Szerves Cink tabletta DUOPACK 

A DUOPACK csomagolásban, 2 x 60db-os cink tablettát találunk, 10% árkedvezménnyel! Ez a cink tabletta, egy olyan Magyar termék, ami a cinket szerves formában tartalmazza, ez pedig magas biohasznosulást eredményez, hiszen a szervezet könnyen felismeri és hasznosítja.

szerves-cink-anatur-akcio.jpg

Az alacsony cinkszint 11 jele: 

A szervezet alacsony cinkszintje globális probléma, mert emberek milliói szenvednek tőle anélkül, hogy ennek tudatában lennének.

 1. Gyenge immunitás
 2. Figyelemzavar és motoros rendellenesség
 3. Fertőző, hosszantartó hasmenés
 4. Allergiák megjelenése, fokozódása
 5. Hajritkulás, korai őszülés 
 6. Autoimmun pajzsmirigy panaszok
 7. Szivárgó bél, Crohn betegség
 8. Pattanások, kiütések, bőrpanaszok (Pikkelysömör, Ekcéma)
 9. Jóindulatú prosztata-megnagyobbodás
 10. Terméketlenség
 11. Időskori szürkehályog

szerves-cink.jpg

Tudtad a cinkről, hogy ...?

 • Jelenleg több mint 300 olyan enzimet ismerünk, amelynek működése a cink jelenlétén alapszik. A cink egy sor hormon receptor és fehérje kulcsfontosságú strukturális komponense, amik hozzájárulnak az egészséges, kiegyensúlyozott kedélyállapothoz és immunfunkcióhoz.

 • A cink elengedhetetlen a sejthártyák védő funkciójához és az apoptózishoz (programozott sejthalálhoz) azért, hogy megölje a veszélyes baktériumokat, vírusokat és rákos sejteket. Szükséges a T-sejtek növekedéséhez és a fehér vérsejtté való differenciálódásához, amire a betegségek leküzdéséhez van szükségünk.

 • A cink klinikailag bizonyítottan segít helyrehozni a belek áteresztőképességbeli elváltozásait, összehúzza a szivárgó beleket a Chron betegségben (bélgyulladásban) szenvedőknél.

 • A cink antioxidáns tulajdonsága segít védekezni a szemet idősebb korban veszélyeztető makula degeneráció ellen, amit az oxidatív károsodás okoz. A cink annak a szállítási mechanizmusnak is része, ami a vért a szem környékére juttatja.

 • A cink kulcsszerepet játszik abban, ahogyan a tested a hisztamint tárolja, és befolyásolja az allergiás tünetek megjelenését (orrfolyás, tüsszögés, csalánkiütés)

Szerves cink és immunöregedés

A cink jelen van a nyálban és az emésztőrendszer nyálkahártyáiban, hogy elpusztítsa a lenyelt kórokozókat. Az alacsony cinkszint csökkenti az immunsejtek számát, melyek hivatottak felismerni és megsemmisíteni a kórokozó baktériumokat, a vírussal fertőzött sejteket és ráksejteket. Ezt a folyamatot az immunrendszer öregedésének hívják és szorosan kapcsolódik autoimmun betegségek megjelenéséhez, és súlyosbodásához. 

A cink serkenti az ölősejteket és segít megküzdeni: 

 • kórokozó baktériumokkal, a vírusfertőzéssel (bizonyítottan csökkenti az influenza és tüdőgyulladás kockázatát)

 • javítja az inzulinérzékenységet (inzulinrezisztencia) és csökkenti az inzulinszintet (cukorbetegség

Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz); maltodextrin; cink-citrát; csomósodást gátlók (talkum, magnézium-sztearát)

Hatóanyagok a napi adagban 1 tablettában
Cink 25 mg (250% NRV*)

* NRV% - felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-a

Felhasználási javaslat: Naponta 1 tablettát bő folyadékkal lenyelni.
Gyermekeknek 12 éves kor felett kétnaponta 1 tabletta.

Minimumkúra-maximumkúra: A minimumkúra időtartama 3 hónap,a maximumkúra 6 hónap.

Figyelmeztetés:
Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! A készítményt tartsa gyermekektől elzárva!

Kiszerelés: 2 x 60db (duopack -10% Kedvezménnyel)

OGYÉI ny.sz: 22113/2019

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.