DUPLÁZZ ÉS SPÓROLJ!

VÁSÁROLJ Most DUOPACK kiszerelésben 10% kedvezménnyel! 


Ginkgo biloba

népies név: páfrányfenyő
hatóanyag: ginkgoflavonoidok

A ginkgo biloba hatásáról a legkorábbi feljegyzések az első nagy kínai gyógynövény könyvben maradtak fenn. Már az őskori kínai, japán, indiai (ajurvédikus) orvosok is számos betegséget gyógyítottak segítségével, hiszen hatóanyaga  az egész test vérkeringését serkenti.

erbavita-mikronizalt-ginkgo-pafranyfenyo.jpg

1700-as években került Európába, mint dísznövény, napjainkban gyógyhatása miatt termesztik elsősorban.

A Ginkgo biloba a vérkeringés serkentésével, javíthatja nem csak az agyi mikrokeringést, de a végtagok (hideg láb és kéz) vérellátását is, és segítheti a bőr és az izmok vérellátását is.

Mivel az agy csökkent vérellátása szerepet játszik az időskori elbutulás, a szorongás, a fejfájás, a depresszió, a zavartság, a fülcsengés és a szédülés kialakulásában, ezért fenti esetekben a leggyakrabban alkalmazott hatóanyagok között jegyzik.

Nem mindegy azonban a hatóanyag tartalom!

Ez a tabletta mikronizált technológiával készült és standardizát hatóanyag tartalommal rendelkezik, azaz garantáltan minden egyes tablettában, 119mg ginkgo biloba kivonatot találunk, 17.85 mg ginkgoflavonoidokkal. 

Mit jelent a Mikronizációs technológia?

A hatóanyagot tartalmazó növény részt, a milliméter EZREDrészére darabolják fel.
Ezáltal nagyobb felületet kapnak, a cél ugyanis az, hogy a nagyobb felületen több biokémiai reakciót érjenek el.
Ezzel exponenciálisan nő meg a biohasznosulás és természetesen a végtermék hatékonysága is.

Sőt ez a technológia 95% fitovegyületet eredményez és mindössze 5%-ra csökkenti a segédanyagok jelenlétét,
szemben az egyéb étrend-kiegészítőkkel, ahol ez a szám 35%-ot is elér.
Így tesszük képessé a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el.

erbavita-ginkgo-agy-memoria-koncentracio.jpg

Miben segíthet a páfrányfenyő?

  • Az orvosi kutatások megerősítették, hogy a páfrányfenyő flavonoidjai jól kezelik a hímvessző merevedési zavarait, ezek az antioxidánsok jótékonyan hatnak az impotenciára. (Sikora R, Sohn M, Deutz FJ, Journal of Urology, 141:188A,1989)

  • A páfrányfenyő a végtagok ereinek vérellátását is javítja, ezért alkalmas lehet akár  az időszakos sántítás, vagyis a láb verőereinek szűkülete okozta fájdalom, az izomgörcs vagy izomgyengeség terápiájának kiegészítő kezelésre is.

  • Különféle laboratóriumi vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy a biloba flavonoidjainak hatására a szem és a fül idegsejtekben gazdag területeinek vérellátása is megnövekszik, ezáltal segítséget nyújthat a sárgafolt-elfajulás (makula-degeneráció) vagy a cukorbetegség szövődményeként fellépő retinopathia (mindkettő vaksághoz vezethet), illetve a halláskárosodás, hallásgyengülés különféle típusainak kezelésében.

  • A Ginkgo biloba értágító tulajdonságát szédülés és fülzúgás esetén is kihasználhatjuk.

  • Segítheti a koncentrációt és a kognitív funkciók fejlesztését, mint figyelem, megfigyelőképesség, érzékelés-észlelés, emlékezet, és gondolkodási funkciók. Segítséget nyújthat  az agyi vérellátási zavaroknál, agyi funkciók elvesztésénél, értelmi hanyatlásnál.

  • Néhány kutató szerint az idegrendszer működését azáltal serkenti, hogy az agy vérellátása javul, és így az idegsejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak. Mindezért  gyakran alkalmazzák kiegészítő tápanyagként  enyhe vagy közepes erősségű depresszió kezelésében.

  • Az aszpirinhez hasonló hatású, s mint ilyen,  gátolja a vérrögképződés veszélyét. A páfrányfenyő antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, mivel semlegesíti a károsító hatású szabad gyököket, ezáltal hozzájárulhat a sejtek védelméhez.
erbavita-mikronizalt-ginkgo-koncentracio.jpg

Összetevők: Ginkgo biloba levél száraz kivonat és mikronizált por, tömegnövelő szerek (szilikátos mikrokristályos cellulóz, maltodextrin), csomósodást gátló (magnézium-sztearát),

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban (1 tabletta):
Ginkgo biloba kivonat és mikronizált por 119 mg
24 % flavonoid tartalom, standardizált ginkgoflavonoidok 17.85 mg


Az Erba Vita technológia: a végtermékben 95%  növényi kivonatot biztosít (a fitovegyületek maximálisan elérhető mennyiségével), ugyanakkor csökkentette a felhasznált segédanyagok mennyiségét!

Figyelmeztetés:ha antikoagulánst (véralvadásgátló) vagy trombocitagátlót szedsz, a termék alkalmazása előtt fordulj tanácsért orvosodhoz. Azok , akik az előírt gyógymód mellett a páfrányfenyőt is szeretnék kipróbálni, feltétlenül konzultáljanak orvosukkal, és beleegyezése nélkül soha ne hagyják abba az általa felírt gyógyszerek szedését (de még a szedett adagon se változtassanak)! Ne lépd túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Fogyasztása terhesség és szoptatás alatt, csak a kezelőorvos engedélyével szedhető. Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó.

Felhasználási javaslat: 1-3 tabletta naponta, étkezések előtt, bőséges folyadékkal.

Minimumkúra-maximumkúra:
Olyan készítményeket használj, amelyek standardizált páfrányfenyő-kivonatot tartalmaznak. Az emlékezőképesség növelésére és a vérkeringés fokozására: naponta 2x120mg páfrányfenyő-kivonatot.
Demencia, depresszió, fülcsengés, szédülés, impotencia és az elégtelen agyi vérellátás
következtében létrejövő egyéb zavarok esetében az általános adagolása: 3x120mg páfrányfenyő-kivonat. Általában 4-6, de esetenként 12 hétig is eltarthat, míg a gyógynövény hatása jelentkezik. A páfrányfenyő bevétele étkezéstől független.  A készítmény alkalmazása 12 éves kortól ajánlott.

Kiszerelés: 125 tabletta

OETI: 2591/2007

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.