A monodiéta véget ért. A 4-5.héten a salaktalanítás továbbra is folytatódik, de színesítjük a tápanyagok palettáját, melyeket az első 3 hét alatt „kipucolt” testünk, hatékonyan épít be sejtszinten.
A napi gabona adagot 15dkg-ra, a csíra mennyiségét 1 evőkanálra vesszük vissza, melyek 3 étkezést biztosítanak, így 2 étkezést az újonnan felvett élelmiszerekkel helyettesítünk;
- Hidegen sajtolt olajok az omega zsírsavak miatt (napi 2 evőkanál, pl.: szőlőmagolaj, lenmagolaj, mandulaolaj). - a terméknevekre kattintva tovább tudsz olvasni. :-)
- Natur joghurt a probiotikumok miatt (napi 125gr, kefír nem!).
- Saláták (napi 15-25 dkg) a klorofill tartalom miatt.
- Nyers és párolt zöldségek (napi 10dkg)
- Puffasztott gabonák (puffasztott amarant mag, puffasztott quinoa, puffasztott köles), illetve
- Kukorica- köles- vagy durumlisztből készült tészták a változatos rostanyagok okán (napi 10dkg)
A felvett, új élelmiszereket naponta változtassuk, pl: első nap reggelire és vacsorára saláta, hidegen sajtolt olajjal leöntve és puffasztott gabonával megszórva reggelire, majd napközben főzött gabonák 3 részletben. Másnap a reggeli 2 evőkanál zabpehelynatur joghurtba keverve, majd a nap további részében, főzött gabonák 3 részletben, párolt zöldségekkel, napraforgó csírával, vacsorára saláta szőlőmagolajjal nyakon öntve.
Mintaétrend: választott gabonánk a quinoa vagy más néven indiánköles, amit brokkolival készítünk el, választott csíránk a pikáns póréhagyma csíra.
- Reggeli: Durumbúza tészta, ami kiváló salátaalap, ízesítsd fűszeres joghurtos öntettel, párolt zöldségekkel
- Tízórai: Párolt zöldséges quinoa
- Ebéd: Párolt zöldséges quinoa
- Uzsonna: ugyanaz ami a reggeli
- Vacsora: Párolt zöldséges quinoa
Na és persze az 5 alapszabály, amit mindig be kell tartani!