Főmenü Termékeink
Termékek

Női egyensúly komplex - a hormonális egyensúlyhoz és termékenységhez 101,1 g Natur Tanya®

Cikkszám: 5999565081720
Bővebben a termékről

DUPLÁZZ ÉS SPÓROLJ
DUOPACK KEDVEZMÉNY!
2 doboz vásárlása estén
10% kedvezmény a rendelésből» 

Női egyensúly komplex

A legtöbbet kutatott természetes és világszabadalommal védett összetevők, a legjobb forrásból, a legjobban hasznosuló formában, a legideálisabb mennyiségben, egymással szinergista hatással a női hormonális egyensúlyért. Kifejezetten ajánlott inzulinrezisztencia, PCOS, hormonális elhízás, PMS, alul vagy túlműködő pajzsmirigy panaszok és menopauza tünetek ellen, illetve a termékenység fokozásához, teljesen természetesen.

Női hormonegyensúly komplex, inzulinrezisztencia, PCOS, PMS, menopauza és pajzsmirigy panaszokra, termékenységhez, természetesen.

9 + 1 ok a női egyensúly komplex mellett

 1. Speciális összetevők a női hormonális egyensúlyért
 2. Kifejezetten ajánlott inzulinrezisztencia és hormonális elhízás esetén
 3. Kifejezetten ajánlott PCOS-ben és tüneteinek csökkentésére
 4. Támogatja a pajzsmirigy egészségét, akár alul, akár túlműködő
 5. Támogatja a rendszeres ovulációt, a női termékenységet és a terhesség megőrzését
 6. Hozzájárul a stressz csökkentéséhez és hangulat javításához
 7. Hozzájárul a rendszeres menstruációhoz és csökkenti a PMS tüneteket
 8. Enyhíti a menopauza negatív tüneteit
 9. Támogatja a szexuális egészséget, libidót

+1 világszabadalommal védett összetevőkkel készült, laktóz, glutén, tartósítószer, színezék, aroma és cukor nélkül!

9 + 1 ok a női egyensúly komplex mellett

8 természetes összetevő a női hormonegyensúlyért

1. 2000 MG TERMÉSZETES EREDETŰ MIO-INOZITOL

Kiemelt szerepet játszik inzulinrezisztenciában, II-es típusú cukorbetegség és hormonális elhízás esetén, mivel képes növelni az inzulinérzékenységet és javítani a kórképpel járó kísérő tüneteket. Kifejezetten ajánlott PCOS-ben, rendszertelen menstruáció ciklusosságban és meddőségben szenvedő nők körében, mert javítja a kapcsolatos anyagcsere- és termékenységi zavarok mögött meghúzódó patológiás folyamatokat, illetve olyan tüneteket, mint a fokozott szőrösödés, aknés bőr és hormonális hajhullás. 

Az inozitol egy vitaminjellegű vegyület, régen a B vitaminok közé sorolták, számos formája létezik, de a természetes eredetű, kukoricából kivont mio-inozitol (amit ebben a termékben is megtalálunk és ami más gyártóknál legtöbbször szintetikus) bizonyult a leghatásosabbnak, a leghozzáférhetőbbnek és a legtöbb kutatással alátámasztottnak. A női egyensúly komplex 2000 mg természetes mio-inozitollal készül!

2. Quatrefolic® BIOAKTÍV FOLÁT

A folát egyensúlyba hozza a progeszteron szintet, normalizálja az ovulációs folyamatokat, a ciklusok hosszát és rendszerességét, mellyel mind segíti a termékenységet és csökkenti a korai vetélés kockázatát. A folát ezen felül természetes vérképző és hangulatjavító, ami bizonyítottan csökkenti a depressziós tüneteket. Tudományos publikációkból tudjuk, hogy a folát és a mio-inozitol együttes adagolása fokozta az inzulinérzékenységet, normalizálta a menstruációs ciklust és elősegítette a termékenységet PCOS-ben.

A női egyensúly komplexben használt folát bioaktív ((6S) -5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin sóból) készült, világszabadalommal védett 4. generációs folát forma, ami tökéletes felszívódással és kiemelkedő élettani tulajdonságokkal rendelkezik.

3. MACAGYÖKÉR KIVONAT

Az adaptogén gyógynövények közé sorolt macagyökér kivonata képes csökkenteni a depresszió és szorongás tüneteit. Azáltal, hogy segíti a szervezetet a stresszel szembeni küzdelemben és segít beállítani a hormonrendszer egyensúlyát és fokozottan segíti a megtermékenyülés esélyeit.

A női egyensúly komplexben használt maca kivonat nagy koncentráltságú, magas kivonati aránnyal rendelkező alapanyag, 500 mg macagyökér őrlemények feleltethető meg adagonként.

Természetes összetevők a női hormonegyensúlyért

 

4. SZERVES CINK (cink-biszglicinát)

A szerves cink elengedhetetlen az egészséges petesejtekhez, nélkülözhetetlen az egészséges pajzsmirigy működéshez, az általános hormonegyensúlyhoz, a belső gyulladások visszaszorításához, az egészséges vércukorszinthez, hiszen az inzulin hormon alkotója. Szabályozza a tesztoszteron termelődést, a kortizol szintet és enyhíti a menopauza, az endometriózis, a menstruációs fájdalmak, illetve a hüvelyszárazság tüneteit.

Szerves cinkkel eredményesebb a súlykontroll, szebb lesz a haj és a bőr is! A női egyensúly komplexben használt cink; szerves, és világszabadalommal védett kelátkötésű forma (ALBION™), mely a cink bizonyítottan legjobb felszívódású alakja.

5. AKTÍV D3-VITAMIN (Quali®-D)

A D-vitamin egy szteroid hormon, melynek szerepét a férfi és női szaporodási mechanizmusokban megszámlálhatatlan tudományos kutatás támasztja alá. In vitro kísérletek igazolták, hogy a D-vitamin közvetlenül modulálja az ösztradiol, ösztron, és a progeszteron termelését az emberi petefészek sejtekben. A D-vitamin nélkülözhetetlen meddőségnél, inzulinrezisztenciánál, PCOS-nél, endometriózisnál és az egészséges pajzsmirigyhez.

A női egyensúly komplexben használt Quali-D® D-vitamin szabadalmaztatott eljárás során fenntartható alapanyagforrásból, teljes egészében nyomon követhető prémium minőségű, megbízható gyártásból származó alapanyag.

6. AKTÍV B6-vitamin (piridoxál-5'-foszfát)

Az aktív formájú B6-vitamin (piridoxál-5’-foszfát) kiemelten irányító szerepet tölt be a hormonok működésében. Ezen hormonok csoportjába tartozik az androgének, ösztrogének, progeszteron és pajzsmirigy hormonok. A B6-vitamin megfelelő bevitele segíti a megfelelő progeszteronszint kialakítását, előnyösen befolyásolja a hormonális egyensúlyt és támogatja az egészséges ideg, szív, szem, érrendszer és veseműködést.

A női egyensúly komplexben használt B6-vitamin aktív forma (piridoxál-5’-foszfát), melynek kiemelkedő élettani tulajdonságai vannak és melyet az ára miatt ritkán használnak étrend-kiegészítőkben!


Természetes összetevők a női hormonegyensúlyért és aktív B6-vitamin a piridoxál-5’-foszfát

7. Selenium SeLECT®SZERVES SZELÉN

A szelén erős immunmoduláns antioxidáns, ami támogatja a petesejteket, segíti a tüszőfejlődést, védi a méhnyálkahártyát, progeszteront termel, megvédi a méhlepényt az oxidatív stressztől és segíti az ovulációt. Nélkülözhetetlen a pajzsmirigy egészségéhez, a belső gyulladások megfékezéséhez, védi a DNS-t. A szelén végig kíséri a babavárást, hiszen szabályozza a méhen belüli fejlődést és hatással van a terhességi cukorbetegség és a koraszülés visszaszorítására. 

A női egyensúly komplexben használt szelén (L-szelenometionin) megbízható forrásból származik, amely a Sabinsa Corporation regisztrált védjegyű összetevője. Tudományos vizsgálatok által használt összetevő, ami közel 2-szer jobb biohasznosulással rendelkezik a szervetlen nátrium szelenittel összehasonlítva. Az organikus szerves szelén forma, ami a legmagasabb biohasznosulással és élettani tulajdonságokkal rendelkezik más szelén formákhoz képest. 

8. BioPerine® FEKETE BORS PIPERIN KIVONAT

A BioPerine® egy világszabadalommal védett hatóanyag, amit a Piper nigrum L. (feketebors) terméséből standardizálnak. Támogatja a női reprodukciós rendszer egészségét, csökkenti a testsúlyt, ha a kiváltó ok hormonális elhízás és növeli a női egyensúly komplexben használt alkotó tápanyagok felszívódását.

Egy természetes "termonutriens", ami fokozza a biohasznosulást. Jelen pillanatban a világszabadalommal védett BioPerine® további 7 szabadalommal is rendelkezik (amerikai, európai, japán, kanadai).

Természetes összetevők a női hormonegyensúlyért és szerves szelén és bioperine fekete bors kivonat

www.qualityforlife.com
Quali® is a trademark of DSM.

Quatrefolic® is a registered trademark of Gnosis S.p.A.
Albion™, TRAACS™ are trademarks of Albion Laboratories, Inc.
BioPerine® is registered trademark of Sabinsa Europe GmbH.
BioPerine® is not organic as per EU regulation 834/2007.

Adagolási javaslat: Napi 3,37 g por (4 púpozott adagolókanálnak megfelelő mennyiség), a nap bármely szakában, 1 dl vízzel elfogyasztva.
Adagok száma a termékben: 30        
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.      

Hatóanyagok a napi adagban

3,37 g-ban (4 púpozott adagolókanálban)

D3-vitamin (Quali®-D)

50 μg (1000%*) (2000 NE**)

B6-vitamin (aktív piridoxál-5’-foszfátból)

1,4 mg (100%*)

Folát (Quatrefolic® bioaktív (6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin sóból)

400 µg (200%*)

Szerves cink (Albion™ cink-biszglicinátból)

20 mg (200%*)

Szerves szelén (L-szelenometioninból) (Selenium SeLECT®)

100 µg (181,8%*)

Természetes eredetű Mio-inozitol (kukoricából kivonva)

2000 mg

Maca (Lepidium meyenii Walp.) gyökér kivonat

50 mg

BioPerine® fekete bors (Piper nigrum L.) kivonat

               amelyből standardizált piperin

2,63 mg

2,5 mg

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. **NE: Nemzetközi Egység.

Natur Tanya® NŐI EGYENSÚLY KOMPLEX független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem NEGYEDE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom ÖTVENEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,002 g laktóz/100 g terméket jelent.

 • Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: ÁM-126:2015 (AOAC 982.14)
 • Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: ÁM-008:2015 (RIDASCREEN® Gliadin R7001)(2010)

Átlagos tápérték 100 g termékben/1 adagban (3,37 g-ban/ 4 púpozott adagolókanálban): Energia: 1504 kJ/353 kcal, 51 kJ/12 kcal; zsír: < 0,5 g/0 g, amelyből telített zsírsavak: < 0,5 g/0 g; szénhidrát: 66 g/2,2 g, amelyből cukrok: 1,6 g/0 g; rost: 3,7 g/< 0,5 g; fehérje: 1,8 g/< 0,5 g; só: 0,68 g/0,02 g.

 

3Cukormentes: < 0,5 g/100 ml fogyasztásra kész italban.
 Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g portermék.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 • A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával.
 • A termék 18 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

OGYÉI ny.sz: 27284/2021 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

 100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.


Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
5/5
Kedves Valéria!

Igen igaz.

Olyannyira, hogy kifejezetten a mio-inozitollal összefüggésben a kávé nem csak gátolja a mio-inozitolt, hanem azoknál, akik sok kávét isznak még inozitol felszívódási zavar miatti hiány is kialakulhat.

Tehát még azt is mondhatnám, hogy a sokat kávézóknak kifejezetten érdemes inozitolt pótolni! De leginkább, ha az inozitolt valamilyen hormonális panasz miatt alkalmazzuk, akkor a legjobb alternatíva a kávéról lemondani, és gyógyteára váltani!
Szóval, ha annyira nélkülözhetetlen a kávé, akkor nem mindegy hogyan szedünk mellette vitaminokat, tápanyagokat.

A kávé befolyásolhatja a gyógyszerek, étrend-kiegészítők, vitaminok, tápanyagok, fehérjék felszívódási folyamatát azáltal, hogy megváltoztatja az oldódásukat, megváltoztatja a gyomor-bélrendszeri pH-t, befolyásolja a gyomor-bél traktus membrán állapotát és a vér süllyedését, befolyásolja a kiürülési időt, gátolja pl. a cukor felszívódását is a bélből és sok-sok hatóanyaggal teljesen fölösleges komplexképződésbe kezdhet, módosíthatja hatásukat.

Sőt a kávé fokozza a vizeletürítést is, ezzel pl. csökkentheti a vízben oldódó vitaminok (B- és C-vitaminok) koncentrációját.

Tehát nem csupán a mio-inozitol (B-vitamin féle) miatt, hanem általánosságban javaslom, hogy a kávé fogyasztástól legalább 1-2 órára időzítsük a vitaminok, ásványi anyagok, étrend-kiegészítők bevételét. Gyógyszerszedéssel kapcsolatban pedig kérdezzünk rá az orvosunknál vagy a gyógyszerésznél.

Sok sikert a kúrához!
Szeretettel:
Somogyi Rita
Valéria
0/5
Azt olvastam valahol, hogy a kávé gátolja az inozitolt. igaz ez? Te mindig mindenre válaszolsz. Előre is köszi.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Varga Eszter!

A Női Egyensúly komplex is 100 mikrogramm szerves szelént tartalmaz, ha csupán a szelén kérdéses, akkor kúraszerűen nyugodtan szedhetsz napi 200 mikrogramm szelént. Ha pedig valamilyen hormonális zavar is van, esetleg pajzsmirigy betegség, vagy valamilyen gyulladásos kórkép, akkor még javasolt is a legalább 200 mikrogramm szelén kiegészítés.

Sőt azt is javaslom, hogy nézd meg a szelén formátumát a vitaminodban és ha pl. abban nátrium szelenit van, akkor végképp nincs gond vele, mert abból lényeges kevesebb hasznosul, mint a szerves szelénből (L-szelenometionin).

Sok sikert kívánok Nektek is!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Varga Eszter
5/5
Kedves Rita! Köszönöm szépen! Igen pont a szelén miatt kérdeztem, mert a terhesvitaminomban is van 100mikrogramm és arról azt olvastam nem szabad többet szedni.
Somogyi Rita
5/5

Kedves Varga Eszter!
Általánosságban akár szedhető is, de azért nem feltétlenül mindegy, milyen az a terhes vitamin, milyen összetételű. Persze kúraszerűen alkalmazva őket, akár 60 napos kúrákban. (Tehát 60 nap után 4 hét szünet) Nem nagyon ismerek olyan, terhes vitamint, aminek az összetevőivel összeférhetetlen lenne a Női Termékenység por.

Azonban fontos kérdés az is, hogyan táplálkozol, milyen az életmódod, milyenek a laboreredményeid és ezekhez mérten Neked, milyen tápanyagokkal lenne érdemes kiegészítened az étrendet. Mindemellett a Női Egyensúly komplex összetevői, leginkább a hormonális egyensúlyvesztés miatt kialakult állapotok terápiáját hivatott segíteni, a terhes vitaminok pedig leginkább "tápanyag-fröccsök", amikkel az esetleges vitaminhiányt, a magzat fejlődési rendellenességeit igyekszünk megelőzni.

Tehát, (főleg így a terhes vitamin összetevőit nem ismerve), azt javaslom, hogy ha a fogantatás elősegítésére szednéd egyszerre a kettőt, akkor induljunk a hormonális alapoktól a Női Egyensúly komplexszel, és ha a nőgyógyász úgy látja, hogy az esély megfelelően maximalizált, akkor válts át a terhesvitaminra, és így különítsük el a kettő szedését. Ugyanis cinket, szelént, D3-vitamint, Folátot és B6-vitamint, amikből a Női Egyensúly komplex is tartalmaz, igen jól hasznosuló minőségben, kellő mennyiséget és ezekből a legtöbb kismama-vitamin is tartalmaz ilyen-olyan mennyiséget.

Ezért ha mégis együtt szednéd őket, érdemes a kezelőorvosoddal is egyeztetni, a számodra megfelelő mennyiségekről. Már csak azért is, mert terhesvitaminokból is többféle, mármint a babatervezés és terhesség szakaszaihoz mérten is eltérőek lehetnek.

Üdvözlettel: Somogyi Rita

Varga Eszter
0/5
Kedves Rita! Terhesvitaminnal együtt is szedhető?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Márton Gabi!

Már az is hihetetlenül támogatja a teherbeesést, ha jól érzed magad és kiegyensúlyozottabb vagy. Nagyon drukkolok Nektek, hogy sikerüljön.

És igen fogyasztható a Női Egyensúly komplex a fogantatás után is, sőt a szoptatás időszakában is. Minden tulajdonság és hatás, amit az összetevői adnak pozitív.

Mielőbbi sikert kívánok Nektek!
Szeretettel:
Somogyi Rita

Márton Gabi
5/5
ha összejön a baba, akkor is kell vagy lehet tovább inni? nagyon jól érzem magam tőle sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, nagyon remélem, hogy a babatervezés szempontjából is be fog válni.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Andi Jakab!

A Női Egyensúly komplex mellé nem szükséges pluszban folsavat vagy folátot szedned, ugyanis maga a komplex is tartalmaz többek között Bioaktív Folátot. De a további összetevőiről is tudsz részletesebben olvasni, itt feljebb görgetve.

Sok sikert a kúrához!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Andi Jakab
0/5
Sziasztok! Mioinozitolra ezt találtam mert javasolták,hogy szednem kell. Mondtak még mellé folsavat vagy folátot. Emellé a mioinozitol mellé melyiket kell szednem?
kiss marcsi
0/5
10 napja szedem de már most nem voltak olyan erős mensigörcseim mint eddig visszakaptam kb 2 napot az életemből
Fancsi
5/5
Csaki innen vásárolok! Ez is komoly termék!
Duroczi Vivien
5/5
Sziasztok a válasz alapján meg is rendeltem. És megérkezett pikk-pakk, köszönöm szépen. A hatásról majd írok, egyelőre annyi, hogy tök jó finom. köszönöm
Somogyi Rita
5/5
Kedves Mihalyk Kata!

Igen jó lehet, pontosan az olyan hormonális eltérések egyensúlyozására lett kifejlesztve a Női Egyensúly komplex, melyek az általad leírt panaszok hátterében is állhatnak. De a legjobb szívvel javaslom, hogy ha eddig még nem tetted meg, akkor minél előbb kezd el felderíteni a szabálytalan és erős menstruációd okát.

Ne nyugodj bele, hogy ez így van! Ugyanis alapvetően a menstruációnak nem szabadna fájdalmasnak lennie. Ha pedig olyan okok állnak a hátterében mint endometriózis vagy PCOS, akkor azok terápiáját is érdemes minél előbb elkezdeni. A Női Egyensúly komplexet ilyen esetekben a terápia részeként javaslom, de pontos diagnózis ismeretében célzottan lehet összeállítani a tervet. Bevonva az életmódi változtatásokat is.

Természetesen várom a visszajelzésedet, ha kiderül valami.
Addig is mielőbbi javulást kívánok!

Szeretettel:
Somogyi Rita
Mihalyk Kata
0/5
Kedves Rita! Rendszertelen és néha túlzottan is erős a menzesuem néha iszonyatos görcsökkel. Erre is jó lehet ez?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Duroczi Vivien!

Semmi akadálya, hogy párhuzamosan alkalmazd a Ligetszépe olaj kapszulával. Még ki is egészítik egymás hatását. Tulajdonképpen ha az gyártástechnológiailag megoldható lenne, én eleve a női egyensúly plusz összetevőjeként is szívesen látnám a ligetszépe olajat.

Fogyaszd őket egészséggel!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Duroczi Vivien
0/5
Ligetszépe olajat én is szedem már ezt lehet együtt fogyasztani vele? vagy az úgy már sok? Köszönöm!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Mariann0008!

Semmi akadálya, hogy a méhpempő, ligetszépe és D-vitamin kúrádat kiegészítsd a Női Egyensúly komplexszel. Csupán segíteni fogják egymás munkáját. És azért se aggódj, hogy ebben is van 2000Ne D-vitamin. PCOS-esetén, de egyébként más női hormonegyensúly felborulásával összefüggő állapotokban is, amikor a gyulladások megfelelő kezelése elengedhetetlen, alaphangon is szoktam ajánlani a napi 4000Ne D-vitamint.

Sok sikert a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Somogyi Rita
5/5
Kedves Mirko!

Mi pedig várjuk majd a visszajelzésed, ez egy valóban kiváló ár-érték arányú komplex. Ismét nagyot alkotott a NaturTanya, az összetevők külön-külön is kiváló formátumúak de így ez a Női Egyensúly komplex összességében is egy jól összeválogatott szinergikus keverék a hormonális egyensúly támogatására.

Jó egészséget kívánok!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
mariann0008
5/5
Sziasztok! Én PCOS miatt kezdeném el szedni, már benne vagyok az ajánlott kúrákban és a diétában meg mindenben ami a javuláshpoz kell. De jelenleg szedek is már pár dolgot. pl a méhpempőt és a ligetszépét meg 2000ne dvitamint. ezek mellett szedhetem ezt is? vagy érdemes?
Mirko
5/5
Ez nagyon jó összetételűnek tűnik én egy másikat szedek most de az kb duplaennyibe kerül. Váltani fogok.