Főmenü Termékeink
Vásárlói visszajelzések

Vásárlói vélemény: Szerves krómmal – 14 kiló IR mellett

Újabb sikertörténettel érkeztünk! Ivett úgy tért be hozzánk az üzletbe, hogy inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála, és a fogyáshoz keresett segítséget. A Szerves krómot javasoltuk számára. 2-3 hónappal később elégedetten tért vissza hozzánk.

Vásárlói vélemény: Szerves krómmal – 14 kiló IR mellett

„2-3 hónappal ezelőtt javasoltátok, hogy próbáljam ki a Natur Tanya® Szerves krómot, miután enyhe inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam, és fogyni szerettem volna.

Elkezdtem a krómot, és érezhetően megszűnt az édesség iránti vágy! Így már könnyebb volt változtatni az étrenden is: teljesen gluténmentes, tejmentes és cukormentes étrendre tértem át. Ezalatt a 3 hónap alatt 14 kilót fogytam, és javultak a vércukor értékeim is! Nagyon köszönöm az ajánlást!”

Mi köszönjük Ivett, hogy megosztottad véleményed a Szerves krómról, gratulálunk az eredményhez!

Az inzulinrezisztencia a cukorbetegség előszobája! Tegyél ellene!

Az inzulin a cukoranyagcserében lát el nagyon fontos szerepet. Ahhoz, hogy a sejtjeink energiát adó cukorhoz (glükózhoz) jussanak, inzulinra van szükség. Az inzulin „fogja kézen” a glükózt, és viszi a sejtekhez.

Inzulinrezisztencia esetén ebben a folyamatban támad zavar. A vérben magas marad a cukorszint, a sejtek nem jutnak energiához, éheznek, a hasnyálmirigy egyre több inzulint fog termelni, szénhidrát-anyagcsere zavar alakul ki, ami könnyen cukorbetegségbe csaphat át.

Inzulinrezisztencia és szerves króm

A Szerves króm az egyik legfontosabb tápanyag inzulinrezisztencia esetén, ugyanis hozzájárul a vércukorszint egyensúlyához!

A krómfogyasztás 5 előnye:

  1. javítja az inzulinra adott sejtválaszt.
  2. hozzájárul a vércukorszint egyensúlyához
  3. kiveszi a részét a test zsírtartalmának csökkentésáből
  4. segíti a normál zsír és szénhidrát anyagcserét.
  5. csökkenti az édesség utáni vágyat is  

Mit tehetsz még?

  • Csökkentsd le a szénhidrátokat! És ne csak a mennyiségüket, a minőségüket is válogasd meg! A legjobb, ha van egy szakember által összeállított személyre szabott étrendet, főleg az elején. Hamar bele fogsz jönni, hogy miből és mennyit ehetsz. 
  • Növeld a jó zsír és rostfogyasztást! A prebiotikus rostok és Omega zsírsavak kulcsfontosságúak a javuláshoz!
  • Mozogj rendszeresen! Mind cardio mozgásra, mind pedig erősítő edzésre szükség van. Az inzulinreceptorok az izomsejteken vannak, így az izomnövelés az inzulinérzékenységet is növeli! 
  • Ellensúlyozd a stresszt! Az IR kialakulásában és a tünetek súlyosbodosában is nagy szerepe van a krónikus stressznek. Tegyünk ellene, hogy javulást érhessünk el!

Nézd meg ezt a blogbejegyzést is! »


Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.