Leleplezzük az allergiát kiváltó 10 leggyakoribb anyagot!

Allergia? Ezer oka és tünete lehet a kellemetlenségeknek.

Az immunrendszer túlzott reakciójáról van szó, amikor az ártalmatlan anyagokra hisztamint termel. Vizsgáljuk meg közelebbről a 10 leggyakoribb bűnöst és nézzük meg mit tehetünk ellenük: 

1.Poratka allergia

A poratkák a ház porában élő mikroszkopikus élőlények. Nagyon nedves helyeken növekednek és az emberek, valamint állataik halott bőrsejtjeivel táplálkoznak, csakúgy mint a pollenek, baktériumok és gombák.

 allergia-poratka.jpg

A poratka allergiák megelőzhetőek a matracok, párnák hipo- allergén réteggel való lefedése, a lepedők heti forróvizes mosása és a ház porfogó-tárgyaktól való távol tartása segítségével- mint amilyenek a játékállatok, függönyök és szőnyegek.

2. Penész allergia

A penészek allergéneket, izgatószereket és egyes esetekben potenciálisan mérgező anyagokat termelnek. A penész vagy penész spórák belélegzése vagy megérintése (itt felnagyítva látható) allergiás reakciókat válthatnak ki az érzékeny egyéneknél.

allergia-peneszek.jpg

Sokfajta penész létezik; mindegyiknek nedvességre van szüksége a növekedéshez. Nyirkos helyeken találhatóak meg, mint amilyenek a pincék, vagy fürdőszobák, csakúgy mint a fűben, vagy a talajban.

3. Pollen allergia

Itt láthatsz egy allergizáló napraforgó pollent (felnagyítva). A fákból, füvekből és gazokból származó polleneknek szénanáthát vagy évszakos allergiákat idézhetnek elő. A tünetek között megtalálható a tüsszögés, orrfolyás, üregi eltömődés és a viszkető, könnyező szemek.

allergia-pollen.jpg

Alternatív, mellékhatásoktól mentes kezelést nyújtanak a természetes hisztamin gátlók, mint amilyen a Quercetin, C-vitamin, Kalcium, Cink vagy az ezeket összefoglaló, szabadalommal védett Alergomin™ kapszula. Hogy évről-évre egyre jobban legyél, változtass életmódodon; táplálkozásban, tápanyagokban, testmozgásban, illetve gondoskodj a sav elvezetésről, lúgosításról, stresszmentesítésről.

Mindezek hiánya sajnos megzavarja az immunválaszokat a szervezetedben.

4. Állati szőr allergia

A faggyúmirigyek által az állat bőrében és nyálában kiválasztott fehérjék egyeseknél allergiás tüneteket válthatnak ki. Az allergiának 2 vagy több évbe is telhet a kifejlődése, és a tünetek lehet, hogy az állattal való kapcsolat után hónapig nem enyhülnek.

allergia-allati-szor.jpg

Ha házikedvenced okozza az allergiád, tedd a hálószobádat kedvenc-mentes övezetté, kerüld el a szőnyegeket és rendszeresen fürdesd kedvenced.

5. Latexallergia

A latex kesztyűk, óvszerek és bizonyos orvostechnikai eszközök latex allergiát válthatnak ki. A tünetek között megtalálhatók a bőrkiütések, szemirritáció, orrfolyás, tüsszögés, zihálás, bőr vagy orrviszketés.

allergia-latex.jpg

Az allergiás reakciók a bőrpírtól az anafilaxiáig terjedhet, ami egy igen komoly reakció, amely nehézkes légzést, kiütéseket okozhat.

6. Ételallergia

A tej, rákfélék, magvak vagy a búza számít a leggyakoribb allergiát kiváltó ételnek. Az allergiás reakció rendszerint a kiváltó étel elfogyasztása utáni pár percben történik.

allergia-etel.jpg

A tünetek, mint például légzési problémák, kiütések, hányás, hasmenés vagy a száj körüli duzzadás komolyak is lehetnek. Kerülje el a kiváltó élelmiszereket, de ha mégis ennek lenne kitéve, akkor lehetséges, hogy életveszélyes helyzetben adrenalin injekcióra lehet szüksége.

7. Gyógyszerek okozta allergia

A gyógyszerek – mint például a penicillin, aszpirin- által kiváltott tünetek az enyhétől, az életveszélyesig terjedhetnek, megtalálhatók közöttük a kiütések, viszkető szemek, eldugulás és a száj, valamint torok megduzzadása.

allergia-gyogyszerek-.jpg

A legjobb, ha elkerülöd ezeket a szereket, azonban ha mégis ezeknek lenne kitéve, akkor az enyhe tüneteket kezelni lehet antihisztaminokkal vagy szteroidokkal. A súlyos allergiás tünetek esetén lehetséges, hogy adrenalinra lesz szüksége.

8. Rovarcsípés-allergia

A csípésekre allergiás embereknél ez súlyos akár életveszélyes reakciót is kiválthat. A tünetek között megtalálható a kiterjedt duzzadás és pirosodás a csípés következtében- amely egy hétig vagy tovább is megmaradhat - hányinger, gyengeség, és enyhe láz.

allergia-rovarcsipesek.jpg

Ritkán a rovarcsípések akár anafilaxiát (allergia legsúlyosabb tünet együttese, életveszélyes klinikai állapotot jelent) is okozhatnak olyan tünetekkel, mint a nehézkes légzés, csalánkiütés, az arc, torok vagy száj megduzzadása, gyors pulzus, szédülés vagy hirtelen vérnyomáscsökkenés. Akik súlyosan allergiásak, azoknak adrenalint kell beadni rögtön a csípés után.

9.Illatallergia

Az illatok, melyek olyan termékekben találhatóak meg,- mint a parfümök, illatosított gyertyák, mosószerek és kozmetikumok– következményei az enyhétől a súlyosig terjedhetnek.

allergia-illatok-.jpg

A legtöbb ember esetében a tünetek csökkennek, amint az illattól eltávolodik. Egyeseknél az ismétlődő érintkezés a tünetek sokasodásához vezethet, amelyek így gyakrabban fordulnak elő és tovább is tartanak. Néhányan vitáznak arról, hogy maga az illat allergén-e vagy csupán egy irritáns.

10. Csótány okozta allergia

Fúj! - nem csupán kiráz a hideg tőlük, de a salakanyagukban lévő fehérje problémás allergén lehet. Nehéz lehet eltávolítani otthonodból a csótányokat, különösen a meleg klímában, vagy ha olyan lakásban élsz, ahol a bogarak a szomszédok között oda- visszaáramlanak.

allergia-csotanyok-.jpg

Gyógyír lehet a csótányokra egy bogárirtó szakember, a konyha tisztán tartása, repedések megjavítása, a padlók, falak és ablakok üregeinek megjavítása, ami által megakadályozhatod, hogy ellepjék otthonodat.

Allergia? Csak természetesen!

Ha úgy érzed lebénít az allergia, hívj segítségül két természetes antihisztamint!

Felveszik a kesztyűt a fárasztó allergénekkel szemben, segítenek a szénanáthás reakciók csökkentésében, mint amilyen a tüsszögés, az orr-, szájpad-, torok-, vagy szemviszketés, a vizes orrfolyás, orrdugulás, a szemek égető érzése, könnyezése, illetve hozzájárulnak a kísérő bőrtünetek gyors, és hatékony felszámolásához.

Mutatok két valóban hatékony hisztamin gátló készítményt allergia ellen:

Allergicum URTO

Állati szőr, penész, atkák, pollen, házi por? 14 komponensű Allergia csepp!

Az Allergicum csepp a piac legerősebb természetes antihisztamin formulája. 14 természetes és szinergikus összetevőt ötvöz, ami az allergiás reakciókat gyorsan és hatékonyan szorítja vissza, legyenek a tünetek bőrallergiák, orrfolyások, szemviszketések, vagy asztmatikus jellegűek. Megdöbbentő gyorsasággal fejti ki a hatását, nincs mellékhatás és nem szedál le!

VÁSÁRLÁS

Allergicum MED

Állati szőr, penész, atkák, pollen, házi por? 14 komponensű Allergia csepp!

Egészítsd ki a kúrát az Allergicum orrspray-vel, hogy hatékony védőgátat képezz, amely korlátozza az orrnyálkahártya kapcsolatba kerülését külső tényezőkkel (virágporral, parányi részecskékkel, állati szőrrel…), amelyek irritációt és több, allergiákkal kapcsolatos rendellenességet, például zavaró orrdugulást okozhatnak.

VÁSÁRLÁS

allergia-allergicum-csepp-orrspray-allergia-ellenes.jpg

Nátha vagy allergia?

A hasonló tünetekből nehéz eldönteni, hogy valójában melyik állhat a háttérben. Ha biztosra akarsz menni, gyors és megbízható (97%-os) pontosságú választ kaphatsz az Allergia gyorsteszttel >>>