Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Vásároltam egy lipo+ Tanya haspuffadas ellen egy 60 napos kúrát. 3*500 ml. A gondom az, hogy leírás szerint iszom, de azóta állandóan rossz a gyomrom és úgy puffad a hasam mint meg soha az életbe. Sajnos nagy WC re sem tudok azóta menni. 4. Napja iszom és egyre rosszabb a kozerzetem. Az a kérdésem, hogy ez normális az elején, vagy inkább hagyjam abba a kúrát? Köszönöm

2019-05-10
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zita!

Igen, ha béltisztító kúrába kezdünk, előfordulhat, hogy azok a tünetek, amelyek miatt a kúrát elkezdtük, felerősödnek. Ennek az oka, hogy Lipo+  a bélflórában kolonizálja, sokasítja a hasznos bélbaktériumokat. A bélflóra akkor van egyensúlyban, ha 80%-os többségben élnek ott ezen hasznos mikroorganizmusok, és 20%-os kisebbségben az olyan patogének, mint a Candida gomba, vagy az E. coli baktérium.

Ez az egyensúly azonban igen gyakran felborul és a patogének képesek nagyobb százalékot ölteni. A prebiotikus rostanyagok ezt az egyensúly billentik vissza, de ha például megnövekedett a százalékos mennyisége a Candidának, akkor székrekedést tapasztalhatunk a kezdetekben, hiszen mindenki a túlélésre fog hajtani. Ezek a tünetek azonban természeti törvények, magyarul a méregtelenítés első szakaszának velejárói. Mindez legkésőbb 7-10 nap alatt megoldódik, és ha bőséges folyadékbevitelről is gondoskodunk, akkor még gyorsabban. :-)

Üdvözlettel:
Somogyi Rita