Testgyertya/Köldökgyertya

Testgyertyázás...avagy egy felelevenített ősi tudomány a hopi indiánoktól!
A természetgyógyászat egyik alternatív gyógyítási módszere. Elégetése a test, különböző pontjain, csakrapontokon, leggyakrabban a köldökben történik. Célja a testet átszövő energiapályák oldásán át a szervezet egyensúlyi állapotának visszaszerzése, az érzőreceptorok aktiválásával a test öngyógyító folyamatainak befolyásolása. A testgyertyák a köldökben elégetve, elősegítik az emésztést, alkalmasak a testsúlycsökkentő diéták kiegészítésére, hiszen a köldökcsakra szenvedélyeink , túlfogyasztásaink (evés, élvezeti szerek) irányítója.

fogyokurakoldokgyertyatestgyertya.jpg

Fogyókúra köldökgyertyázással

A lelki egyensúly visszaszerzését sokszor túlfogyasztással, ezen belül is túlevéssel vagy élvezeti szerek túlzott alkalmazásával igyekszünk pótolni. A kiváltó ok kiegészítő kezelésére alkalmazzuk a köldökgyertyázást, ami a feszültségeket, görcsöket oldva, a „pótcselekvések” mennyiségét csökkenti.

Csökkentsd a súlyod köldökgyertyázással!

Semmi mást nem kell tenned, mint legalább 1 hónapig, minden nap, 1 testgyertyát elégetni a köldöködben. A köldök körül ugyanis idegvégződések találhatók, melyek stimulálásával a szervezet egészére kiegyensúlyozó hatást gyakorolsz. Fokozza a méregtelenítést és nyiroktisztítást. Sőt, Javuló emésztés, csökkenő étvágy, és növekedő aktivitás mellett, fokozott kalóriaégetést is elkönyvelhetsz!

Használata:
Készítsd elő a gyertyát, egy gyufát és egy kis, vízzel teli edényt. Feküdj hanyatt, húzd fel a térdeidet, masszírozd elő a köldök környékét, majd állítsd a köldöködbe a gyertyát az alsó, keskenyebb végével és gyújtsd meg a tetejét.
Relaxálj, amíg az szépen lassan le nem ég a zöld vonalig. Akkor tartjuk a gyertyát helyesen, ha csak felül távozik a füst belőle. A csonkot az odakészített vízzel teli edényben oltsuk el.

Kézzel készült, méhviaszos Testgyertyák

A köldökgyertyák lenyűgöző holisztikus eszközök! Olyan méhviasztölcsérek, melyek energetikai hatással bírnak a láthatatlan hálózatot alkotó, az összes alapvető szervet és őselemet összekapcsoló meridiánok és reflexológia rendszerére.

Köldökgyertyát bárhol használhatunk a test bőrfelületére helyezve; alkalmas reflexzónák, akupresszúrás pontok, csakrák aktiválására és az energiablokkok oldására. Fájó testrészek - izom, gerinc, ízület panaszok enyhítésére. Emésztőrendszeri problémáinknál - puffadás, székrekedés, hasüregi panaszok és görcsök oldására.

Olcsó és egyszerű alternatív kiegészítése a méregtelenítő-, nyiroktisztító- és testsúly csökkentő kúráknak.

 • Méregtelenítéshez, nyiroktisztításhoz (édeskömény, rozmaring , boróka, fahéj)
 • Fogyókúrát segítő kiegészítő kezeléshez a köldökben elégetve (édeskömény, rozmaring , boróka, fahéj)
 • Reflexzónák, akupresszúrás pontok, csakrák aktiválása (natur, aloe, bergamott, kakukkfű, borsmenta, eukaliptusz)
 • Energiablokkok oldása (natur, aloe, bergamott, kakukkfű, borsmenta, eukaliptusz)
 • Fájó testrészek kezelése - izom, gerinc, izület (levendula, muskotályzsálya, körömvirág, propolisz, teafa )
 • Emésztőrendszeri problémák - puffadás, székrekedés, hasüregi panaszok (eukaliptusz, rozmaring, fahéj, levendula, kamilla)
 • Görcs-, és stresszoldás, alvási zavarok (levendula, muskotályzsálya, körömvirág, propolisz, teafa, kamilla, aloe)
 • Immunvédő kúrák kiegészítő kezeléséhez (levendula, muskotályzsálya, körömvirág, propolisz, teafa)
 • Menstruációs görcsök (bergamott, kakukkfű , borsmenta, eukaliptusz, kamilla, aloe)
 • Hurutok, gyulladások, felfázásos panaszok  (levendula, muskotályzsálya, körömvirág, propolisz, teafa )
 • Asztma, allergia (natur, aloe, citrom, propolisz, muskotályzsálya, boróka)

Így készülnek a testgyertyák

Testgyertyáink természetesek, gyulladáscsökkentő és antibakteriális vegyületekben gazdag alapanyagból készülnek. Növényi textildarabot méhviaszba mártunk, és tölcséres alakúra tekerünk fel. Égése során vákuum-hatás keletkezik, ami megtisztítja és serkenti az egész testet behálózó nyirokkeringést.

koldokgyertyatestgyertya.jpg

A nyirokkeringést a légzőrendszer mozgatja. A szorongás, idegesség, feszültség, mozgáshiány… a légzést szabálytalanná teszik (zacskóba lélegzés, ha ideges vagy), ilyenkor lassul a nyirokkeringés és ez a test bármely pontján (derék, láb, belek…) megrekedt nyirokfolyadék-gyülemetet idéz elő. Ez egy blokk és ideális baktérium táptalaj, ami panaszokat, degeneratív betegségeket idéz elő .

A gyertyázás során fizikálisan ezeknek a blokkoknak az oldása történik meg. A vákuum az alsó szárba húzza fel a lerakódásokat (zöld vonal alatt) és juttat “be” (spirál vonalban lefelé haladva) hatóanyagot tartalmazó füstöt. A meleg füst és vákuum hatására, a testet átszövő energiapályákat stimulálja, megtisztítja és serkenti az egész testet behálózó nyirokkeringést, ami segíti a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

Összetevők: növényi textil, 100%-os méhviaszos, gyógyszerkönyvi tisztaságú illóolaj (kivétel; propolisz és kamilla, ahol tinktúrával itatjuk át a gyertyákat, illetve a natur testgyertya, ahol nem kerül sor illóolaj hozzáadására).
Felhasználási javaslat: Készíts elő egy vizet tartalmazó tálkát és egy doboz gyufát. Helyezkedj el kényelmesen (Köldökgyertyázásnál, feküdj hanyatt, lábaidat húzd fel), a gyertya alsó, keskenyebb végét helyezd a kezelendő területre, majd gyújtsd meg a gyertya tetejét (szélesebb vége) és égesd le a zöld vonalig. Akkor tartod a gyertyát helyesen, ha csak felül távozik a füst belőle. A csonkot az odakészített vízzel teli edényben oltsd el. A még jobb eredmények elérése érdekében masszírozással készítsd elő a kezelendő területet, hogy fokozd a keringést. Mindig teremts nyugodt, békés hangulatot, hogy tökéletesen ellazulhass.  
Ellenjavallat:
Nyílt seb, bőrpír területén. Összetevőkkel szembeni allergia esetén.
Minimumkúra-maximumkúra: Kúraszerű használat javasolt. Minimum 10 napon át folyamatosan, napi rendszerességgel.
Kiszerelés: 10 db fülgyertya / csomag

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.