DUPLÁZZ ÉS SPÓROLJ!

VÁSÁROLJ Most DUOPACK kiszerelésben 10% kedvezménnyel! 


Mi az a korall?

Sziklaszerű kinézete ellenére a korall egy tengeri élőlény, egész pontosan egy mikroszkopikus coelenterate (űrbélű), ami ugyanabba a családba tartozik, mint a tengeri rózsák.

Az élő korallok a tengervizet megszűrve ásványokat választanak ki külső vázuk felépítése céljából, ami a mindenki által ismert kemény, elágazó rész. Ahogy ez a váz növekszik, más korallok is rákapcsolódnak és szaporodnak, végül nagy tömbök képződnek, ezek a korallzátonyok.

no-dol-kalcium-d3-magnezium.jpg

De mi a helyzet a táplálkozási célt szolgáló korall-forrásokkal? 

A korallzátony folyamatos természetes eróziónak van kitéve, a környezetében pedig korall-homok képződik a tengeráramlatok, hullámok, hőmérséklet-ingadozások és az azt benépesítő halak miatt. Ezt hívják víz alatti korallnak, amit ma már elsősorban környezetvédelmi okokból nem gyűjtenek, hiszen a víz alatti korallgyűjtés súlyos károkat okoz a tengerfenékben: az anyagot erős szívókák veszik fel, amik a halott és elő korallt és egyéb tengeri élőlényeket, növényt és állatot egyaránt összeszednek a szelektálás bármilyen lehetősége nélkül.

Ezen kívül számításba kell vennünk, hogy a víz alatti korall nemrégiben keletkezett a szénhidrogénekkel és nehézfémekkel (higany, ólom) szennyezett tengerekben, ezért az, emberi fogyasztásra nem javasolt. 

Szárazföldi vagy fosszilis korall 

 A másik korall forrás a tenger területén kívül eső fosszilis üledékes kőzet, ami évmilliók alatt kikerült a szárazföldre a tengerszint fölé, ezt szárazföldi vagy fosszilis korallnak hívják. Fontos előnye a szárazföldi fosszilis korallnak, hogy képződése évmilliókra megy vissza, a környezetszennyezést korszakokkal megelőző időkbe.

Az ESI® Korall kalciuma; tengeri üledékekből származó fosszilis korall kivonat, melynek kinyerése nem csak a környezetet kíméli, de garantáltan mentes a nehézfém-szennyezésektől is. 

Mit tartalmaz a korall?

A korall közel 70 féle ásványi anyagot tartalmaz, ezek közül nagy mennyiségben főként; kalciumot, és a magnéziumot, melyek tökéletesen szívódnak fel, és hasznosulnak az emberi szervezetben.

A fosszilis korallokban található kalcium és magnézium funkciói szorosan kapcsolódnak össze testünk biokémiájában, számos napi biokémiai reakció és fiziológiás folyamat résztvevői, ezért mindkét ásvány nélkülözhetetlen az élethez. Tulajdonképpen a kalcium és magnézium, a nátriummal, káliummal és klórral együtt a sejtmembránok elektromos potenciáljának fenntartásában vesz részt. 

18 OK, a fosszilis korall mellett;

no-dol-korall-kalcium-nehezfem-mentes.jpg

 1. Növeli a csontsűrűséget, hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez

 2. Vádli görcs, izomrángás, izomgörcs megszűntetéséhez

 3. Bázikus ásványokat tartalmaz, melyek lúgosítanak

 4. Megköti a savakat, refluxosoknak is tökéletes kiegészítő

 5. Ingerlékenység, izgatottság csillapítására, idegsejtek épségének megóvásához

 6. Fáradtság elűzéséhez, hangulat javítására

 7. Gyulladásos bélbetegségek esetén

 8. PMS - Premenstruációs tünetegyüttes kiegészítő kezeléséhez

 9. Klimax tüneteinek enyhítésére

 10. Egészséges szívműködéshez

 11. Magas vérnyomás csökkentésére

 12. Kismamák ásványi anyag pótlásához

 13. Hormonális rendszer szabályozásához

 14. Javítja az alvás minőségét, csökkenti az alvászavart

 15. Élvezeti szerekkel élők részére ellensúlyozáshoz

 16. Fogzománc erősítéséhez, fogszuvasodás elkerülésére

 17. Gennyes fog, fogíny-gyulladások száműzésére

 18. Szürkehályog és vastagbélrák megelőzéséhez

Különösen ajánlott sportolók, kismamák, gyermekek, serdülők részére és a változás korába lépett hölgyek számára. Továbbá azok számára, akik laktóz-intoleranciában szenvednek, karcsúsító diétát követnek, vegetáriánusok és 55 év felettiek. 

Tudtad?

 • A D3-vitamin különösen szorosan kapcsolódik a kalciumhoz, hiszen erősíti a kalcium és a foszfátok bélrendszeri felszívódását, így csökkentve a vese általi kiválasztást. Ráadásul D3-vitamin nélkül a szervezetünk mindössze az étrenddel bevitt kalcium 10%-ának beépítésére képes.

 • A legújabb kutatások azt igazolták, hogy a kalciumban gazdag étrend képes csökkenteni a vesekövek kialakulásának kockázatát, míg a csökkent kalciumszint növelheti a vesekőképződést.

 • A csontritkulás ellenszereként ismert kalciumról napjainkban már az is kiderült, hogy fontos szerepe van a magas vérnyomás, érelmeszesedés, a koleszterin-és a triglicerid-szint csökkentésében, továbbá a vastagbélrák megelőzésében.

 • Az elsavasodás egyik következménye a mészhiány is. A szervezet, amikor már nem képes hagyományos pufferolással a savakat kiküszöbölni, elkezd a csontokból, fogakból, sejtekből ásványokat kivonni, ez ugyanis képes a savakat közömbösíteni. Ennek csontritkulás, csonttörés, fogszuvasodás lesz az eredménye.

  A szervezet két rossz közül mindig a kevésbé rosszat választja. Az idegeknek és az érfalnak is van ásványi anyag tartalma, és ha a szervezet onnan von ki ásványokat, akkor annak idegfájdalmak, ideggyulladás, illetve érkárosodás lesz az eredménye. A csontritkulás ma népbetegségnek számít, szinte természetesnek tartják. Pedig, ha az ember bázikusabb étrend mellett döntene, még száz éves korában sem lenne szabadna, hogy csontritkulása legyen.

   

Mit tehetsz még?

korall-kalcium-max.jpg

 • Fogyassz Omega3 zsírsavakat az esti órákban, mert a magas EPA és DHA zsírsav tartalmú kapszula kombinálása szerves kalciummal megnöveli a csontokba való beépülést, és ezen zsírsavak tovább csökkentik a kalcium vizelettel való kiürülését.

 • Csökkentsd az élvezeti szerek fogyasztását, mert azok az ásványi anyagok gyilkosai. A kalcium megfelelő felszívódása érdekében kerülni kell a magas foszfor tartalmú élelmiszereket, ugyanis a foszfor és a kalcium ugyanazon az úton szívódik fel, így akadályozzák egymás hasznosulását. Magas foszfor tartalmú élelmiszerek elsősorban az élvezeti szereként alkalmazott kakaó, kávé és cola nem mértéktartó fogyasztása. A hangsúly a mértékletességen van.

Összetevők:
Tengeri üledékekből származó, nehézfém mentes fosszilis korall.  A korallt a természet kímélésével gyűjtöttük, a korallzátony és a tengerfenék károsítása nélkül.

kalcium-karbonát, magnézium-oxid, kalcium-citrát,  kolekalciferol (D3 -vitamin), tömegnövelő szer (dikalcium-foszfát, mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló anyag (növényi magnézium-sztearát , szilícium-dioxid), kapszula (étkezési zselatin)

Tápanyagok/hatóanyagoka napi adagban: 4 kapszula 100g RDA%
KORALL 1100 mg 34,4 g  
Kalcium (citrát) 800 mg 25,0 g 100
Magnézium 300 mg 9,4 g 80
D3-vitamin 5,0 mcg 0,16 mg 100


Felhasználási javaslat:
napi 4 kapszula, 2 reggel és 2 este bőséges vízzel.

Minimumkúra-maximumkúra: minimumkúra 20 nap (például allergiás bőrreakciók enyhítésére), maximum kúraidő 120 nap.

Kiszerelés: 80 kapszula

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Fogyasztása terheseknek, szoptató anyáknak nem javasolt. Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó.

OETI:
11222/2012

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.