Figyelem! Most 2+1 Akció, kattints a részletekért >>>

Világszabadalommal védett szemvitamin!

Ez a szemvitamin azért különleges, mert az éleslátásért felelős hatóanyagokat
(lutein ’20mg/kapszula!’,taurin, szelén, C-vitamin és citrus bioflavonoidok), Világszabadalommal védett, kelátkötésű, és sejtszinten hasznosulószerves cinkkel (ALBION® Zinc Chelazome®) rögzítették a tökéletes biohasznosulás érdekében.

A szabadalomnak (ALBION® Zinc Chelazome®) olyan szemvitamint köszönhetünk, ami

 • garantálja az összetevők biztos eljutását a sárgafoltig
   
 • garantálja az összetevők sejtszintű biohasznosulását

A szinergikus összetevők együttesen semlegesítik a retinát károsító anyagokat, erősítik a látást, csökkenti a makula-degeneráció veszélyét, védik szemeinket a veszélyes UV sugárzástól, és a  szabad gyököktől.

lutein-vasarlas-webaruhaz.jpg

Szemtáplálékok: lutein + cink + antioxidánsok 

Mondok, 6 érvet mellette

 1. hozzájárulnak az éleslátás javításához

 2. csökkentik a makula-degeneráció veszélyét

 3. óvnak a káros környezeti tényezőktől, pl.: UV-sugárzás

 4. fokozzák a szabad gyökök elpusztításáért felelős enzimek tevékenységét

 5. közvetlenül a szemlencsében fejtik ki védő hatásukat

 6. semlegesítik a retinát károsító anyagokat

Különösen ajánlott

 • ha túl rövid a kezed, amiben a könyvet tartod

 • ha fátyolos a TV vagy monitor kép

 • ha jellemző Rád a homályos látás és szemfáradtság

 • ha a családban előfordult látásromlás és/vagy cukorbetegség

lutein-szemvitamin.jpg

A macula lutea, azaz a sárgafolt

egy pár milliméter pont a retinán, ahol a  legsűrűbben találhatók látóideg-végződések, feladatuk az éles látás létrehozása, ez a terület felel a tiszta és minőségi látásért.

A sárgafoltban a lutein a legfontosabb pigment, mely a szemretina központi részén helyezkedik el. A retinát károsító oxidáló anyagok az, ún. „szabad gyökök”, melyek környezeti, életmódbeli hatásokra keletkeznek.

Luteina® bio-complex összetevői ezeket a szabad gyököket semlegesítik a retinában, a szem fényérzékeny részében. Elnyelik a nap káros ibolyántúli sugarait, és az elektromágneses sugárzást. 

Csökkentik a makula-degeneráció veszélyét, ami a látásvesztés egyik fő oka, megelőzik a szemlencse károsodását, így például a szürke hályog kialakulását. A mechanizmust alkotó antioxidáns elemek; lutein, cink, taurin, szelén, C-vitamin és bioflavonoidok, mely elemek, elengedhetetlenek szemeink egészséges működéséért, növelik a látószervek védelmét és védenek a szembetegségekkel szemben.

Macula-degeneráció (más néven: Sárgafolt-elfajulás)

Ez a szembetegség amelyet a retina egy részének sorvadása okoz, az 50 éves kor után fellépő vakság leggyakoribb oka. A betegség elleni harcban az oxidációt gátló anyagoké, az antioxidánsoké a főszerep.

lutein,szemvitamin,makula, degeneracioA makuladegeneráció a degeneratív retinabetegségek csoportos neve, ennek során a központi (centrális) látás fokozatosan és fájdalommentesen romlik, befolyásolva azt a képességünket, hogy lássuk az apró, kidolgozott részleteket; hogy vezetni tudjunk; és hogy képesek legyünk arcokat felismerni. Minél előbb észlelik a betegséget, annál jobb (/több) látást lehet megőrizni.

Kezelési lehetőségekkel, életmódváltással (pl.: az alacsony glikémiás idexű étrend csökkenti a makuladegeneráció kockázatát), és retinát károsító anyagokat semlegesítő, célzott tápanyagokkal (Luteina® bio-complex összetevők) a folyamat lelassítható vagy megállítható, attól függően, hogy mely fázisáról és mely típusáról beszélünk (száraz, nedves és másfélék).

A makuladegenerációnak mind a nedves, mind a száraz formája a retinális pigment epitheliumban kezdődik (RPE), ez a retina alatti sejtréteg. Az RPE felelős az oxigén, a cukor és más alapanyagok továbbításáért a retinába, és a hulladékanyagok kiszórásáért a vérdedényekbe (ezek a véredények a „choroidok”).

A makuladegeneráció akkor történik, amikor ez a „hulladékgyűjtés” lerobban és a retinából kapott szemét felhalmozódik az RPE-ben. Ezt a lerakódást, sárga pöttyök formájában a szemorvosok könnyedén észreveszik.

Ahogy a makuladegeneráció előrehalad, látásvesztés/látásromlás történik: vagy az RPE sejtek halála miatt, vagy pedig azért, mert az RPE sejtek nem tudják megakadályozni a véredényeket abban, hogy belenőjenek a retinába.

A makuladegeneráció kezdeti szakaszában, amikor a lerakódás először megjelenik, talán nem észlelsz semmi baljóslatút és talán még normális a látásod. Ez még a legjobb szakasz a betegség azonosítására.

A szemeid a kamerához nagyon hasonló módon működnek. A lencsék, a szemed eleje, a retinán lévő képre fókuszálnak, amely a szemed hátsó részén fekszik. A retina a kamerában lévő „filmként” viselkedik. A kép a retinából kerül kiküldésre a látóidegen keresztül és az agyunk értelmezi.

A makula a retina legközepe. Ezt a szöveget a makuládat használva olvasod. Ez felelős a centrális, részletes látásodért.  Ez felelős a képességért, hogy olvasol, hogy megkülönböztetsz arcokat, hogy autót vezetsz és bármilyen más tevékenységért, amely kifinomult látást követel meg.

A perifériás retinád adja azt a képességed, hogy formákat látsz, és ez felel a nagyjábóli vagy perifériás látásodért.

Kockázati tényezők:

 • Kor: A makuladegeneráció összefüggésben áll a korral, Ausztráliában az 50 feletti népességből, minden 7. embert érinti.

 • Családtörténet: Ha előfordult a családban, 50% esélye van a kialakulásának.

 • Dohányzás: A dohányosok és azok, akik dohányoztak, háromszor nagyobb valószínűséggel lesznek érintettek a makuladegenerációtól.

Csökkentsd a kockázatot:

A génjeidet vagy az életkorodat nem tudod megváltoztatni, de csökkentheted a makuladegeneráció kockázatát illetve lelassíthatod a betegség előrehaladását, életmódváltással és kiegyensúlyozott vegyes étrended kiegészítéseként célzott szemvédő tápanyagokkal, amit a Luteina® bio-complex szemvitamin biztosít.

Szem-idegrendszer-máj

Az emberi szervezet általános állapota és a látás minősége egyenes arányban van egymással, szoros összefüggést mutatnak az idegrendszeri és szervi, különösen a máj egészségével. A magzati fejlődésnél is látható, hogy a szem, az emésztőrendszer és az idegrendszer mentén helyezkedik el. Az idegrendszer minden szervrendszerrel kapcsolatban áll, ezért az íriszdiagnosztika segítségével a szervezet állapota diagnosztizálást nyerhet. 

Célzott tápanyagokkal a látászavarok javíthatók, a szembetegségek megelőzhetők lennének, ha szervezetük számára biztosítanánk a megfelelő tápanyag összetevőket. A kúraidők betartásával a látás minőségének javulása, akár 2 dioptria is lehet! A látászavarok különösen érintik a monitor előtt dolgozókat és a televízió előtt ülőket, továbbá a cukorbetegeket. 

A szürke hályog

Kialakulásának oka, hogy a szemben keletkező reaktív oxigéngyökök károsítják a szemlencse rostjait felépítő fehérjéket. Ezt a folyamatot akadályozzák meg Luteina® bio-complex összetevők.

A Világszabadalom egyedülálló tulajdonsága, hogy képes biztonságosan eljuttatni a szemlencséhez a luteint és a kísérő antioxidáns összetevőket, hogy ott szinergikus védő hatásukat kifejthessék.

Az ALBION® Zinc chelazome® szabadalom

Ez egy olyan Világszabadalom, ami a kelátkötésű, szerves cinkről szól. Egy olyan technológiát foglal magában, ahol a cink molekuláris súlyát csökkentik, és kovalens kötést hoznak létre, hogy az így kapott szerves és test azonos tápanyagot a szervezet, sejtjei szintjén hasznosíthassa. 

Az ásványok stabilitást ugyanis az eltérő pH-érték befolyásolja, kelátolással, az egész pH-tartományban stabil állapotot kölcsönzünk a cinknek. A hagyományos ásványok széttörnek az emésztési folyamat kezdetén, azért hogy keresztülhaladhassanak a bélfalon. Az instabil kelátok is széttörhetnek ennél a pontnál, felfedve a nyers, ionizált ásványt.

Ebben az esetben a töltött, szabad elektronok blokkolják egymás felszívódását vagy más tápanyagokkal kombinálódva olyan vegyületet alkotnak, melyek nem szívódnak fel. 

Az ionizációs folyamat kontrolálásának eredménye egy olyan cink vegyület, mely semleges (nem hordoz elektromos töltést). Az olyan ásványok, melyek elektromosan töltöttek akcióba léphetnek olyan összetevőkkel,- mint a fitátok és egyéb ellentétes töltésű molekulák.
Az olyan ásványi vegyületek pedig melyek elektromosan töltöttek egyben reaktívak is.

Ezzel az aminosavas dipeptid  kötéssel  (2 kötött aminosav) rendelkező cinkkel, egy olyan szerves vegyületet kaptunk, amely a hatóanyagok biohasznosulását a maximumra növeli, miközben önmaga is erős antioxidáns hatást fejt ki.

Köszönhetően stabil szerkezetének, könnyedén eljutatja a bélig a hatóanyagokat és viszi tovább azokat a bélfalon keresztül felszívódva a sejtek szintjére. Az út közben, melyet bejárnak, ellenállók maradnak a különböző pH-értékekkel és egyéb felszívódást gátló tápanyag összetevőkkel szemben.

Az ALBION® CINK aminosav kelát előnye:

 • Megakadályozza a felszívódást gátló egyéb tápanyag-összetevők hatásait,

 • Kémiailag stabil,

 • A bélben szívódik fel

 • Ellenáll a gyomor savas pH-jának

 • Kíméletes az emésztőrendszerben, nem okoz irritációt

Az ásványok kelátolása, tökéletes sejtszintű felszívódást eredményez. A kelátkötés a maximális biohasznosznosulás, a maximális bio- reakcióképesség új módja.

Cink szabadalom a látás javításában;

a cink az egyik legfontosabb antioxidáns szereppel bíró ásványunk (a másik a szelén). Minél rosszabbak az ökológiai körülmények, annál nagyobb mennyiségű cinkre van szüksége a szervezetnek (pl.: kilúgozott földek).

A cink nélkülözhetetlen a retinol (A vitamin) retinállá történő átalakulásának folyamatai során, mely a retina látópigmenseinek képződéséhez szükséges. A cink védelmi funkciója, hogy fokozza a szabad gyökök elpusztításáért felelős enzimek tevékenységét.

A cink, az antioxidáns enzimek

szükséges kofaktora, nélkülözhetetlen elem a folyamatban. A mechanizmust alkotó antioxidáns elemek; lutein, cink, taurin, szelén, C-vitamin és bioflavonoidok szinergikusan növelik a sárgafolt pigment sűrűségét és csökkentik a makula degeneráció rizikóját, lassítják a kifejlődését és az előrehaladott makula degeneráció romlásának ütemét.

Összetevők  
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban  / 1 kapszula
Lutein (100 mg of 20% lutein extraktum) 20 mg
Taurin 200 mg
Citrus bioflavonoidok 40% 50 mg
C¬-vitamin 30 mg (37,5%*)
Kelátkötésű Cink ALBION® Zinc Chelazome® szabadalom 37.5 mg
ebből Zinc 7.5 mg (75%*)
Szelén 30 μg (54%*)


*NRV%- ajánlott menniység

Felhasználási javaslat: napi 1 kapszula, étkezés után. 
A termék alkalmazása 12éves kortól ajánlott.
Minimumkúra-maximumkúra: 30-90 napos minimumkúra, 90-180 napos maximumkúra a probléma fokának függvényében. 

Kiszerelés: 30 kapszula
OÉTI: 9847/2011

Most 2+1 Akcióban! Mit jelent ez?

2-t fizetsz, 3-at kapsz! A termék 4110 Ft-ba kerül, de ha most 2 db-ot vásárolsz, akkor mi +1-et INGYEN helyezünk a csomagba. Így az akcióval a termék darabonkénti értéke máris 2740 Ft-ra csökken!

Ha élnél az akcióval, semmi mást nem kell tenned, mint:

 1. a kosárgomb melletti darabszámos mezőbe páros számokat írni. Ugyanis a páratlan számokat automatikusan INGYEN CSOMAGOLJUK! Vagyis minden második termék után 1-et, INGYEN kapsz tőlünk. 4 db után 2-t, 6 db után pedig 3-at …és így tovább.

 2. Ezt követően nyomj a kosár gombra, majd

 3. jön a „tovább a rendeléshez” gomb, ahol véglegesítheted a rendelésed. (Véglegesítés előtt arra is van lehetőséged, hogy a „Telefonos visszaigazolást kérek” szolgáltatás melletti mezőt kipipáld. Ilyenkor a kollégáink visszahívnak, tanácsot adnak, és személyre szólóan egyeztetnek Veled!)

Vissza a lap tetejére >>>

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.