Most akciósan, a készlet erejéig!

D-vitamin DUOPACK - (kolekalciferol) a napvitamin

A DUOPACK csomagolásban, 2 x 100db-os D3-vitamin tablettát találunk, 10% árkedvezménnyel! 

2013. szeptember 21.-én a Semmelweis Egyetem nyilvánosságra hozta reprezentatív D-vitamin szintmérő kutatásának eredményét, mely azt mutatta, hogy a magyar lakosság 90%-a D-vitamin-hiányban szenved. Közzétett felmérésüknek eredménye: 10 magyarból 9!- D-vitamin hiányos! 

D3- vitamin vagy hormon?  

Az utóbbi évek intenzív kutatásai azt is igazolták, hogy a korábban "csak vitaminnak" gondolt biológiailag aktív anyag, lényegében hormonként viselkedik szervezetünkben, és minden szerv, illetve szervrendszer működésébe beleszól. Utóbbinak az az oka, hogy minden sejtünknek szüksége van D-vitaminra a működéséhez.

A világ lakosságának, életkortól függetlenül több mint fele szenved valamilyen mértékű D-vitamin hiányban. 
Mivel a D-vitamin befolyásolja az összes szerv és szervrendszer működését, hiszen minden sejt tartalmaz receptorokat a D-vitamin felvételére, ezért a D-vitamin alacsony szintje a szervezet egészére hatást fog gyakorolni.

8 dolog, amit a D3-vitaminról tudni kell!

A D-vitamin felépítését tekintve a nemi hormonokhoz és a mellékvese hormonjaihoz hasonló szerkezetű.

  • Befolyásolja a hormonrendszert
  • Hatással van az idegrendszerre
  • Támogatja az immunrendszert, legyen az alulműködő vagy túlműködő (auto-immun)
  • Enyhítheti a tavaszi fáradtság tüneteit
  • Hiánya fogékonnyá tehet a fertőzésekre
  • Az alacsony D-vitamin szint ronthatja az inzulin hasznosulását és károsíthatja a hasnyálmirigy inzulintermelő bétasejtjeit
  • Kiegészítő tápanyag gyulladással járó megbetegedéseknél, mint amilyen az autoimmun eredetű pajzsmirigybetegség
  • A D3-vitamin szükséges tápanyag a pajzsmirigy egészségéhez

Pajzsmirigy alulműködésre gyanakszol? 

Itt egy gyors, egyszerű otthon elvégezhető teszt, mely megbízható eredményt hoz és mindössze egy csepp vér kell hozzá. A Pajzsmirigy teszt a TSH szintet méri, és így lehetőséget nyújt a pajzsmirigy rendellenes működésének kimutatására.  

A D-vitamin és csontozat

A kálcium D-vitamin nélkül nem épül be szervezetünkbe, a D3-vitamin szerepet játszik a fogazat és csontok egészségében, továbbá a csontritkulás prevenciójában. Gyermekkorban a csontképződés zavarához vezethet a D-vitamin hiánya, ilyen jellegzetesség a görbe gerinc és az X-lábak is.

Miért ilyen gyakori a D-vitamin hiány?

Ez egyrészt a táplálékok csökkenő tápanyagtartalmának tudható be, másrészt a káros napsugaraktól napkrémekkel való védekezésnek, harmadrészt a növekvő emésztőszervi panaszoknak, mely ellehetetleníti a megfelelő mennyiség felszívódását és/vagy az átalakítását. A szervezetbe kerülő egyes idegen anyagok (ólom, kadmium), valamint egyes gyógyszerek szintén növelik a D-vitamin szükségletet.

A magyar időjárási viszonyok között télen, novembertől márciusig gyakorlatilag alig képződik D-vitamin a bőrben. Ha viszont eljön a nyár, fényvédő faktoros krémekkel kell védekezzünk a káros UV sugarakkal szemben.

Összetevők: tömegnövelőszer(mikrokristályos cellulóz), maltodextrin, csomósodást gátló(talkum), zselatin, szukróz, kukoricakeményítő, hidrogénezett szójababolaj, kolekalciferol

Hatóanyagok a napi adagban 1 tabletta NRV %
D3-vitamin 50 µg (2000 NE) 1000*

NRV% : Vitaminok és ásványi anyagok napi beviteli referencia érték %-a (felnőttek esetében)

Felhasználási javaslat: napi 1 tabletta.
A 2000IU D-vitamint tartalmazó tabletta 6 éves kortól fogyasztható, 2 naponta 1 tabletta adagolásban.

Minimumkúra-maximumkúra: Kúraszerű alkalmazása 3 hónapig javasolt.

Túladagolás: ha a napi adag huzamosabb ideig a 10,000 IU mennyiséget túllépi.

Kiszerelés: 2 x 100 db tabletta (duopack -10% Kedvezménnyel)

Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl!
Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!

OETI:
15498/2014

Szavatosság: 2019.10.31.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.