Kurkuma tabletta

Ez a kurkuma kivonat a Natur Tanya®, szerves tápanyagok koncentrálva, amelyek felélesztenek! – sorozat egyik tagja. Ezek a szerves tápanyagok a népi gyógyászat és a modern technológia ötvözéséből születtek, annak érdekében, hogy a magas biohasznosulással rendelkező végterméket biztosítsanak a szervezet számára.

kurkuma-tabletta-gyulladascsokkento-e-vitamin.jpg

Ez az innovatív Magyar fejlesztés azért született meg, hogy napi egyetlenegy tablettából koncentrált kurkuma kivonathoz juss!

Mi van a kurkumában?

A kurkuma gyökerében kurkuminoidokat találunk, melyek olyan szerves vegyületek, amik erőteljes, de főként mellékhatásoktól mentes gyulladás gátlók és gyulladáscsökkentők.

A kurkuminok javítják a sejtkommunikációt 

Az emberi test, sejtek egyedi hálózatából áll, melyek a növekedés elősegítése, a betegségek kivédése, a tápanyagok feldolgozása és hormonok létrehozása érdekében kommunikálnak egymással. Ezt a testben jelen lévő jelző molekulák segítségével valósítják meg, melyek a sejtek üzenetvivőiként hatnak, folyamatosan létfontosságú információt juttatva oda-vissza. 

A kurkuminoidok közvetlenül hatnak sok ilyen jelzőmolekulára, beleértve a gyulladásos molekulákat, transzkripciós faktorokat, enzimeket, fehérje kinézist, protein reduktázokat, hordozó fehérjéket, túlélő fehérjéket, szer-ellenálló fehérjéket, adháziós molekulákat, növekedési faktorokat, receptorokat, sejtciklus szabályozó fehérjéket, kemokinokat, DNS-t, RNS-t és fémes ionokat.

gyulladascsokkento-kurkuma.jpg

12 ok a kurkuminoidok mellett: 

 • A kurkuminoidok javítják a sejtkommunikációt az egész testben
 • Nem csak gyulladáscsökkentők, de gyulladásgátlók is
 • Segíthetik az ízületi gyulladások csökkentését, különösen a váll, térd és a könyök ízületeiben
 • Enyhíthetik a reumás panaszokat, javíthatják a mozgásfunkciókat
 • Nagyszerű vérkeringést fokozók (gondoljunk rá hideg kéz és láb tüneteinél is)
 • Csökkenthetik az érelmeszesedés és a trombózis kockázatát

A kurkuminoidok többféleképpen támogatják az emésztőszerveket:

 • segítik az epesavak és a máj enzimeinek termelését
 • segíthetnek az epekövek megelőzésében
 • elősegítik az emésztést, fokozzák az epeürítést
 • jól kezelik a gyomorrontást, és a puffadásos tüneteket
 • természetes savlekötők, segítenek megfékezni a gyomorsav túltengését
 • és még a bélgörcs kialakulását is gátolhatják

Reumatoid arthritis természetgyógyász szemmel

Egy klinikai vizsgálat, ahol két reumatoid arthritises csoportot állítottak fel, és ahol az egyik csoport tagjainak naponta 1200 mg kurkumint adtak, a másiknak pedig 300 mg fenil-butazont, ugyanolyan eredményeket értek el. Az eredményeket összevetették és azt tapasztalták, hogy minkét csoportnál hasonló mértékben javultak a mozgásfunkciók, enyhültek az ízületek merevségei és a duzzanatai, ám a fenil-butazonnal ellentétben, a kurkuminnál, a napi adagok semmiféle mellékhatást nem okoztak. Vagyis hatalmas lehetőség van a kurkuma hatóanyagaiban, ám a kutatások még tovább folytatódnak.

gyulladascsokkento-szeves-kurkuma-tabletta.jpg

És a megoldás nem is ennyire egyszerű!

Autoimmun betegségeknél, mint amilyen a reumatoid arthritis is, a természetgyógyászat azonnali életmódváltást javasol. Ez pedig nem csak a táplálkozási szokások megváltoztatását jelenti. Reumatoid arthritises vásárlóim rendszeres böjtökkel (először egyedül soha nem kezdjen neki, vannak táborok, ahova be lehet jelentkezni!), lúgos táplálkozással, testmozgással, bőséges folyadékbevitellel, és olyan kiegészítő tápanyagokkal érnek el együtt javulást, mint a nagy dózisú C-vitamin, a D3-vitamin, a szelén (L-szelenometionin), a kurkuma és az ún. adaptogén gyógynövények. A terméknevekre kattintva tovább tudunk olvasni!

Természetesen, ha gyógyszeres kezelés alatt áll, akkor az orvost mindig tájékoztatni kell arról, ha étrend-kiegészítőt szeretne fogyasztani.

Egyszóval nagyszerű eredmények születnek, de orvos és orvos természetgyógyász, illetve az egyén, együtt szükségesek mindehhez! Sajnos nem úgy működik, hogy beveszek egy tablettát, és meg van oldva az egész, vagyis hangsúlyozni szeretném azt, hogy csodaszerek bizony nincsenek. A csoda mi magunk vagyunk. Az étrend-kiegészítők pedig olyan tápanyagsűrűséggel rendelkező élelmiszerek! – melyek valóban erős mankók, és melyekre nyugodtan ránehezedhetünk, és támaszkodhatunk, hogy bebicegjünk a célig, és ha már ott vagyunk, akkor ne is kelljen visszafordulni, vagyis tartósak is legyenek az elért eredmények. Így együtt kerek az egész, és mindezzel együtt lehet javítani a mindennapi életminőséget!

Összességében

A kurkuminnal való kiegészítés betegségek elkerülésének, betegségek esetén pedig a kiegészítés kitűnő módját kínálja. A mozgásszervi és keringési betegségektől kezdve a gyomor-és bélrendszer rendellenességein át. És a legjobb az, hogy relatíve olcsó. 

Tudtad?

 • Az ananászból kivont bromelin enzim segíti a kurkuminok, vagyis a kurkuma hatóanyagának felszívódását.

 • A kurkuma szájon át szedve elsődleges hatását azáltal fejti ki, hogy gátolja a test szöveteiben a gyulladáskeltő anyagok felszabadulását.

 • A kurkumát több ezer éve alkalmazzák az indiai és kínai gyógyászatban; a szélszorulástól a menstruációs zavarokig sokféle panaszt kezelnek vele.

 • Azt is feltételezik, hogy fokozza a mellékvesében a kortizon termelését, amely közvetetten segíti a gyógyulás folyamatát.

 • Igazolták, hogy heveny gyulladásos esetekben gyógyhatása egyenértékű a kortizonéval és a fenil-butazonéval, sőt velük szemben azaz előnye, hogy nincs mellékhatása.

 • A Kurkuma egyéb elnevezései: indiai sáfrány, Curcuma longa, kurkumagyökér, sárga kurkuma.

 • Az indiai sáfrány néven is ismert Curcuma longa, a currypor fő alkotóeleme.

Összetevők: Tablettánként 500mg kurkuma kivonat, 6 mg E-vitaminnal. 
Felhasználási javaslat: Általánosan ajánlott napi adag: 1-3 tabletta. Ha a kurkumát a felszívódás könnyítése érdekében bromalin enzimmel kevered, inkább két étkezés között vegyed be a készítményt.

Figyelmeztetés:

Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet! Epehajtó hatása miatt epeköves betegeknek nem javasolt. Véralvadásgátló gyógyszereket szedőknél fokozhatja a vérzések kockázatát. Terhesek nem szedhetik, az esetleges méhösszehúzó hatás miatt.

Minimumkúra-maximumkúra: Kúraszerű alkalmazása 3 hónapig javasolt. 
Kiszerelés: 60db/30-60 napi adag
OETI: 12770/2013

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.