Főmenü Termékeink
Termékek

Világszabadalommal védett szemvitamin, az éleslátásért! Luteina® bio-complex. 20mg lutein/kapszula.

Cikkszám: 5901330003936
Világszabadalommal védett szemvitamin, az éleslátásért! Luteina® bio-complex. 20mg lutein/kapszula.
2+1 Akció
Készlet információ: Rendelhető
4 680 Ft
Bővebben a termékről

Figyelem! Most 2+1 Akció, kattints a részletekért >>>

Világszabadalommal védett szemvitamin!

Ez a szemvitamin azért különleges, mert az éleslátásért felelős hatóanyagokat
(lutein ’20mg/kapszula!’,taurin, szelén, C-vitamin és citrus bioflavonoidok), Világszabadalommal védett, kelátkötésű, és sejtszinten hasznosulószerves cinkkel (ALBION® Zinc Chelazome®) rögzítették a tökéletes biohasznosulás érdekében.

A szabadalomnak (ALBION® Zinc Chelazome®) olyan szemvitamint köszönhetünk, ami

 • garantálja az összetevők biztos eljutását a sárgafoltig
   
 • garantálja az összetevők sejtszintű biohasznosulását

A szinergikus összetevők együttesen semlegesítik a retinát károsító anyagokat, erősítik a látást, csökkenti a makula-degeneráció veszélyét, védik szemeinket a veszélyes UV sugárzástól, és a  szabad gyököktől.

lutein-vasarlas-webaruhaz.jpg

Szemtáplálékok: lutein + cink + antioxidánsok 

Mondok, 6 érvet mellette

 1. hozzájárulnak az éleslátás javításához

 2. csökkentik a makula-degeneráció veszélyét

 3. óvnak a káros környezeti tényezőktől, pl.: UV-sugárzás

 4. fokozzák a szabad gyökök elpusztításáért felelős enzimek tevékenységét

 5. közvetlenül a szemlencsében fejtik ki védő hatásukat

 6. semlegesítik a retinát károsító anyagokat

Különösen ajánlott

 • ha túl rövid a kezed, amiben a könyvet tartod

 • ha fátyolos a TV vagy monitor kép

 • ha jellemző Rád a homályos látás és szemfáradtság

 • ha a családban előfordult látásromlás és/vagy cukorbetegség

lutein-szemvitamin.jpg

A macula lutea, azaz a sárgafolt

egy pár milliméter pont a retinán, ahol a  legsűrűbben találhatók látóideg-végződések, feladatuk az éles látás létrehozása, ez a terület felel a tiszta és minőségi látásért.

A sárgafoltban a lutein a legfontosabb pigment, mely a szemretina központi részén helyezkedik el. A retinát károsító oxidáló anyagok az, ún. „szabad gyökök”, melyek környezeti, életmódbeli hatásokra keletkeznek.

Luteina® bio-complex összetevői ezeket a szabad gyököket semlegesítik a retinában, a szem fényérzékeny részében. Elnyelik a nap káros ibolyántúli sugarait, és az elektromágneses sugárzást. 

Csökkentik a makula-degeneráció veszélyét, ami a látásvesztés egyik fő oka, megelőzik a szemlencse károsodását, így például a szürke hályog kialakulását. A mechanizmust alkotó antioxidáns elemek; lutein, cink, taurin, szelén, C-vitamin és bioflavonoidok, mely elemek, elengedhetetlenek szemeink egészséges működéséért, növelik a látószervek védelmét és védenek a szembetegségekkel szemben.

Macula-degeneráció (más néven: Sárgafolt-elfajulás)

Ez a szembetegség amelyet a retina egy részének sorvadása okoz, az 50 éves kor után fellépő vakság leggyakoribb oka. A betegség elleni harcban az oxidációt gátló anyagoké, az antioxidánsoké a főszerep.

lutein,szemvitamin,makula, degeneracioA makuladegeneráció a degeneratív retinabetegségek csoportos neve, ennek során a központi (centrális) látás fokozatosan és fájdalommentesen romlik, befolyásolva azt a képességünket, hogy lássuk az apró, kidolgozott részleteket; hogy vezetni tudjunk; és hogy képesek legyünk arcokat felismerni. Minél előbb észlelik a betegséget, annál jobb (/több) látást lehet megőrizni.

Kezelési lehetőségekkel, életmódváltással (pl.: az alacsony glikémiás idexű étrend csökkenti a makuladegeneráció kockázatát), és retinát károsító anyagokat semlegesítő, célzott tápanyagokkal (Luteina® bio-complex összetevők) a folyamat lelassítható vagy megállítható, attól függően, hogy mely fázisáról és mely típusáról beszélünk (száraz, nedves és másfélék).

A makuladegenerációnak mind a nedves, mind a száraz formája a retinális pigment epitheliumban kezdődik (RPE), ez a retina alatti sejtréteg. Az RPE felelős az oxigén, a cukor és más alapanyagok továbbításáért a retinába, és a hulladékanyagok kiszórásáért a vérdedényekbe (ezek a véredények a „choroidok”).

A makuladegeneráció akkor történik, amikor ez a „hulladékgyűjtés” lerobban és a retinából kapott szemét felhalmozódik az RPE-ben. Ezt a lerakódást, sárga pöttyök formájában a szemorvosok könnyedén észreveszik.

Ahogy a makuladegeneráció előrehalad, látásvesztés/látásromlás történik: vagy az RPE sejtek halála miatt, vagy pedig azért, mert az RPE sejtek nem tudják megakadályozni a véredényeket abban, hogy belenőjenek a retinába.

A makuladegeneráció kezdeti szakaszában, amikor a lerakódás először megjelenik, talán nem észlelsz semmi baljóslatút és talán még normális a látásod. Ez még a legjobb szakasz a betegség azonosítására.

A szemeid a kamerához nagyon hasonló módon működnek. A lencsék, a szemed eleje, a retinán lévő képre fókuszálnak, amely a szemed hátsó részén fekszik. A retina a kamerában lévő „filmként” viselkedik. A kép a retinából kerül kiküldésre a látóidegen keresztül és az agyunk értelmezi.

A makula a retina legközepe. Ezt a szöveget a makuládat használva olvasod. Ez felelős a centrális, részletes látásodért.  Ez felelős a képességért, hogy olvasol, hogy megkülönböztetsz arcokat, hogy autót vezetsz és bármilyen más tevékenységért, amely kifinomult látást követel meg.

A perifériás retinád adja azt a képességed, hogy formákat látsz, és ez felel a nagyjábóli vagy perifériás látásodért.

Kockázati tényezők:

 • Kor: A makuladegeneráció összefüggésben áll a korral, Ausztráliában az 50 feletti népességből, minden 7. embert érinti.

 • Családtörténet: Ha előfordult a családban, 50% esélye van a kialakulásának.

 • Dohányzás: A dohányosok és azok, akik dohányoztak, háromszor nagyobb valószínűséggel lesznek érintettek a makuladegenerációtól.

Csökkentsd a kockázatot:

A génjeidet vagy az életkorodat nem tudod megváltoztatni, de csökkentheted a makuladegeneráció kockázatát illetve lelassíthatod a betegség előrehaladását, életmódváltással és kiegyensúlyozott vegyes étrended kiegészítéseként célzott szemvédő tápanyagokkal, amit a Luteina® bio-complex szemvitamin biztosít.

Szem-idegrendszer-máj

Az emberi szervezet általános állapota és a látás minősége egyenes arányban van egymással, szoros összefüggést mutatnak az idegrendszeri és szervi, különösen a máj egészségével. A magzati fejlődésnél is látható, hogy a szem, az emésztőrendszer és az idegrendszer mentén helyezkedik el. Az idegrendszer minden szervrendszerrel kapcsolatban áll, ezért az íriszdiagnosztika segítségével a szervezet állapota diagnosztizálást nyerhet. 

Célzott tápanyagokkal a látászavarok javíthatók, a szembetegségek megelőzhetők lennének, ha szervezetük számára biztosítanánk a megfelelő tápanyag összetevőket. A kúraidők betartásával a látás minőségének javulása, akár 2 dioptria is lehet! A látászavarok különösen érintik a monitor előtt dolgozókat és a televízió előtt ülőket, továbbá a cukorbetegeket. 

A szürke hályog

Kialakulásának oka, hogy a szemben keletkező reaktív oxigéngyökök károsítják a szemlencse rostjait felépítő fehérjéket. Ezt a folyamatot akadályozzák meg Luteina® bio-complex összetevők.

A Világszabadalom egyedülálló tulajdonsága, hogy képes biztonságosan eljuttatni a szemlencséhez a luteint és a kísérő antioxidáns összetevőket, hogy ott szinergikus védő hatásukat kifejthessék.

Az ALBION® Zinc chelazome® szabadalom

Ez egy olyan Világszabadalom, ami a kelátkötésű, szerves cinkről szól. Egy olyan technológiát foglal magában, ahol a cink molekuláris súlyát csökkentik, és kovalens kötést hoznak létre, hogy az így kapott szerves és test azonos tápanyagot a szervezet, sejtjei szintjén hasznosíthassa. 

Az ásványok stabilitást ugyanis az eltérő pH-érték befolyásolja, kelátolással, az egész pH-tartományban stabil állapotot kölcsönzünk a cinknek. A hagyományos ásványok széttörnek az emésztési folyamat kezdetén, azért hogy keresztülhaladhassanak a bélfalon. Az instabil kelátok is széttörhetnek ennél a pontnál, felfedve a nyers, ionizált ásványt.

Ebben az esetben a töltött, szabad elektronok blokkolják egymás felszívódását vagy más tápanyagokkal kombinálódva olyan vegyületet alkotnak, melyek nem szívódnak fel. 

Az ionizációs folyamat kontrolálásának eredménye egy olyan cink vegyület, mely semleges (nem hordoz elektromos töltést). Az olyan ásványok, melyek elektromosan töltöttek akcióba léphetnek olyan összetevőkkel,- mint a fitátok és egyéb ellentétes töltésű molekulák.
Az olyan ásványi vegyületek pedig melyek elektromosan töltöttek egyben reaktívak is.

Ezzel az aminosavas dipeptid  kötéssel  (2 kötött aminosav) rendelkező cinkkel, egy olyan szerves vegyületet kaptunk, amely a hatóanyagok biohasznosulását a maximumra növeli, miközben önmaga is erős antioxidáns hatást fejt ki.

Köszönhetően stabil szerkezetének, könnyedén eljutatja a bélig a hatóanyagokat és viszi tovább azokat a bélfalon keresztül felszívódva a sejtek szintjére. Az út közben, melyet bejárnak, ellenállók maradnak a különböző pH-értékekkel és egyéb felszívódást gátló tápanyag összetevőkkel szemben.

Az ALBION® CINK aminosav kelát előnye:

 • Megakadályozza a felszívódást gátló egyéb tápanyag-összetevők hatásait,

 • Kémiailag stabil,

 • A bélben szívódik fel

 • Ellenáll a gyomor savas pH-jának

 • Kíméletes az emésztőrendszerben, nem okoz irritációt

Az ásványok kelátolása, tökéletes sejtszintű felszívódást eredményez. A kelátkötés a maximális biohasznosznosulás, a maximális bio- reakcióképesség új módja.

Cink szabadalom a látás javításában;

a cink az egyik legfontosabb antioxidáns szereppel bíró ásványunk (a másik a szelén). Minél rosszabbak az ökológiai körülmények, annál nagyobb mennyiségű cinkre van szüksége a szervezetnek (pl.: kilúgozott földek).

A cink nélkülözhetetlen a retinol (A vitamin) retinállá történő átalakulásának folyamatai során, mely a retina látópigmenseinek képződéséhez szükséges. A cink védelmi funkciója, hogy fokozza a szabad gyökök elpusztításáért felelős enzimek tevékenységét.

A cink, az antioxidáns enzimek

szükséges kofaktora, nélkülözhetetlen elem a folyamatban. A mechanizmust alkotó antioxidáns elemek; lutein, cink, taurin, szelén, C-vitamin és bioflavonoidok szinergikusan növelik a sárgafolt pigment sűrűségét és csökkentik a makula degeneráció rizikóját, lassítják a kifejlődését és az előrehaladott makula degeneráció romlásának ütemét.

Összetevők  
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban  / 1 kapszula
Lutein (100 mg of 20% lutein extraktum) 20 mg
Taurin 200 mg
Citrus bioflavonoidok 40% 50 mg
C¬-vitamin 30 mg (37,5%*)
Kelátkötésű Cink ALBION® Zinc Chelazome® szabadalom 37.5 mg
ebből Zinc 7.5 mg (75%*)
Szelén 30 μg (54%*)


*NRV%- ajánlott menniység

Felhasználási javaslat: napi 1 kapszula, étkezés után. 
A termék alkalmazása 12éves kortól ajánlott.
Minimumkúra-maximumkúra: 30-90 napos minimumkúra, 90-180 napos maximumkúra a probléma fokának függvényében. 

Kiszerelés: 30 kapszula
OÉTI: 9847/2011

Most 2+1 Akcióban! Mit jelent ez?

2-t fizetsz, 3-at kapsz! A termék 4680Ft-ba kerül, de ha most 2 db-ot vásárolsz, akkor mi +1-et INGYEN helyezünk a csomagba. Így az akcióval a termék darabonkénti értéke máris 3120Ft-ra csökken!

Ha élnél az akcióval, semmi mást nem kell tenned, mint:

 1. a kosárgomb melletti darabszámos mezőbe páros számokat írni. Ugyanis a páratlan számokat automatikusan INGYEN CSOMAGOLJUK! Vagyis minden második termék után 1-et, INGYEN kapsz tőlünk. 4 db után 2-t, 6 db után pedig 3-at …és így tovább.

 2. Ezt követően nyomj a kosár gombra, majd

 3. jön a „tovább a rendeléshez” gomb, ahol véglegesítheted a rendelésed. 

Vissza a lap tetejére >>>

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.


Kapcsolódó blogbejegyzések

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
2020.03.25 15:33
5/5
Kedves Szabóné Pánovics Krisztina!

Nem, nem erősíti fel a rosacea tüneteit a citrus-bioflavonoid. A bioflavonoidok gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható növényi vegyületek, a legtöbb esetben éppen nekik köszönhetjük a növények előnyös tulajdonságait. Többek között a C-vitamin is a természetben nem tiszta aszkorbinsavként van jelen, hanem bioflavonoid ágyban. Így a Luteina® vitaminban ezek a bioflavonoidok segítik a C-vitamin felszívódását.
A C-vitamin pedig rosacea esetén alapkiegészítő, akárcsak a 95 % OPC-re standardizált szőlőmag kivonat.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Ligethy Kyra
2020.01.02 13:09
0/5
Köszönöm szépen! Megnèzem! Üdv: Ligethy Kyra
Somogyi Rita
2020.01.02 12:35
5/5
Kedves Ligethy Kyra!

A Luteina szemvitaminnal való étrend-kiegészítés csak 12 éves kortól javasolt. Ettől el lehet térni, ha a gyermekorvos vagy szakorvos másként dönt. Addig is figyelmetekbe ajánlom a mikronizált fekete áfonya kivonatot, mely szintén egy természetes szemvitamin, és már 6 éves kortól fogyaszthatják a gyerkőcök is.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Ligethy Kyra
2019.12.31 14:41
0/5
Èrdeklõdni szeretnèk, hogy kisfiamnak adhatom-e, màjusban lesz 11 èves!
Somogyi Rita
2019.12.13 17:32
5/5
Kedves Nyitra Józsefné!

A Luteina® szabadalommal védett szemvitamin ára 4.755 Ft. Viszont a kapszula elérhető 2+1 akcióban is, vagyis, ha 2 darabot vásárolsz, mi a 3.-at ingyen adjuk. Így egy doboz ára: 3.170 Ft-ra csökken.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Nyirati Józsefné
2019.12.12 18:17
0/5
Kedves Somogyi Rita!
Melyik a helyes ár, a szemvitaminnál? 4755.? 4110.?
Köszönöm.
Somogyi Rita
2019.06.03 15:19
5/5
Kedves Vágó Vivien!

Nincs akadálya annak, hogy Spirulina kúrád mellett belekezdj a Luteina fogyasztásába is. Egy óra különbséggel, nyugodtan beveheted a két kiegészítőt.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Vágó Vivien
2019.05.31 00:36
0/5
Kedves Somogyi Rita! Önöktől rendeltem spirulina-t, amivel ket hete meg is kezdtem a kúrámat (az ajanlott napi 3x1 szemet), érdeklődnék, hogy ezt a szemvitamint szedhetem e párhuzamosan vele? Ha igen, akkor a napi egy szem Luteinat beszedhetem-e egyszerre az egyik spirulina tablettaval vagy tartsak kis (egy-ket ora) szunetet koztuk? Köszönöm :)
Somogyi Rita
2019.01.05 12:04
5/5
Kedves Varga Orsolya! Mi az, hogy! Sőt, ha ezzel a szemvitaminnal végigvittél egy 3 hónapos kúrát, újabb kúrát ajánlok, nagy dózisú, fermentált hialuronsav kiegészítővel.

Ez a szemvitamin azért is érdekes, mert szabadalommal védett, aminek az a lényege, hogy kelátkötésű cinkhez (ALBION® Zink Chelazome®) rögzítették a szemvédő tápanyagokat. Ezek a lutein (amiből a szervezetünk képes zeaxanthint is szintetizálni), a taurin, a cirus bioflavonoidok, a C-vitamin, és a szelén. Ez a technológia a garancia arra, hogy az összetevők biztonságosan eljutnak a sárgafoltig, és ott együttesen ki is fejtik jótékony hatásaikat.

A hialuronsav szintén megtalálható a szemben, az üvegtesti folyadékban, és formát és jellegzetességeket biztosít a szemnek. Az első hialuronsavat tartalmazó gyógyszert szemműtétekhez fejlesztették ki, kifejezetten a szürke- és zöldhályog műtéteknél való alkalmazásra: ezzel gyorsították fel a műtét utáni gyógyulási folyamatot. A hialuronsav hozzájárul látásunk javításához, hiszen ahogy öregszünk, úgy csökken a hialuronsav mennyisége a szem szöveteiben. Mivel a hialuronsav síkosítja a szem szöveteit, rendkívül hasznos a szemszárazságtól szenvedők részére, és ajánlott mindenkinek, aki idejének zömében, monitor előtt ül.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Varga Orsolya
2019.01.03 09:14
0/5
Pár éve rövidlátás miatt lézeres szemműtétem volt. Műtét után használható a vitamin? Köszönöm!
mariann0008
2018.11.08 11:15
5/5
Nagymamámnak most is vittem egy kúrával. Nagyon sokat segített neki.
Lajos Erzsébet
2018.09.13 10:25
5/5
kiváló termék, mióta szedem, nem romlott tovább a látásom
sereszsuzska
2018.06.21 12:35
5/5
100 csillag sem lenne elég. Tegnap voltam szemorvosnál kontroll vizsgálaton. Mióta betartom belőle a kúrákat, és rendesen szedem, nem romlott a látásom. Pedig előtte minden vizsgálatnál ezt jelezték.
Somogyi Rita
2018.05.13 17:27
5/5
Köszönöm észrevételét kedves Vitovszki Szilárd!

A nem egyértelmű megfogalmazást, már javítottam is;
napi 1 kapszula, étkezés után -ra.

Tisztelettel: Somogyi Rita
Vitovszki Szilárd
2018.05.13 13:25
0/5
Nem egészen világos számomra, hogy mennyi is a napi adag.
Egy kapszula főétkezések után, az azt akarja jelenteni, hogy háromszor egy kapszula naponta, vagy csak(mint arra a doboz tartalma is utal 30 kapszula) egy kapszula naponta? Előre is köszönöm, ha valaki megtisztel a válasszal!
Fábián Viki
2017.12.13 11:00
0/5
Nagyon fontos lenne a megelőzés, de azt látom, hogy még mindig a legtöbben csak betegségre akarják szedni.
Somogyi Rita
2017.10.21 16:42
5/5
Kedves Kerekes Róbert!

Nekünk csak Budapesten van üzletünk, a VI. kerület Oktogon tér 4. szám alatt, immár 27 éve. Viszont az általunk forgalmazott termékeket minden gyógynövény üzlet és gyógyszertár le tudja rendelni a forgalmazótól, a Natur Tanya® nagykereskedéstől közvetlenül, ahogy mi is tesszük.

Azt pedig sajnos nem tudom, hogy más üzletben vagy gyógyszertárban milyen áron és akcióban érhető-e el.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita


tundecs
2017.10.20 12:09
5/5
en is egesznap terhelem a szemem meghozza durvan. meggyozetetek a megelozessel, mondjuk mondta mar doki is, hogy lassan biztos romlani fog a szemem es lehetne tenni ellene.
Kerekes Róbert
2017.10.19 16:44
0/5
Gyógyszertárban kapható ez a
készítmény, és ott is van akcióban?
Ecseri István
2017.10.19 11:42
5/5
Remélem nem baj hogy idézni fogok, de szerintem nyugodtan leírhatnának olyat is, hogy „Egy 1999-es amerikai felmérés tanulsága szerint már három hónap alatt kimutatható volt a luteinben gazdag étrend előnye a makula degenerációban szenvedő páciensek körében.” És itthon szinte egyáltalán nem visszük be a kellő mennyiséget belőle.
pápaizoli
2017.10.13 16:03
0/5
Azon gondolkozom, hogy ha sikerül átvinni az egész főnökségen akkor elkezdjük irodai szinten felajánlani az alkalmazottaknak, hogy a cég kifizeti nekik, ha gondolják és szedni szeretnék. Az egész napi monitor előtti munka hosszútávon biztosan nem jó, akármilyen profi gépekkel dolgozunk. Én csinálom a kúrákat és ráadásul jó eredménnyel. Hosszú idő óta este is tudok még könnyezés nélkül filmet nézni.
Babus
2017.10.09 09:12
5/5
ajánlom, mert jó!
Kocsis Laura
2017.06.01 13:20
5/5
Két doboznál járok és nem viszket a szemem állndóan. köszi nektek, már nagyon idegesítő volt
lévai lilla
2017.05.24 06:45
5/5
nagyon meg vagyok elégedve, a többi terméket is ki fogom próbálni :)
mark feedman
2017.05.24 06:43
5/5
használom már egy ideje, tényleg segít!
Kata Kiss
2017.05.19 06:50
5/5
végigcsináltam egy kúrát, határozottan kevésbé fáj a szemem!
hajós csenge
2017.05.19 06:49
5/5
nagyon hatásos!
Jeneiné Kovács Margit
2017.04.27 17:40
0/5
Ma kezdtem el
székely
2017.04.24 14:36
5/5
EGY HÓNAPJA SZEDEM DE MÁR ÉRZEM A HATÉKONYSÁGÁT
Szitás Virág
2017.04.21 13:32
5/5
Kötelezeővé tenném minden számítógépnél dolgozónak!!!
Szitás Virág
2017.04.19 16:31
5/5
Egész nap gép előtt ülök és nagyon fáj a szemem már délután, a fájdalom enyhült és már elmúlt a vörösdés is, pedig vsak 2 hónapja használom. Isteni ez a kapszula!
Dobornkai Anita
2017.04.11 11:01
5/5
egész nap a montitor előtt ülök szóval nem volt kérdés hogy csomagban viszem. elsőre nem volt egyértelmű, hogy ahhoz 2-őt kell a kosárba tennem, de szerencsére nagyon segítőkészek!
dinaedina
2017.04.03 09:51
5/5
egész nem kijelzőket nézek, én is hatásosnak tartom.
kiss marcsi
2017.02.23 09:21
5/5
fél éve kezdtem el használni, nagyon elégedett vagyok! irodai munkához szerintem nagyon fontos
Rudolf Rita
2017.01.17 15:22
5/5
Kedves Anikó!
Nem is kérdés! A szemeinknek fontos vitaminokkal számos látásbetegség javítható és megelőzhető lenne, de ha már zavarok keletkeztek a látásban, a vitaminpótlás szinte kötelező! Ebben a szemvitaminban pedig olyan vitaminokat és hatóanyagokat találsz, amelyek egymás hatását felerősítve segítik a retinát szembeszállni a környezeti tényezők (helytelen étrend, élvezeti szerek) illetve a lelki stressz által keletkező szabad gyökökkel. Az eredmény; javuló látásképesség és védelem, legyen szó üvegtesti homályról, homályos látásról, makula degenerációról, vagy csak arról, hogy sokat ülünk a monitor előtt és gyorsabban fárad el a szemünk. Üdvözlettel; Rudolf Rita
Szűcs Anikó
2017.01.17 13:22
0/5
Üvegtesti homályra jó lehet a készítmény?
balázs
2017.01.03 12:43
5/5
kezdodo szurkehalyog a 65 éves apamnal ket honap alatt igazoltan elmult es csak ezt szedte!!
Boronkai Ildikó
2016.11.18 15:19
5/5
szerencsére nekem nem kell használni, anyukámnál viszont úgy néz ki hogy megállt a szeme továbbromlása hályoggal küszködünk már egy ideje.
orsolya black
2016.10.06 10:19
5/5
ez komoly? van ilyen vitamin? ide vele azonnal :)) az utóbbi időben elkezdett romlani a szemem és attól tartok ezt részben a monitorbámulás is okozhatta, veszek ma egyet hátha javul a helyzet.
dina
2016.08.29 09:24
5/5
Ezt mindenkinek ki kell próbálnia aki sokat ül gép előtt!
kiss marcsi
2016.07.12 11:26
5/5
A kommenteket olvasgatva úgy döntöttem, hogy használni kezdem én is :)
viki11
2016.05.17 10:54
5/5
Egy ideje használom már, mert a monitortól mindig lett a szememben estére keresztben egy ilyen bevérzett piros csík, és kicsit ráparáztam. Ebéd után szoktam munkahelyemen megenni egy szemet, és megszűnt ez a bevérzés, meg az esti szemfáradtság is.
Török Zs_
2016.05.03 09:34
5/5
Anyámnak vittem belőle mert hallottam hogy hályogra is jó meg javit a látáson, meglátjuk a vak is aszonta...
András Mihályné
2016.03.17 11:26
5/5
Már ritkábban homájosodik be a látásom, mint mielöt használtam.
karottati
2016.02.04 16:53
5/5
Elégedett vagyok vele, teljesen megnyugodott a fájós szemem.
gregorkriszti
2015.11.16 14:38
5/5
Határozottan javult a látásom és már nem fáj a szemem. Eddig 1 dobozzal szedtem be, de folytatni fogom, mert nagyon jó!
Edina Yes
2015.08.27 09:00
5/5
Köszi, nem LÁTtam :-)
Piroska
2015.08.26 16:50
5/5
Itt írják ( http://szemvitamin-vilagszabadalommal.anatur.hu ) lejebb, a „Lutein és éleslátás” résznél: „A lutein egy színes, pirosas-narancssárga színű karotinoid vegyület.” stb.
Edina Yes
2015.08.26 12:17
5/5
Apámnak volt mindig problémája a szemével, nemtudom érdemes-e kipróbálnia. Mi az a Lutein (vagy Luteina) egyáltalán?
krisztian28
2015.07.10 13:06
5/5
Anyukámnak vettem meg mert szürkehályogos a szeme. Tudom hogy nem mulasztja el de legalább lassabban romlik a szeme..
Kiss T Béla
2015.05.13 09:28
5/5
bevált! javult tőle a látásom és elmúlt az idegesítő szúró viszkető érzés is benne. örülök hogy megtaláltam, köszönöm!
Markokram
2015.04.03 16:07
5/5
Észrevettem hogy valami nem stimmelt a szememmel, és gyorsan elkezdtem szedni a szemvitamint. Szerintem még időben kaptam észbe, mert két hét alatt teljesen rendbejött. Jobban belegondolva azon csodálkozom, hogy csak most sokallt be a szemem, akkora teher van rajta. Egyrészt gondok vannak a cukrommal, másrészt évtizedek óta számítógép előtt dolgozom és persze esténként ott ülök a laptop előtt. A kettő között pedig kocsival jövök megyek, vezetek..
Karoly
2015.03.12 09:14
5/5
Nekünk nagyon jók a tapasztalataink vele az irodában. Munkámból adódóan sok időt töltök számítógép előtt, és érzem, hogy estére már fáj a szemem. Kontaktlencsés vagyok ami rátesz még egy lapáttal. Az irodában én kezdtem először szedni a Luteina szemvitamint. Felüdülés volt az előzőekhez képst, tényleg védi a szemet. Most már minden kollégám veszi és nekik is használ.
_Gabor_
2015.02.05 15:31
5/5
Egész nap gép előtt ülök.a nap végére nekem is totál kiütötte a szemem a monitor. Nincs baj a látásommal, nem kell szemüveg mégis szörnyen elfáradt a szemem. Hétköznap hazafelé teljes ködfátyol, hétvégente kicsit javult, de avégén már a fejem is fájt tőle. A kollégám ajánlotta ezt a szemvitamint, és igaza is volt, mert nekem minden ilyen tünetem elmúlt.