Kolagen Activ plus rágótabletta 

A hajnak, bőrnek, körmöknek, csontozatnak és porcoknak.

Az Olimp Labs® labor által fejlesztett, citrusos ízű rágótabletta, könnyen felszívódó kollagén fehérje hidrolizátumot tartalmaz, hozzáadott kalcium, magnézium, C- és B6-vitaminnal. A hidrolizált kollagén mátrix, stimulálja az összes típusú kollagén termelődését.

Ez a mátrix az elasztikusság, a rugalmasság, a feszesség, azaz a fiatalság fehérjéje. A kollagén testünk meghatározó proteinje, ami a haj, bőr, köröm, inak, porcok, csontok, izmok, erek, valamint az összes kötőszövet szerkezeti építője.

 • rugalmassá teszi a bőrt

 • jó hatással van a bőr feszességére és víztartalmára

 • javítja a bőr szerkezetét, és helyreállítja az egészséges megjelenést

 • javítja a mozgásszervek (inak és ízületek) teljesítményét

A kollagén egy fehérje

A kollagén, az emberi szervezetben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje. A bőr 75%-a kollagénből épül fel, és összességében a test fehérjéjének kb. 30%-a kollagénből áll.

Ez a zselatinos fehérje megtalálható pl. a szemben is, ő biztosítja a szem tömörségét. A kollagén a bőrben, ínban, porcban, csontban, és minden egyéb kötőszövetben fehér rostokból épül fel (kollagén rostokból), melyek aztán mátrixos alakban rendeződnek, anyagában pedig kocsonyás jellegűek. A kollagén összetart, erőt és rugalmasságot kölcsönöz a test különböző szöveteinek és sejtjeinek, biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát. 

kollagen-rost-bor.jpg

A kollagén szerepe a szervezetben

A Kollagén táplálja és felépíti a porcokat, a csontokat, az inakat, a szalagokat, az izmokat, az ereket, a bőrt, a hajat, és a körmöket,és létfontosságú szerveink természetes összetevője. A kollagén az elasztikusság, a feszesség, azaz a fiatalság fehérjéje. Hiányának első jelei a ráncok, és az ízületi fájdalmak megjelenése.

Minden pillanatban, amikor a testnek szüksége van új sejtek termelődésére, mint pl. a fejlődési korszakban vagy a gyógyítás folyamatában, a szervezet kollagénhez nyúl. Ez a fehérje fontos szerepet játszik a bőr, a haj és a köröm egészségében, molekuláris szerkezete biztosítja a fogak és a csontok egészséges fejlődését.

Szabadalommal védett Kollagen mátrix®

A Kolagen Activ plus tabletta olyan szabadalommal védett kollagén mátrix®-ot tartalmaz, ami stimulálja az 5 legfőbb típusú kollagén szintetizálását a szervezet számára. Ez azért fontos, mert a legtöbb termék csak kész, I-es típusú kollagént tartalmaz, ami a bőrre hat, de a porcokat például nem építi. Az 5 típusú kollagénfajta az anyagcsere szintjén más és más szerepet tölt be az emberi szervezetben. 

A legfőbb kollagén típusok hely szerint megtalálhatóak:

Az I. típusú kollagén: bőr, csontok, inak, szalagok

A II. típusú kollagén: porc és a szem szerkezete

A III. típusú kollagén: máj, tüdő,artériák

A IV. típusú kollagén: vese és a belső szervek

A V. típusú kollagén: méhlepény, haj szerkezete


Hidrolizált kollagén tartalom a napi adagban 7200mg!

A kollagén jótékony hatását számos kutatás bizonyította:

 • Porcépítő, ízületi gyulladást csökkentő, ráncfeltöltő, bőrtáplálék.

 • Alkalmas a hegesedés és bőrcsíkok halványítására, rugalmasan tartja az erek falát.

 • Csonterősítő, növeli az izomzat teljesítményét,
  regenerálja az ínszalagokat (az ínak 100%-ban kollagénből épülnek fel). 

 • Javítja a bőr, a haj és a körmök minőségét, feszesíti a kötőszövetet.

Összességében a kollagén lassítja az öregedés folyamatát.

„A bőr életét nem lehet szétválasztani múltra, jelenre és jövőre.
Mindenre emlékszik, és semmit nem felejt el.”

kollagen-bor-kollagenszint-oregedes.jpg

Mivel érdemes kombinálni a kollagént?

 • Kollagén és hialurunsav
  A Kollagén kúrát kiegészítheted, a kollagén “kistestvérével”, a hialuronsavval is, mely a kollagénrostok között található kitöltő, vízmegtartó poliszacharid, ami a kollagén rostokat fiatalon tartja a bőr-és a porcszövet extracelluláris mátrixában. Egyik legkülönlegesebb tulajdonsága, hogy saját tömegének 1000-szeresét képes megkötni vízben.

 • Kollagén és C-vitamin
  A kollagén szintetizáláshoz C-vitaminra is szükség van, ezért ha kollagént fogyasztasz, ne feledkezz meg ennek az antioxidáns vitaminnak a fogyasztásáról sem. A napi ajánlott adag: 1000-2000mg

kollagen-c-vitamin-hiarulonsav-kollagen-felszivodas-kollagen-hatas.jpg

 • Kollagén és zöldkagyló
  A csontszerkezet stabilizálásáért, krónikus porckopás esetén a kúrát Perna canaliculus, az új-zélandi taréjos zöldkagyló szerves glükozaminoglikánjaival (GAG) egészítsd ki, ami a kiváltó okot, az abnormális ásványi anyag leépülést is gátolja.

Összetevők: Hidrolizált zselatin (kollagén), tömegnövelő szer (szorbit, maltodextrin), savanyúságot szabályozó (almasav), ásványi anyagok (kalcium karbonát, magnézium karbonát), csomósodást gátló (magnézium sztearát), aromák, édesítőszerek (aceszulfám-K, szorbit), vitaminok (L-aszkorbinsav - C-vitamin, Piridoxin hidroklorid- B-6 vitamin)

Adagolási javaslat: napi 2 x 4  tabletta étkezések között.            

Hatóanyag a napi adagban:

1 tabletta

NRV %

8 tabletta

NRV %

Kollagén

900 mg

-           

7200 mg

-           

C-vitamin

3 mg

3,75 %

24 mg

30 %

B6-vitamin

0,05 mg

3,75 %

0,4 mg

30 %

Kalcium

30 mg

3,75 %

240 mg

30 %

Magnézium

14 mg

3,75 %

112,5 mg

30 %


Minimumkúra-maximumkúra:
A minimum kúra (megelőzés, szintentartás) 4 doboz, azaz 40 nap,
40 év felett 6 doboz, azaz 60 nap. A komplett kúra ( haj-, bőr-, köröm probléma esetén, izom,
ízületek betegségeinél, csontritkulásos tünetek kiegészítő terápiájaként) 12 doboz, azaz 120 nap. 
Gyermekeknek 6 éves kor felett ajánlott.

Nettó tömeg: 120 gr

Kiszerelés: 80 tabletta

OETI: 16421/2015

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.