcium lerakódjon a rugalmas rostokban. Amikor az elasztin, a bőr rugalmasságát biztosító fehérje nem ütközik felhalmozódott kalciumba, továbbra is biztosítja a sima és ránctalan bőrt.

3. A C– vitamin

A C-vitamin csapatot alkot a D3- és K2-vitaminnal.

Növeli biohasznosulásukat, és fokozza élettani hatásukat, legyen szó az immunrendszer-, a csontok-, a porcok-, a szív- és érrendszer egészségéről, a bőr és kötőszövet szépségéről, vagy éppen közérzetünk javításáról.

A C-vitamin hatása

Az érelmeszesedés bármelyik stádiumában hatásos a C-vitamin antioxidáns ereje, pótlása csökkenti a DNS sejtszintű károsodását, ami az első lépés a különböző betegségek kialakulása felé. Elősegíti a szabad gyökök semlegesítését és komplex védelmet biztosít a zsír anyagcsere következtében keletkező toxikus vegyületekkel szemben. 


D3-vitamin és autoimmun betegségek

A D-vitamint összefüggésbe hozták az autoimmun betegségek alacsonyabb kockázatával, például autoimmun pajzsmirigy, 1-es típusú cukorbetegség és sokízületi gyulladás.

D-vitamin receptorokat az immunrendszerben is találtak, az olyan sejteken, mint a limfociták, és összefüggést találtak autoimmun betegségekkel, különösen a pajzsmirigy betegségeivel. Más autoimmun betegségekben - például SM, autoimmun hepatitisz, pikkelysömör és lupusz – szenvedőknél is gyakoribb a D-vitamin hiány. Egy 2015-ös meta-analízis megállapította, hogy az autoimmun pajzsmirigybetegségben szenvedők nagyobb valószínűséggel D-vitamin hiányosak.

C+D3+K2 – vitaminok és osteoarthrosis

Az osteoarthrosis az arthritis leggyakoribb formája; annak a porcszövetnek a megbetegedése, amely a csontok végén, az ízületek között párnaként védi a csontokat az egymáshoz dörzsölődéstől.  Amikor a porc elkopik, a csontok végei közvetlenül összeérnek, és ettől a csonton kinövés keletkezhet, abnormálisan megkeményedhet, begyulladhat és fáj.  A csontok sérülékenyebbek lesznek, és könnyebben törnek.

Az osteoarthrosist gyakran „kopásos” arthritisnek is nevezik, mivel általában fokozatosan alakul ki, hosszú éveken keresztül, sokszor az egészségtelen életmód, például szegényes táplálkozás, elhízás és intenzív, ismétlődő mozdulatokkal járó fizikai munka, illetve bizonyos sporttevékenységek következtében. Az osteoarthrosis valamilyen trauma vagy sérülés következtében is kialakulhat. 

 • A C-, D- és K2-vitaminok segíteni tudnak az osteoarthrosis megelőzésében, illetve képesek mérsékelni annak hatásait.

 • A C-vitamin elősegíti a testszövetek kialakulását, védelmét és helyreállítását, és ennek eredményeképpen segít megelőzni a betegséget vagy enyhíteni az osteoarthrosis súlyosságát.
 • A C-vitamin segíti a szervezetet a kollagén előállításában. A kollagén az ízületek közötti porcszövet részét képezi, amely kipárnázza a csontok végeit. Elegendő C-vitamin nélkül a szervezet nem képes megfelelően pótolni és karban tartani a kollagén szövetet, és ez vezethet a porckopáshoz.

 • A C-vitamin ugyanakkor antioxidánsként segít megvédeni a testi sejteket a szabad gyököktől. Ha megvédjük a testi sejteket a szabad gyökökkel szemben, egyúttal az osteoarthrosis ellen is védekezünk. 

 • A D3-vitamin és a K2-vitamin együttesen gondoskodnak a csontok egészségéről, ami nagyon fontos az osteoarthrosis távoltartása szempontjából. A D3-vitamin erősíti a csontokat, mivel segíti a kalcium felszívódását.A K2-vitamin abban segít, hogy a kalcium a csontokba kerüljön, és segít megelőzni a csontok kalciumvesztését. A K2-vitamin oda irányítja a kalciumot, ahol a szervezetnek szüksége van rá – a csontokba -, és segít megakadályozni, hogy ott halmozódjon fel a testünkben, ahol nem szeretnénk, például a vérben és az erekben.

Tudtad?

 • A D3-vitamint ez idáig, mintegy 10 000 kutató tanulmányozza.

 • A túlsúlyos embereknek több D3-vitaminra van szükségük, mivel ez a tápanyag zsírban oldódik, és a sok testzsírban elvész a vitamin jótékony hatása. 

 • Ha valaki D3-vitamin tablettát szed, fontos, hogy ugyanakkor K2-vitamint is szedjen. Ez azért van, mert a két vitamin szinergiában fejti ki hatását. K2 nélkül a D-vitamin sem tud optimálisan működni.

 • Krónikus fáradtság és szív-érrendszeri panaszok esetén ezt a 3 alaptápanyagot (C+D3+K2), érdemes még szerves magnéziummal is kiegészíteni, mely ásványi anyag szintén kutatások tárgya volt, és kiderült, hogy alacsony szintje minden második embert érint. Ugyanakkor a magnézium számos biokémiai működéséhez szükséges, így hiánya nem csak tüneteket produkál, de meglévő tüneteink, és betegségeink sem enyhíthetők nélküle. 

 • Bizonyos betegségekkel küzdő emberek még hajlamosabbak a K2-vitamin hiányra. Idetartozik pl. a: cöliákia, cisztás fibrózis, és az epepangás.

 • Az új ránctalanító stratégia? Kutatások azt is kimutatták, hogy azok az emberek, akik nem tudják feldolgozni a K2-vitamint, idő előtt ráncosodni kezdenek (Gheduzzi, Boraldi, et al. 2007). Mivel a K2-vitaminnak nagy szerepe van a bőr rugalmasságának megőrzésében, ez lehet a jövő szépségvitaminja, melynek hatását a C-vitamin és a D-vitamin is fokozza.  

 • A K2-vitamin felszívódása, akárcsak a többi zsírban oldódó tápanyagé (A-, D- és E-vitamin), attól függ, mennyire egészségesen működik a máj, az epe és az emésztés. Vitaminhiány nagyobb valószínűséggel fordul elő emésztési problémákkal, például lisztérzékenységgel vagy irritábilis bélszindrómával küzdő embereknél, illetve olyanoknál, akik bél bypass műtéten estek át, mivel mindezek a betegségek növelik annak valószínűségét, hogy a zsír nem szívódik fel rendesen a szervezetükben. 

 • A K2-vitamin mennyiségét a kor előre haladtával növelni kell, mint annyi más tápanyagét. Idősebb felnőtteknek a kívánt hatás elérése érdekében több tápanyagra van szükségük. 

 • A fáradtság egy nagyon általános és szubjektív tünet, ami sok betegséggel lehet összefüggésben, de az alacsony D3-vitaminszint gyakori a fáradtságra panaszkodó betegeknél. Mivel vannak D-vitamin receptorok az agyban, a D-vitamin pótlás hatással van a neurotranszmitterekre, többek között a dopaminra és a szerotoninra, amelyek hatással vannak az ember hangulatára.
Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: 10 dolog, amit a C-vitaminról tudnod kell!
Blog bejegyzések: 10 dolog, amit a C-vitaminról tudnod kell!
Blog bejegyzések: 11 ok, hogy miért fogyassz D-vitamint!
Blog bejegyzések: 11 ok, hogy miért fogyassz D-vitamint!
Blog bejegyzések: A D-vitamin hiány tünetei és a D-vitamin bevitel előnyei!
Blog bejegyzések: A D-vitamin hiány tünetei és a D-vitamin bevitel előnyei!
Nézz körül a webáruházunkban

Szerves C por - Gyömbéres-citromos vegán C-vitamin. 60 adag, Natur Tanya®

2 715 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 2 715 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.