VÖRÖS SZŐLŐMAG ŐRLEMÉNY (SZŐLŐMAGLISZT) – Natur Tanya® Prémium minőség 300 mikron szemcseméret 250g
Szőlőmagliszt - Prémium minőség
Évek óta folynak kutatások a szőlőmag tápanyagairól, melynek legértékesebb antioxidánsa az OPC, ami gyulladáscsökkentő, szíverősítő és érrendszert védő tulajdonságokkal rendelkezik. A szőlőmagliszt értékes élelmi rostokat is tartalmaz, melynek prebiotikus hatása van a mikrobiomra és ezen keresztül dolgozik a jó emésztés mellett, a zsírmáj és hasi elhízás ellen is.
Az összetevők gátolják a patogén baktériumok szaporodását, és javítják az ellenálló képességet. A szőlőmagliszt ásványi anyagokat is tartalmaz, ezek közül a legjelentősebbek: kalcium, magnézium, szelén és cink.
Szőlőmagliszt - 300 mikron méretű részecskékkel
Annak érdekében, hogy a magokból a hatóanyagokat a legnagyobb mennyiségben előhívják: darálnak és szitálnak. A cél az, hogy a végtermék szemcsemérete maximum 300 mikron legyen. Nevezetesen ebben az esetben a 300 mikron méretű részecskék biztosítják, a szőlőmag lisztben lévő OPC antioxidánsok, valamint az értékes nyomelemek (főként: kalcium, magnézium, szelén, cink) nagyobb mennyiségét, könnyű emészthetőségét és tökéletesebb felszívódását szervezetünk számára.
Vörös szőlőmag
A liszt alapanyagául szolgáló vörös szőlő magok a mikroőrlést követően, sokoldalúan felhasználható őrleménnyé válik, külsőleg és belsőleg is!
- Rosttartalma elősegíti az emésztést
- Antioxidánsai érvédő hatásúak, támogatják a szív-és érrendszer egészségét
- Összetevői hozzájárulnak az egészséges immunrendszer kialakításhoz és
- Általánosan javítják a mindennapi jó közérzetet és erőnlétet
- Támogatja az egészséges koleszterinszint elérését
- Segíthet megelőzni illetve kontrollálni az elhízással összefüggő anyagcsere betegségeket
- Támogatja a máj egészségét
- Külsőleg mézzel, illetve vízzel keverve arcpakolást készíthetünk belőle, mely felfrissíti, szépíti a bőrt.
A Szőlőmagliszt felhasználása
Keverhető turmixba, müzlibe, teába, kávéba, fogyasztható kefirrel, joghurttal, vagy mézzel elkeverve. Ugyanakkor segíti az élesztő munkáját is, így kenyérfélékhez, süteményekhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható. Paleolit étrendbe is beilleszthető!
Mi az a szőlőmagliszt?
- A szőlőmag liszt a szó legszorosabb értelmében nem liszt, hanem egy gluténmentes, finom por, ami fogyasztható önmagában, vagy egyéb lisztekkel elkeverve.
- Ha egyéb lisztekkel keverjük, akkor egy tápanyagokban gazdagabb, könnyebben emésztető és gazdagabb íz világú végterméket kapunk, kenyeret, gabonaszeleteket, lángost, ropikat, stb. süthetünk segítségével.
- A szőlőmag lisztet smoothikba is lehet tenni, és levesek sűrítésére és ízük gazdagítására is használható.
- A szőlőmagliszt dúskál sejtvédő antioxidánsokban, magas a rostanyag tartalma és ásványokban is gazdag. Többféle szőlőmag liszt is van, és mindegyiknek kicsit más az íze és a színe, attól függően, hogy milyen szőlőből származik, pl. chardonnay, cabernet sauvignon, merlot, villányi stb., illetve milyen őrléssel készül.
Szőlőmagliszttel sütni?
Ez nem azt jelenti, hogy a szőlőmaglisztet a hő nem befolyásolja. Sőt, ha ezzel sütünk, alacsonyabb hőmérsékletre kell kapcsolnunk. Tanulmányok kimutatták, hogy magasabb hőmérsékleteknél - 180⁰ fölött, hosszabb idő alatt - csökkenhet a liszt antioxidáns hatása, bár nem minden téren. Például a katechin és az epicatechin (erőteljes szabadgyök gátlók) hatása magas hőfokon csökkent, ellenben a gallocatechin és a galluszsav (amelyek hatása nem olyan erőteljes) szintje növekedett.
A szőlőmagból készült lisztek új kutatási korszakot jelentenek a táplálkozástudományban, és más maglisztek antioxidáns hatásait is vizsgálják.
A szőlőmag liszt a reformkonyha nélkülözhetetlen eleme, próbáld ki Te is!
Novel food összetevő
Az élelmiszergyártók sokféle felhasználási módot megvizsgáltak, hogyan használhatnák a szőlőmag lisztet antioxidánsként és a tápérték növelésére a virsli előállítása során. Mivel viszonylag hőstabil és erőteljesen antioxidáns hatású, megvizsgálták azt is, hogy a szőlőmag lisztek mennyire képesek csökkenteni a sütőipari termékekben az akrilamid képződést.
Az akrilamid potenciálisan rákkeltő anyag, amely megtalálható a különböző meleg, szénhidrátban gazdag élelmiszerekben, és az egyik tanulmány szerint a proanthocianidinben gazdag szőlőmag liszt csökkentette legjobban ezt a káros anyagot.
Összetevők: 100% vörös szőlőmagliszt (Vitis vinifera L.).
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia: 1007 KJ/246 kcal |
Zsír: 4,2 g - amelyből telített zsírsavak: 0,6 g |
Szénhidrát: 7 g - amelyből cukrok: 6,1 g |
Rost: 66,9 g |
Fehérje: 11,6 g |
Só: |
Polifenol: 1610 mg |
Nyomokban DIÓFÉLÉKET, MUSTÁRMAGOT, SZEZÁMMAGOT, KUKORICÁT tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvöshelyen tárolandó!
Nettó tömeg: 250 g
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.
probaljatok ki a az szolomag olajat is