Tudod mi a különbség az Aloe vera italok között?
A hatóanyag tartalom!

Az Aloe vera hatásért felelős fő hatóanyaga az acemannán. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy egy Aloe végtermék milyen acemannán tartalommal rendelkezik, legalábbis akkor, ha azt szeretnénk, hogy hatása is legyen. Jobb, ha tudod, hogy azok az Aloe termékek, melyek nem tartalmaznak acemannant, nem tekinthetők valódi Aloe vera alapú terméknek. 

Tudod mi a különbség az Aloe vera italok között? A hatóanyag tartalom!

Visszaélések az Aloe termékekkel!

Sorban születnek Aloe termékek, melyek elárasztják a piacot. Te kedves vásárló pedig kellőképpen össze is lehetsz zavarodva, hogy melyik Aloe terméket válaszd. A Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács Hitelesítő programja (IASC), az Aloe termékekben lévő valódi Aloe mennyiség feltűntetésével való visszaélések miatt született meg, ezzel segítve döntésünket. 

aloe-italok-anatur-hitelesito-logo.jpg

Vásárolj minőséget, keresd a hitelesítő logót a csomagoláson!

Hogyan is várhatnánk egy Aloe terméktől élettani hatást, ha a hatóanyag tartalom nincs kimutatva? Sehogy! A Specchiasol® Aloe vera italok 8000mg/liter! acemannán tartalommal rendelkeznek. A Specchiasol® Aloe termékeinek (italok, gélek, testápoló – lásd lejjebb kapcsolódó termékek) szerves hatóanyag tartalmát az IASC, azaz a Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács igazolta. Mindig keresd a logót a csomagoláson! 

Vásárolj minőséget, keresd a hitelesítő logót a csomagoláson!

Specchiasol® Aloe italok és kozmetikai termék

  • Magas hatóanyag tartalom jellemzi őket 
  • Certifikált, literenként 8000mg acemannán jelenlét
  • Az Aloe alapanyag műtrágyát nem használó termelőtől származik
  • A termékek 5 éven át érett levelek belső géljéből készülnek
  • Nem használnak oldószereket a kivonáshoz
  • Nem adnak a termékekhez vízet, cukorot vagy alkoholt 

Így az összetevők természetesek és módosítatlanok maradnak, mintha csak most szedték volna le őket. 

Az Aloe vera természetes és széleskörű hatása

Legalább 160 féle módon ható tulajdonságú hatóanyagot társítanak az Aloéhez, melyeket 4 kategóriába lehet osztani: poliszacharidok, antrakinonok, lektinek és tápanyagok. Emellett enzimeket, szaponineket, szterint, lignint és szalicilsavat is tartalmaz.

A poliszacharidok között az acemannan a meghatározó, ami különleges immun-serkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Nyúlós állaga ideálissá teszi a gyomor- és bélnyálkahártya megvédésére és ez az ok, amiért mucoposzacharidokként is ismerik őt.

Az antrakinon származékok kettős hatást fejtenek ki a bél nyálkahártyájára: növelik a gyomor- és bélmozgást, ami cserébe elősegíti a bél ürítést és csökkenti a víz és az elektrolitok felszívódását. 

Az Aloe fahéjsavat és krizofánsavat is tartalmaz, melyek erős antibiotikus, antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonsággal bírnak, és hatékony védelmet nyújtanak olyan baktériumok ellen, mint a szalmonella, streptococcus és staphylococcus. Kimutatták a baktériumokra, például a gyomorfekélyt okozó heliobacter pylori-ra gyakorolt gátló hatásukat. 

A krizofánsav, ami egy újabb antrakinon-típusú molekula, jótékony tisztító, vizelethajtó és hashajtó hatást biztosít, továbbá epehajtó és gyomorkeserű tulajdonságú. Az Aloéban lévő fenol típusú molekulatöredéknek antioxidáns hatása van és fahéjsav származékokat, kumarin szerkezeti molekulákat, flavonoidokat, többfunkciós szerves savakat és tokoferolokat is tartalmaz. Ezek a molekulák fontos szerepet játszanak a szabad gyökök és a reaktív oxigénfajták elleni küzdelemben.

A lektinek speciális fehérjék, amik a membrán poliszacharidjaihoz kötődnek és mérgező hatásúak az idegen sejtekre. Konkrétan az Aloktin A gyulladáscsökkentő és fekélyesedés-csökkentő hatású (a gyomornedv-kiválasztás és a fekélyes sérülések mérséklésén keresztül).

Az Aloe A,C,E,D és a B csoportba tartozó vitaminokat, ásványokat és aminosavakat is tartalmaz. Az ásványianyag-tartalom különösen fontos az Aloe mindegyik változatában: vas, króm, kalcium, magnézium, mangán, foszfor, kálium, réz, nátrium, cink, és bór. Az aminosavak a fehérje építőkövei és 22 esszenciális fajtájuk van. Az Aloe mintegy 20 aminosavat biztosít, amiből 7 esszenciális: fenilalanin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, treonin és valin.

Az Aloe számos alapvető fontosságú enzimet tartalmaz: beleértve a Lipázt és Proteázt, amik a zsírok és szénhidrátok emésztését segítik, Karboxipeptidázt, ami a gyulladt szöveteken fájdalomcsillapító és gyógyító anyagként viselkedik és katalázt, ami képes felvenni a harcot a szabadgyökök képződésével, amit a hidrogén-peroxid tesz lehetővé.

A Szaponinok kitűnő fertőtlenítő anyagok és antiszeptikus, mikróbaölő és antibakteriális erővel bírnak, továbbá egyfajta emulziót alkotnak a növényben, ami segíti a növény hipokoleszterolémiáját.

Természetes, széleskörű hatás, ez jellemzi az aloe verát

A Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács Hitelesítő Programja (IASC)

az aloe termékekben (legyenek akár nyersanyagok akár késztermékek) lévő valódi aloe mennyiség feltűntetésével való visszaélések miatt született a korai 80-as években. 
Az IASC kifejlesztette a hitelesítési programját, ami lehetővé teszi az aloe termelőknek, feldolgozóknak és gyártóknak, hogy a létesítményeiket és termékeiket egy sor szigorú tesztnek és ellenőrzési programnak vessék alá, amiken ha átmennek, engedélyt kapnak az aloe és aloe termékek hitelesítésére és az IASC által felhatalmazott Hitelesítési Pecsét feltüntetésére minden termékükön és kiadványukon. Az acemannan egy természetben előforduló poliszacharid, ami megvan az aloe verában a növénytani azonosításra használatos vizsgálati eszközként. Az IASC sztendered előírja, hogy csak az acemannant vagy béta 1-4 acetilált glükomannanokat tartalmazó termékeket lehet helyesen Aloe Verának címkézni.

A Specchiasol® Aloe vera termékei  (italok, gélek, testápoló – lásd lejjebb kapcsolódó termékek)  8000mg/liter! acemannán tartalommal rendelkeznek.

Nettó térfogat: 1000 ml

Összetevők: Aloe Vera* (Aloe vera (L.) Burm. f.) 100%-os tiszta gél, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát). * IASC védjeggyel

Aloin tartalom: 0,1 mg/L. A termék elhanyagolható aloin tartalmának köszönhetően várandós és szoptatós kismamák is fogyaszthatják, valamint már 3 éves kortól fogyasztható.

Adagolási javaslat: Az ajánlott mennyiség 25 ml ital 2 alkalommal naponta magában, illetve vízben vagy gyümölcslében feloldva fogyasztva. Használat előtt jól rázza fel!

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Átlagos tápérték

Napi adagban (50 ml-ben)

100 ml-ben

Energia (kJ/kcal)

Zsír (g)

amelyből telített zsírsavak (g)

Szénhidrát (g)

amelyből cukrok (g)

Fehérje (g)

3 kJ/1 kcal (RI*:0,05%)

0 g (RI*:0%)

0 g (RI*:0%)

0 g (RI*:0%)

0 g (RI*:0%)

0 g (RI*:0%)

0,04 g (RI*:0,67%)

6 kJ/1 kcal

0 g

0 g

0 g

0 g

0 g

0,07 g

Aktív összetevők

Aloe vera gél

50 g

100 g

*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/ 2000 kcal)

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

  • A termék 3 éves kortól alkalmazható
  • A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után tartsa hűtőben és két hónapon belül fogyassza el.

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat! 

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.