Szappannal hajat mosni?

Bizony! Ha van egy jó minőségű, eredeti szíriai színszappanod, akkor a fürdőszobában feleslegessé válik a többi kozmetikum is. Nem lesz szükség a hajsamponodra, a tusfürdődre, az intim mosakodódra és a testápolódra sem.

Az eredeti színszappanok Szíriából, Aleppo városából érkeznek, ahol 2000 éve változatlan kézi technikával állítják elő őket. Az adalékanyagoktól és lúgtól mentes (lúgtartalmuk 0,001%!) szappanok óriási szolgálatot jelentenek az irritált bőrfelületeknek, a hajas fejbőrnek, és áldást, segítséget olyan bőrbetegségekben, mint az ekcéma, az allergia, és a pikkelysömör. Arra bíztatlak, hogy használd ezeket a vegyi anyagoktól mentes, hipoallergén, természetes és környezetbarát lágy higiéniákat hajmosáshoz, arctisztításhoz, és a testedre tusfürdő helyett...

lugmentesbioszappanszinszappanantiallergen.jpg

Szappanozz tápláló és fertőtlenítő olajakkal!

A színszappanokban található olajak azon kívül, hogy hidratálnak és lágyságot kölcsönöznek, antiallergén tulajdonságuk miatt is nagyra értékeltek. Nagyon fontos szerepet játszanak a test higiéniájának megőrzésében, legyen az a haj, az arc vagy a test egésze. Minden bőrtípusra használhatóak, különösen a száraz és nagyon érzékeny bőrre, vagy a fent említett bőrbetegségek kiegészítő kezeléséhez.

A babérolaj antibakteriális, nyugtató hatása kiváló kiegészítője az olívaolaj bőrfunkciókat szabályozó szerepének. Az antibakteriális hatású babérolaj fellazítja a bőrt és kitágítja a pórusokat, míg a természetes, szűz olívaolaj gyengéden tisztítja és regenerálja az irritált bőrt.

Kövesd a szír nők példáját, akik már több ezer éve mossák hajukat színszappannal! Vesd be hajsamponként is a színszappanokat, különösen akkor, ha hullik, korpásodik, zsírosodik a hajad. Ezek a szappanok még a legkisebbek fürdetésére is ajánlottak, mivel természetesen és kíméletesen hidratálják a babák nagyon érzékeny bőrét.

Válassz az ötféle színszappan közül!

Bio szűz olívaolajos színszappan - Őt elsősorban arc-és testápoláshoz, bőrfiatalításhoz ajánlom. Ez a szappan kézzel készült, természetes szűz, szerves olívaolajjal dúsították. Használd mindennapi testápoláshoz! Bőröd újjászületik majd az antioxidánsokban dúskáló olívaolaj öregedést gátló, tápláló és regeneráló hatásának köszönhetően.

4% Babérolaj tartalmú színszappan - Szappanozd vele érzékeny bőrödet és használd akár hajmosáshoz is! Különösen ajánlom, olyan bőrbetegségek esetén, mint az ekcéma, ahol nagyon jó eredményeket érhetünk el vele. Lágyan egyesíti a szűz olívaolaj tápláló hatását a babérfaolaj nyugtató, fertőtlenítő és fiatalító tulajdonságávval.

12 % Babérolaj tartalmú színszappan - Ezt a szappan már az erősebb tüneteknél érdemes bevetni, mint amilyen a fejbőrkorpa vagy a hajhullás. 12 %-os babérolaj tartalmával specialistája az olyan bőrbetegségeknek, mint pikkelysömör. Szabályozza a bőr pH-értéket, csíraölő, fertőtlenítő, és gyulladáscsökkentő hatású, anélkül, hogy bántaná a bőr természetes mikroflóráját. 

40% Babérolaj tartalmú színszappan - Minél sötétebb, annál értékesebb! Ez a színszappan extra magas babérolajat tartalmaz, ami erőteljesebb fertőtlenítő, antibakteriális hatást kölcsönöz a szappannak. Krónikus vagy nagy kiterjedésű bőrallergiák, seborrhoeás elváltozások, aknék, pikkelysömör, vagy ekcéma kiegészítő terápiájaként alkalmazzuk. A szappan hatékonyságát bőrgyógyászok is elismerik! 

Feketeköményes szíriai színszappan - Áldás a pattanásos, mitesszeres bőrnek! Ásványokban gazdag fekete köményolajjal és hidratáló olívaolajjal nyugtatja az irritált bőrt. Kifejezetten a rozáceás, pattanásos, mitesszeres bőr mindennapi tisztításához ajánlom. Javítja a kevert bőrtípus minőségét, lágyítja a húzódó, hámló bőrfelszínt és segít visszanyerni a bőr egészséges szépségét.  

oliva-baber-szappan-gyartas-natur.jpg

Hogyan készül a szappanok ősatyja?   

A szappangyártásnak két eljárása van. Készülhet hidegeljárással és felfőzéssel. A tradicionális eljárással készült aleppo szappan több, mint 2000 éve felfőzéssel készül. Ez a szappan sok modern szappan atyjának tekinthető mint például: Marseille-i szappanok, Olasz szappanok és más Mediterrán szappanok.

A hagyományos gyártási folyamat és a tisztán növényi eredetű alapanyagok teszik kiváló minőségűvé az Aleppo szappant. Ugyanazt az antik receptet használják ma is az elkészítésére, mint régen. Kézzel készítik, kézzel formázzák, kézzel nyomják rá a gyártó pecsétjét, egyszóval minden úgy történik mint évszázadokkal ezelőtt az aleppini katakombákban.

kezzel-keszult-oliva-szinszappan-bio-natur.jpg

A szappanfőzés ideje a téli hónapokra esik. Az Aleppo szappan készítését az olívabogyó gyűjtésével kezdik november elején. Ebben az időszakban az Aleppoi szerájokban, évszázadok óta ugyanazt az antik kézműves rítust végzik el a szappanok készítésénél.

kezzel-keszult-oliva-szinszappan-bio.jpg

Az alapanyagokat (a lúgot (nátrium-hidroxid, szóda) víz és olivaolaj, babérlevél ) nagy üstben, nagyon lassú tűzön főzik több napon keresztül. A nátrium hidroxid a lúg, ami szétválasztja a fenéklúgot a színszappantól. Ezt a procedúrát szaponifikációnak hívják. A kicsapodó szappan a lúg fölé kerül (színszappan), babérolajat adnak hozzá és rekeszekbe öntik a szappantésztát. (A végtermékben a nátrium-hidroxid aránya 1: 1000-hez, vagyis 0,001 mg! ) Babér olaj hozzáadásával lesz a szappan még értékesebb.

baberolaj-szappan-fozes-natur-kozmetikum.jpg
Kihűlés után kézzel, téglalap formára darabolják, majd pecsételik és egy évig piramis alakban egymásra helyezve speciális kamrákban jól kiszárítják. Minél tovább tart a száradási időszak, annál értékesebb és minőségibb lesz a szappan.

szinszappan-pecset-bio-natur-kozmetikum.jpg
Először zöld színe van a szappannak, majd egy év alatt lesz fokozatosan sárga, majd barna. Minél öregebb, annál barnább. Aleppoban "túlérett" szappanokat is találhatunk, több mint 6 éveset is!

aleppo-kezzel-keszult-szinszappan.jpg

Ezeket a szappanokat már akkor használták a török fürdőkben, még mielőtt megjelent volna a masszázs fogalma. A nők bekenték velük az arcukat, majd hagyták, hogy száradjon rajta 3-4 percig, így ugyanazt a hatást érték el mintha kozmetikai maszkot használtak volna. Van még egy nagyon jó tulajdonsága a színszappanoknak: Rakjunk a szekrényünkbe belőlük egy darabot, hogy elűzzük vele a molyokat és a megtelepedett lárvákat!

Utazz vissza az időbe, és légy részese az aleppói szappan több ezer éves tradíciójának!