Figyelem! Most 2+1 Akció, kattints a részletekért >>>

Ázsiai gázló/Gotu kola (Tigrisfű, Centella)

Latin név: Centella asiatica/Hydrocotyle asiatica
Népies név: Centella, vízicsésze, békafű, tigrisfű
Fő Hatóanyag: asiaticosidok

Ez a tabletta mikronizált technológiával készült!

A hatóanyagot tartalmazó növény részt, a milliméter EZREDrészére darabolják fel. Ezáltal nagyobb felületet kapnak, a cél ugyanis az, hogy a nagyobb felületen több biokémiai reakciót érjenek el

Ez a tabletta mikronizált technológiával készült! A hatóanyagot tartalmazó növény részt, a milliméter EZREDrészére darabolják fel. Ezáltal nagyobb felületet kapnak, a cél ugyanis az, hogy a nagyobb felületen több biokémiai reakciót érjenek el.

Ezzel nagymértékben megnövekedik a hatóanyag felszívódása és természetesen a termékek hatékonysága is. Sőt ez a technológia 95% fitovegyületet eredményez és mindössze 5%-ra csökkenti a segédanyagok jelenlétét, szemben az egyéb étrend-kiegészítőkkel, ahol ez a szám 35%-ot is elér. Így tesszük képessé a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. A formula az ázsiai gázló fő hatóanyagára standardizált, azaz  az asiaticosidokra. - Azaz minden egyes tablettában ugyanazt a hatásért felelős hatóanyag mennyiséget találjuk meg.

Ázsiai gázló előnyei:

Az ázsiai gázló a Tigrisfű elnevezését arról kapta, hogy a bengáli tigrisek harc közben szerzett sérüléseiket úgy gyógyították, hogy azon a területen hemperegtek a növényzetben, ahol ez a növény terem. Nem véletlen hát, hogy az ajurvéda több mint 2000 éve felfedezte már bőrgyógyító képességeit, és alkalmazza különösen fekélyes elváltozások, lábszárfekélyek és lábi visszérgyulladás esetében.

Kötőszövetre gyakorolt hatása következtében számos bőrbetegség kezelésében hatékony segítséget nyújthat.Serkentheti az égési sérülések gyógyulását, csökkentheti a hegképződést, és a különféle eredetű (legyen az operációból vagy fekélyből származó) sebek gyógyulását.

Az ázsiai gázló kötőszövet edző hatását aranyeres panaszoknál és cellulitiszes bőrnél is kihasználhatjuk.

Az ázsiai gázló kötőszövet edző hatását aranyeres panaszoknál és cellulitiszes bőrnél is kihasználhatjuk.

Ázsiai gázló kísérlet

Több mint egy tucat kísérlet során vizsgálták az ázsiai gázló visszerekre gyakorolt hatását, s azt találták, hogy a betegek 80 százalékának jelentősen javult a visszértágulata. Az ázsiai gázló kiegészítő terápiaként alkalmazható olyan bőrbetegségeknél, mint a rozácea, az ekcéma, és a pszoriazis. A vizsgálati eredmények igencsak reményt keltőek. Az ázsiai gázló eredményesen kezelheti a visszértágulást is, mivel erősíti a visszerek falának sejtjeit, és serkenti bennük a vérkeringést.

Ázsiai gázló és koncentráció

Az ázsiai gázlót több ezer éve használják a mentális képességek fejlesztésére is. Én csak a Ginkgo biloba, magyarul páfrányfenyő nevű növény „kistestvérének”hívom, és memória javítására, a mentális képességek fejlesztésére, a koncentráció illetve az agyi keringés fokozására a két növény kivonatát kombinálva javaslom.

Egy kísérlet során 30 tanulási zavarban szenvedő gyermeket vizsgáltak, s kiderült, hogy a 12 hetes ázsiai gázlóval való kezelés után koncentrációs képességük jelentősen javult a kezelés előtti állapothoz képest. Más vizsgálatok arra utalnak, hogy azok a kísérleti állatok, amelyek két héten keresztül ázsiai gázlót kaptak, sokkal gyorsabban tanultak meg új magatartási formákat, és később is jobban emlékeztek rájuk, mint a gyógynövénnyel nem kezelt társaik.

Ázsiai gázló és az ajurvéda

Az ázsiai gázló gyógyhatását először Indiában fedezték fel, s a gyógynövényt ma is nagy előszeretettel használják az ősi, hagyományos gyógyászattal foglalkozó ajurvédikus orvosok. Az ázsiai gázló természetes és gazdag forrása az asiaticosidoknak, triterpenoid szaponinoknak  és tanninoknek, melyeket az ajurvéda a vénás –és agyi keringés serkentésére, a hajszálerek védelmére, és az érfal erősítésére (vaszkuláris endotheliumot) alkalmaz már több ezer éve. Az ázsiai gázló bőrbetegségek elleni hatásáról szóló csodás történetek csak lassan jutottak el Ázsiába és Európába. Franciaországban például csupán, az 1880-as években kezdték el égések és egyéb bőrsérülések kezelésére alkalmazni.

Az ázsiai gázló a több évszázados megfigyelésekre épülő népi gyógyászat, egyik főszerelője.

Az ázsiai gázló alkalmazása segítséget nyújthat:

 • Szakadékony hajszálerek (seprűvénák)
 • Visszeresedés
 • Lábdagadás, ödéma
 • Arcödéma
 • Aranyér
 • Hegesedés, égési sérülések, sebgyógyulás
 • Fekélyek (különösen lábszárfekély) 
 • Bőrbetegségek (ekcéma, pszoriazis, rozácea)
 • Narancsbőr, a kötőszövet felépítésére
 • Kognitív funkciók fejlesztése (figyelem, megfigyelőképesség, érzékelés-észlelés, emlékezet, gondolkodási funkciók

Összetevők: 

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban 3 tabletta
Ázsiai gázló (Hydrocotyle asiatica)  kivonat és mikronizált por 1140 mg
20% asiaticoside 228 mg

tömegnövelő szerek (mikrokristályos cellulóz, maltodextrin), csomósodást gátló (növényi magnézium-sztearát,kolloid szilícium-dioxid)

Vegetáriánusok is fogyaszthatják!

Felhasználási javaslat:
3x1 tabletta naponta, az étkezések előtt. 

Alkalmazása 12 éves kor felett ajánlott.

Minimumkúra-maximumkúra:
Minimumkúra 40 nap, maximumkúra 160 nap. Adagolás, ott, ahol az asiaticoside tartalom a napi adagban legalább 220 mg. Sebek/hegek, égési sérülések: naponta háromszor a teljes gyógyulásig. Csak olyan ázsiai gázló kivonatot vásároljon, amely standardizált formában tartalmaz klorogénsavat.

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Fogyasztása terheseknek, szoptató anyáknak nem javasolt. Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó. 

Kiszerelés: 50 g / 125 tabletta 

OETI: 7354/2010

Most 2+1 Akcióban! Mit jelent ez?

2-t fizetsz, 3-at kapsz! A termék 6 229 Ft-ba kerül, de ha most 2 db-ot vásárolsz, akkor mi +1-et INGYEN helyezünk a csomagba. Így az akcióval a termék darabonkénti értéke máris 4 152 Ft-ra csökken!

Ha élnél az akcióval, semmi mást nem kell tenned, mint:

 1. a kosárgomb melletti darabszámos mezőbe páros számokat írni. Ugyanis a páratlan számokat automatikusan INGYEN CSOMAGOLJUK! Vagyis minden második termék után 1-et, INGYEN kapsz tőlünk. 4 db után 2-t, 6 db után pedig 3-at …és így tovább.

 2. Ezt követően nyomj a kosár gombra, majd

 3. jön a „tovább a rendeléshez” gomb, ahol véglegesítheted a rendelésed.

Vissza a lap tetejére >>>

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.