Szőlőmagliszt - Prémium minőségben

Ez a liszt, szőlőmagok mikroőrlésével készült, ami azért különleges eljárás, mert a mikroőrlési technológiának köszönhetően a vitaminok és ásványi anyagok teljes mértékben, a termékben maradnak, és azok könnyebben és gyorsabban is szívódnak fel a szervezetben.

szolomagliszt-szolohej-mikroorlemeny-anatur-etkek.jpg

Vagyis a mikroőrlésnek köszönhetően egy teljesen új alapanyag jön létre, ami minőségében is egy új végterméket jelent. Nevezetesen ebben az esetben a 100 mikron méretű részecskék biztosítják, a szőlőmag lisztben lévő antioxidánsok (flavonoidok, polifenolok és procianidinek) valamint az értékes nyomelemek (kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas) nagyobb mennyiségét, könnyű emészthetőségét és tökéletes felszívódását.  A liszt antioxidáns kapacitása: 3,3 mM, míg tiszta antocianin tartalma: 93,6 mg, 100 grammra tehetően. 

Villányi vörös szőlőmag

A liszt alapanyagául villányi vörös szőlő magok szolgáltatnak. A mikroőrlést követően a lisztet sokoldalúan használhatjuk fel, külsőleg és belsőleg is.

orlemeny-liszt-szolohej-szolomag.jpg

 •  Rosttartalma elősegíti az emésztést
   
 •  Antioxidánsai érvédő hatásúak, támogatják a szív-és érrendszer egészségét
   
 •  Összetevői hozzájárulnak az egészséges immunrendszer kialakításhoz és
   
 •  Általánosan javítják a mindennapi jó közérzetet és erőnlétet
   
 •  Támogatja az egészséges koleszterinszint elérését
   
 •  Segíthet megelőzni illetve kontrollálni az elhízással összefüggő anyagcsere betegségeket
   
 •  Támogatja a máj egészségét
   
 •  Külsőleg mézzel, illetve vízzel keverve arcpakolást készíthetünk belőle, mely felfrissíti, szépíti a bőrt.

Felhasználása

Keverhető turmixba, müzlibe, teába, kávéba, fogyasztható kefirrel, joghurttal, vagy mézzel elkeverve. Ugyanakkor segíti az élesztő munkáját is, így kenyérfélékhez, süteményekhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható. Paleolit étrendbe is beilleszthető!

mikroorlemeny-szolomag-magliszt-mikroorlemeny.jpg

Mi az a szőlőmag liszt?

 • A szőlőmag liszt a szó legszorosabb értelmében nem liszt, hanem egy gluténmentes, finom por, ami fogyasztható önmagában, vagy egyéb lisztekkel elkeverve.
   
 • Ha egyéb lisztekkel keverjük, akkor egy tápanyagokban gazdagabb, könnyebben emésztető és gazdagabb íz világú végterméket kapunk, kenyeret, gabonaszeleteket, lángost, ropikat, stb. süthetünk segítségével.
   
 • A szőlőmag lisztet smoothikba is lehet tenni, és levesek sűrítésére és ízük gazdagítására is használható.
   
 • A szőlőmagliszt dúskál sejtvédő antioxidánsokban, magas a rostanyag tartalma és ásványokban is gazdag. Többféle szőlőmag liszt is van, és mindegyiknek kicsit más az íze és a színe, attól függően, hogy milyen szőlőből származik, pl. chardonnay, cabernet sauvignon, merlot, villányi stb., illetve milyen őrléssel készül.

szolomagliszt-szolomag-mikroorlemeny.jpg

Szőlőmag liszttel sütni?

Ez nem azt jelenti, hogy a szőlőmag lisztet a hő nem befolyásolja. Sőt, ha ezzel sütünk, alacsonyabb hőmérsékletre kell kapcsolnunk. Tanulmányok kimutatták, hogy magasabb hőmérsékleteknél - 180 fölött, hosszabb idő alatt - csökkenhet a liszt antioxidáns hatása, bár nem minden téren. Például a katechin és az epicatechin (erőteljes szabadgyök gátlók) hatása magas hőfokon csökkent, ellenben a gallocatechin és a galluszsav (amelyek hatása nem olyan erőteljes) szintje növekedett.

A szőlőmagból készült lisztek új kutatási korszakot jelentenek a táplálkozástudományban, és más maglisztek antioxidáns hatásait is vizsgálják.

A szőlőmag liszt a reformkonyha nélkülözhetetlen eleme, próbálja ki Ön is!

Novel food összetevő

Az élelmiszergyártók sokféle felhasználási módot megvizsgáltak, hogyan használhatnák a szőlőmag lisztet antioxidánsként és a tápérték növelésére a virsli előállítása során. Mivel viszonylag hőstabil és erőteljesen antioxidáns hatású, megvizsgálták azt is, hogy a szőlőmag lisztek mennyire képesek csökkenteni a sütőipari termékekben az akrilamid képződést.

Az akrilamid potenciálisan rákkeltő anyag, amely megtalálható a különböző meleg, szénhidrátban gazdag élelmiszerekben, és az egyik tanulmány szerint a proanthocianidinben gazdag szőlőmag liszt csökkentette legjobban ezt a káros anyagot.

Összetevők:
antioxidáns kapacitás: 3,3 mM/100g
tiszta antocianin tartalom : 93,6 mg/ 100g

Felhasználási javaslat: Javasolt fogyasztási javaslat: napi 1-2 teáskanálnyi mennyiség.
Külsőleg is használható!

Tápanyagok/hatóanyagok 100 g  
Antioxidáns kapacitás 3,3 mM
Tiszta antocianin tartalom 93,6 mg
Energia (kJ/kcal) 554/133 g
Zsír 8,16 g
Szénhidrát 0,24 g
Keményítő  
Fehérje 12,71 g


Kiszerelés: 250g

Származási hely: Magyarország

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.